Tušt jedem od malena (moji su iz Dalmacije), na način kako je tangerina opisala, mljac

Peterlin, ti si stvarno primjer sistematičnosti - na svakoj temi ne samo ovdje! (Zamišljam tvoju špajzu i ormare - sve uredno složeno po špagi u kutije/staklenke s odgovarajućim natpisima na etikatama

)
Nabavila sam Enciklopediju samoniklog bilja

i odlučila da srijemuš/medvjeđi luk neću tako skoro niti brati niti jesti. Naime postoje čak 3 vrlo otrovne biljke s kojima se može zamijeniti: 1) đurđica 2) čemerika 3) mrazovac. Doduše ove otrovne vrste uopće nemaju miris po luku.....(ali ziher je ziher

)
Peterlin, moja učiteljica, a i gugl kažu da se gavez najnormalnije jede. Evo i Enciklopedija (tj Ljubiša Grlić) to potvrđuje! Jede se uglavnom prokuhan (jer ima dlakavo lišće) i bolje je pripremati mlade biljke. Može se pripremati kao špinat ili stavljati u juhe i različita variva. Zajedno s peteljkama listovi se mogu pržiti na ulju umočeni u tijesto palačinki. Najukusniji su posve mladi, u rano proljeće ubrani izdanci, koji se mogu prirediti s maslacem, kao šparoga. I osušeni listovi i cvjetovi dodaju se juhama i varivima, radi njihovog ljekovitog djelovanja (kaže Grlić)