Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam lijena do bola... ne da se meni frkati faširance. AKo ih ipak radim, isto ih zavaljam u prezle, ali to je na našem jelovniku valjda 1x godišnje.

Običnim danom samo uzmem keramičku posudu za pečenje pravokutnog ili ovalnog oblika, malo je namastim i unutra frk meso za faširance, pa u pećnicu. Na kraju malo zapečem da dobije koricu.

Nemam neki recept, ali svako mljeveno meso je ok za ovo.

Ubacim mljeveno meso u zdjelu i zamijesim sa jajetom, prezlima namočenim u vodu (ne koristim mlijeko za ovo) i nekim povrćem (ribani luk, tikvice, mrkve, češnjak.... papriku baš ne volim svježu, ali žličica crvene paprike će jako popraviti okus). U lagana mesa peradi dodajem i ulje, u miješano svinjsko-juneće ne. Začini po želji - obvezna sol, poželjan papar, bosiljak mi je fini, peršinov list, celer...

Ako imam vremena, u ovo znam ugurati tvrdo kuhana jaja, pa lijepo izgleda kad se reže.
Hoćeš reći cijelu smjesu u jednom komadu? Kao pizzu, npr?