~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~![]()
~~~~~~~![]()
Muma javi nam kako je Lovro
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
malo se brinem.....zašto se Muma ne javlja?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ma, mora sve biti ok.![]()
Tu sam. Zadnja dva dana je bio strašno zapušten, pelena nepromijenjena, nisu ga okretali, oštetili su mu obraze s unutarnje strane jer mu gurnu sondu za skupljanje sline u usta i ona se uhvati za obraz i raskrvari ga...on plače a niti ga ne dozivljava jer ga se ne čuje. I prehladio se jer su ga stavili ispod klime. Danas ću vikati na nekog. U ponedjeljak ide na traheotomiju.
Koji nemar...sramota, fuj...gdje su srca tim ženama koje brinu o tako malim bićima, zar nemaju doma svoju vlastitu dječicu?
Muma samo ti viči, bez toga ništa![]()
LJUBI LOVRU
Lovro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ bori se pajdo
osoblje nemam želuca komentirati.
Joj,joj, pa ja bi se išla derati na njih!
Ljubi miša malog![]()
Drži se bubice!
Jesi se izvikala? Katastrofa, još da se i oko toga brineš i patiš.
Pokaži ti njima Lovro!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1
Lovro ima perikardijalni izljev. Ja pitam doktora da što se desava, vidim da izgleda još lošije, a on meni nista nije rekao! Rekao je "to je takva bolest". A ja mu ne mogu reći da sam vidjela na papiru crvenim slovima to napisano! Jadna sam za popi... Zar ja to nemam pravo znati!? Pa kako će on podnijeti anesteziju?!
držite se
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lovro, budi nam najhrabriji
Draga Muma pa doslovno da ih covjek otrese od pod. Imas li snage ikako odreagirati? Ili tvoj muz? Pa zar roditelje nitko ne cuje![]()
Stvarno ne mogu vjerovati da su takvi
Ne brinu se za njega kako spada, ne govore ti potrebne informacije...pa koji im je vrag?
Drzi se Muma draga, ljubi tog misa malog!
Muma, daj razgovaraj sa lijecnicima . Stalno imam osjecaj da oni misle da detaljno objasnjavaju situaciju, ali ocito ne dovoljno . Zaista sve to sto se desava moze biti zbog primarne bolesti, jednostavno su to komplikacije stanja u kojem se nalazi.
Nama roditeljima je tesko razumjeti i iskljuciti osjecaje, uvijek se nadamo poboljsanju i izljecenju... Nazalost, lijecnici su nekad hladno objektivni , ponekad i blize pesimizmu nego objektivnosti.
I onda kada nastupe odredeni stadiji bolesti, u kojima se pojave nove komplikacije ili novi znakovi bolesti , njima je to prirodan tijek ili nesto sto se podrazumjeva...
nazalost, roditeljima nije, oni to drugacije dozivljavaju...
Posljednje uređivanje od sirius : 25.10.2014. at 19:22
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pa gdje su srca tim spodobama?!
Tako mučiti jadno dijete - k'o da i bez tog ne trpi previše...
a i roditelji skupa s njim
Milijun vibri Lovri i vama za hrabrost i snagu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A miš mali...jaki su oni, jači nego što mislimo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1
Slažem se, posjesti lijećnika ispred sebe i tražiti odgovore na sva pitanja. Čak bi ih unaprijed i pripremila jer se čovjek ne sjeti svega u tim trenucima.
Posljednje uređivanje od perla5 : 25.10.2014. at 15:44
misu mali, kao da mu bolest nije dovoljno, vec i ovo...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sramota, kako su bezdusni, pa zar mu nije dovoljno tesko, jos ga i oni zapustaju i muce, jadnicak mali.
Samo da se oporavi, srecica mala, saljem mu puuno vibrica.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lovro mali mišu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~
Ma oni meni uvijek kažu da nema nista novo. Ili me izbjegavaju ako se nesto desi. Ja sam svjesna da su to komplikacije i simptomi bolesti. Ali kako mogu reći da nema nista novo ako se pojavi novo krvarenje? Kad smo prvi put odlazili s intenzive jer su riješili edem pluca i mozga, zatajili su da se pojavilo krvarenje želuca i da ga se ne hrani. Poslali su ga iza 15h na odjel, kad su svi doktori otišli doma, i telefonski su prije javili da dijete ne treba ni kisik, a on je došao "pun satelita". Na odjelu su bili luuuuudi. Jednu doktoricu koja ovdje stazira znam od malena, njen komentar je bio "što se ovdje sve izvodi"...ali nje nema puno ovdje da pričam s njom stalno. Vražju sondu za sauganje sline mu ostave u ustima, uhvati mu se za obraz ili jezik i sad je cijeli ozlijeđen...on plače a nitko ga ne čuje jer nema glasa. Pa luda sam od njih. Grrrrrrrr!
Uhvatio ga je muž na razgovor. Anesteziolozi nisu baš za to da ide u salu jer se boje anestezirati ga. Ali doktor kaže da ce svejedno ići. I nije siguran da će ići u ponedjeljak. A meni je rekao da će ići u ponedjeljak. Tko ce ga više znati...
Imate li mogućnost ići u drugu bolnicu, u Zg? Ajme mišić mali. Neka izdrži sve, za mamu i tatu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Razgovaraj sa glavnom sestrom I psihologicom. Ja sam ih sve redom maltretirala, ali baš me briga. Barem sam bila mirnija.
Mislim da je izuzetno važno da tamo nađeš neku medicinsku osobu od povjerenja s kojom možeš podijeliti svoje brige, nedoumice i strahove. Oni svi međusobno pričaju. I imaju FB. I čitaju Rodu
Imala sam jednu situaciju kad sam vidjela da su u kartonu napisali da mi treba zvati socijalnu službu jer im je sumnjivo da im se dijete stalno vraća u infektu od kuće. Podijelila sam to sa svojom osobom od povjerenja (malo je reći da sam pop****la) i brzo smo riješili stvar. Ali je ostao gorak okus
I dalje molimo za malenog borca
Da li si razmišljala da potražiš duhovno savjetovanje?
ma mogu mi puhati za vrat! Zar mogu ikako više naškoditi meni ili Lovri? Nek si samo čitaju, možda dobiju lekciju iz pedagogije.
Nisam uopće razmišljala o duhovnom savjetovanju, a i na psihologinju sam zaboravila. Kad sam si ja na drugom mjestu... Lovro je najvažniji... Ok, bez špotancije, super se još i držim jer nemam mjesta/vremena puknuti, samo mi je danas lošiji danOsjećam se kao da sam zatvorena u tijesnom balonu koji se sastoji od buđenja, odlaska na Rebro, dolaska doma i malo net-a, pa spavanje - za sve ostale informacije, radnje, osobe i sl. nema mjesta
Saznali smo da ostajemo barem do prosinca u intenzivnoj, ako izdrži miš. Preeeeestrašno. Poslije kanile idemo na edukaciju o baratanju svim tim strojevima, a onda mjesec dana "dokazivanja" u intenzivnoj... tek poslije "ispita" možemo doma - tak kaže doktor.![]()
Da, pomoć hagioterapeuta ili duhovna pomoć nekog svećenika, ako vjeruješ velika su pomoć.
Evo jedna dobra roda naučila me vibrati, hvala joj.
Lovrinoj obitelji, da svi zajedno prebrode ove teške dane iskušenja: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Molimo i vibramo svaki dan ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Drzite se i borite se!!!! ❤️❤️
Bože daj tim doktorima trunke ljudskosti. Muma nemam riječi. Doktori se u svom stažu nagledaju i bolesti i svega. Ne doživljavaju oni to onako kao mi,moraju se poprilično isključiti iz svega toga da bi funkcionirali. Nažalost ljudi griješe.
Uhvati za rukav onoga koga je potrebno i čvrsto im daj do znanja da ti ZAHTJEVAŠ znati SVE vezano za stanje tvog Lovre. Za te ranice i njihove propuste također. Reci im da razumješ da su oni rastrgani na mnogo pacijenata ali ne želiš da tvoje dijete pati zbog propusta više nego mora. Zahtjevaj od njih da budu ljudi.
Hrabri ste i jaki nezamislivo Muma. Prijedloge ste za pomoć dobili,ja potpisujem ključić i baku. O sebi morate voditi računa,tako će te moći najviše učiniti i za svog hrabrog sinčića.
Anđele čuvaru mili, svojom snagom ga zakrili
prema Božjem obećanju
Čuvaj Lovru noću,danju...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Nije stvar u pucanju Muma. Razgovor sa nekim strucnim ce ti ciniti dobro.
Bila sam vise mjeseci u bolnicama izvan Hrvatske, tamo je psiholoska pomoc svakodnevno dostupna roditeljima i osoblju.
U Hrvatskoj nije. Moras ju traziti. Nadi vremena i energije za poduzeti taj korak. Isplati se. Moras imati ispusni ventil da bi imala snage za dane i izazove koji su pred vama.
Ne mogu niti zamisliti koliko je to teuak zivot tako iz dana u dan....Sunce malo predivno, drži se,svaki dan ste mi u mislima, iako uopće nisam shvatila sto mu je osim da je ozbiljno
Strašno,strašno i prestrašno,nemam komentara za te sestre i doktore,bljuje mi se od njihovog nemara i neljudskosti.
Muma draga držite se,mislim stalno na vas,molim se za Lovru i držim fige da što prije idete domeka!
Lovro hrabri laviću naš,bori se ljubavi,možeš ti to!![]()
Stvarno si hrabra i velika mama! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kad vidim da se dijete tako muči, jedino što mi pada na pamet je da mora da za takvu djecu postoji posebno mjesto na nebu koje je ljepše nego što čeka nas koji živimo uobičajenim životima.
I da će ga anđeli kada dođe vrijeme, svejedno je li to uskoro ili za dvadeset ili osamdeset godina, odvesti tamo i da će vjećno biti sretno.
I da će roditelji kad im dođe vrijeme, nakon što su patili tijekom života zbog bolesti djeteta, vječno biti sretni jer će znati da im dijete uživa u još većoj i vječnoj sreći.
Želim vam puno snage i Lovri da iznenadi i vas i doktore te da se oporavi te da mjesto koje ga čeka ispuni tek nakon puno, puno godina ovdašnjeg uobičajenog života.......
Draga muma. Veliki zagrljaj od nas. Velika pusa Lovri u obrascic. Srce mi se para kad citam tvoje postove. Strasno mi je to da su toliko nemarni. Ne znam ja bi ih vec pobacala tamo jer mi je narav takva.vrlo nehumano. Generalno ne rade svoj posao. Pa zna se sta je inteziva. Nazalost briga njih...to im je samo posao.... uh grozno. Drzite se. Puusa ogromna
Ma sram ih moze biti. Kad citam zamisljam si slike u glavi. Jadno dijete a njih sve tamo postrojit. Grrr
Navijam za prosinac.
Lovro, mišu malí, surađuj tako da u prosincu ideš svojoj kući!
Muma, ne daj im da ovakve stvari rade mišu.
Nadam se da zdrastveni radnici čitaju...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Posljednje uređivanje od klaudija : 26.10.2014. at 00:04
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Knedle u grlu kad sam ovo procitala... Drzi se maleni borce, doktorskoj nehumanosti usprkos!
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Vibram i ja za prosinac~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nisam znala da je na Rebru, prestrašno. Ali Lovro je jak! Izdrži pačiću mali...naše molitve su s tobom. Držite se roditelji!
Potpisujem za pomoć psihologa, molitva u crkvi, bilo što...pomaže.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()