Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
Stvar je u tome, da ako želiš biti Jamie Oliver, jako je bitno kad si i kako počeo. Ne, ne podržavam tu ideju "možeš biti sve što želiš kad god se sjetiš", jer je nerealna.
Da pojasnim o čemu pričam, naime, jedno je znati skuhati krumpir, a posve nešto drugo znati kupiti taj isti krumpir, znati koji čemu služi i kako se najbolje sprema i znati ga tako i pripremiti. Je, youtube.com pomaže. Da shvatiš koliko ne znaš ili ne možeš. Da shvatiš da nikad nećeš biti u stanju razvući tijesto za štrukle ko baba taita jerbo nisi počela dovoljno rano.
Nit možeš sa 15 odlučiti da ćeš biti balerina. Piiiiiiip, krivo, 10 godina zakašnjenja.
ne bih balet, niti neke sportove stavljala u isti koš sa kuhanjem, šivanjem i sl.
(btw, u baletnu školu se upisuje sa 9 god. a ima balerina koje su počele sa 13,14 i vrhunske su, ali nema sad to veze).

dakle, moguće je razvlačiti tijesto za štrukle dovoljno dobro bez obzira kada si počeo, a isto je sa pečenjem torti i sa šivanjem odjeće.
moja mama u životu nije ispekla kolač dok nije umrla njena mama (dakle do njene cca 50-te godine), a ja opet nisam pekla kolače do svoje 30-te.
danas i ja i ona znamo ispeći kolač za svaku i najsvečaniju prigodu, a ona razvlači mlince za štrudle vrlo često i vrlo dobro, radi domače rezance, brudet i svašta nešto
što nije radila prije svoje 50-te.