![]()
Pusa nasem pajdi!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odrađena još jedna transfuzija krvi. Zasićenost kisikom mu pada.Bilo je brzinsko kupanje i ljubakanje. I to je uglavnom to.
Težak je ovaj tjedan. Došlo je nekoliko mališana... prije par dana zdravi a sad im više nema spasa. A svi su malecki. Noćas se očekuje da će jedna curica dobiti krila. I onda gledaš te roditelje, slušaš priče, gledaš svoje dijete... sve je to već previše stresno. Više ne mogu ni gledati, ni proživljavati. Pet mjeseci bolnice...kad završimo ovaj staž, u bolnicu želim samo ići roditi iduće dijete.
prebolno za čitati
puno, punošaljem i molim da malog pajdu što manje boli.
tvom mužu i tebi želim svu snagu ovog svijeta![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
teško i bolno
naš mali pajdo![]()
Grlim vas svo troje, knedla mi je u grlu i voljela bih da vam mogu pruziti vise, bolje, opipljivije od ovog virtualnog...
Muma, kad bismo barem mi ovdje mogli preuzeti malo tog tereta....
Ljubim naseg pajdu, u mislima ste mi neprestano.
Muma, snažna si ti, treba sve izdržati
Pa što ima toliko te kritične dječice?Uopće mi ne bi palo na pamet da su tolika djeca bolesna i tako kritična da im nema spasa.... Stvarno treba cijeniti svaki dan proveden sa svim bližnjima
Ima svega. Samo teški dolaze u zadnje vrijeme. A rodbina se skuplja i plače oko krevetića. Ne zato što je dijete u teškom stanju, nego zato jer ga sutra više neće biti. To je svijet koji vam ne mogu ni opisati. Svijet za koji ne znaš da postoji. Da, djeca su jako bolesna i umiru. Nema svaka priča happy end, čak nema ni većina njih. Većina djece dolazi svako malo jer se vuku po višestrukim operacijama od malena.
Grlim najvise ♥ pretesko za citati....
Lovri puse velike ♥
UFMeni je bilo užasno kad mi je umrla sestrična koja nije imala ni 40 godina. To mi je bilo mlado, pa kud bolesti na nekog takvog...nisam ni zamišljala da ima toliko djece koja pate. Mogu misliti suza tamo
![]()
Nadam se da je osoblje koliko-toliko suosjećajno, mislim da ni njima nije lako tamo raditi
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" - upravo ti je kako si napisala.
Ovi roditelji će noćas ostati tamo s malenom. E pa, neće ni mene nitko otjerati... samo ako ćemo znati točno. Jer kod lavonje bi to navodno trebalo biti trenutno. Ali kako se situacija postepeno pogoršava, tko zna. Najgori osjećaj koji sam gore doživjela jest kad dođeš drugi dan gore, a taj krevetić je prazan. Taj dan je jednostavno drugačiji - jeziv i jako tužan, i ne možeš to izbiti iz glave.
Krenem pisati i stanem... Jednostavno ne znam sto reci. Saljem vam milijun zagrljaja i vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Muma, u inozemnoj bolnici gdje sam bila roditelje zovu u bilo koje doba dana ili noci kad vide da je jako lose. Ako mogu vidjeti po svim znakovima i signalima koje aparati salju... Isto inzistiraju da se roditelji oproste i budu nasamo uz dijete nakon sto iskopcaju sve aparate.
Moram priznati da ne znam kako je kod nas, osim da postoji mogucnost da se ostane tamo u zadnjim trenutcima u bilo koje vrijeme dana ili noci.
Molim te razgovaraj sa psihologicom, razgovaraj sa glavnom sestrom , razgovaraj sa odgovornim lijecnikom... Recite sto vam je vazno , inzistirajte na tome.
Kod nas nema protokola ( za roditelje) po kojem moraju raditi, nekad se roditelji cak i odgovaraju od ostanka i dolaska ...
Vani je drugacije. Vani je onako kako treba biti. Nazalost kod nas treba biti spreman i treba imati plan, jer ga osoblje najcesece nema ( osim onog medicinskog koji je propisan zakonom).
Posljednje uređivanje od sirius : 12.01.2015. at 22:23
Molim za lovru, srce malo ❤️ stalno mislim na vas . Drzi se ❤️
Upravo sam pricala sa prijateljicom koja prozivljava slicno...nitko to ne bi smio dozivjeti....zelim vama i bebama puno snage i da pronadjete utjehu....Lovre lavicu maleni....![]()
sirius popričat ćemo još jednom. Iako su oni rekli da će to biti trenutno i da to ni oni ne mogu znati. Ali čini mi se da se situacija malo mijenja, pa ćemo ponoviti razgovor. Stvarno ne bih voljela doći po svoje dijete na neku drugu "lokaciju".
Moguce. Ali pitaj ih koliko dugo dijete ostaje na odjelu. Vani je protokol dva sata , i tada su roditelji uz njega , nasamo.
drugu djecu presele uz sobe privremeno. Zao mi je da moras brinuti za takve detalje u ovom tenutku...ali ako jei kod nas tako, mogu vas zvati u bilo koje doba dana ili noci. Recite da vam je to vazno. Neka napisu na karton, velikim slovima.
zagrljaj saljem.
I kod nas mora ostati dva sata.
U teoriji bi roditelji mogli stići oprostiti se.
Jedino u Hrvatskoj zdravstveni djelatnici nemaju dobru edukaciju kako se nositi sa emocijama roditelja, pa im je laše da je praksa da roditelji ne dolaze.
Tražite, molite, inzistirajte da vas se zove kad dođe do pogoršanja ili odmah iza.
Želim vam snagu i mir![]()
Dvoje roditelja upravo sjede pored kcerinog bolnickog kreveta i cekaju da umre.
Tolika mi je knedla u grlu da bi vristala od tuge.
Draga Muma![]()
Pisem pa brisem.. Nemam rijeci utjehe, sve je receno...
U srcu i mislima ste stalno
Grlim vas i ljubim... Bolno bolno...drz te se
<3
Tesko je to i pretesko...
Muma, draga, lezi, odmori se... sutra je novi dan za mazenje i mirisanje malog ljepotana.
Ako bilo sto trebas, tu smo.
![]()
Vec triput pisem, pa obrisem sve.
Nemam prikladne rijeci, samo kao i svi zelim da znas da smo u mislima svi uz vas. Nadam se da ce osoblje suradjivati!
Divni ste roditelji![]()
Muma, slažem se da jako ružno zvuči to da ga jedan dan ostavite u krevetiću tamo, a onda dođe telefonski poziv, i više ga tamo nema. Nadam se da ćete uspjeti nešto dogovoriti.
Uf kako to teško sve zvuči![]()
![]()
Draga Muma, tako mi je žao što kroz sve ovo prolazite
Jadna mala dječica....
Molim Boga za tvog malog Princa i ostalu dječicu
za svu djecu
i našega Lovru
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nadam se da ce osoblje biti suretljivo prema vama i vasim zeljama koje su zapravo potreba.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Strašno je sve to čitati, kako je netko rekao, to tako ne bi smjelo biti.
Držite se, hrabri ste jako.
A što je malenoj curici?
Jutro. Jao, probudio me buraz sa sms-om da je umro jedan starac. Možete misliti buđenja, gledam tko, što a vidim samo riječ umro.
Ova curica ima - vjerojatno isto neku metaboličku, mitohondrijsku bolest
Već sad je knedla u grlu. Idem se spremati i ljubiti svoju natečenu buhtlicu![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~!