Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Benigni paroksizmalni vertigo

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Benigni paroksizmalni vertigo

Mlađem je danas gore navedeno dijagnosticirano. Tj. vrlo vjerovatno je to, nisu 100% sigurni. On ima nagle vrtoglavice, jake toliko da ne može stajati na nogama nego odmah padne u puzeči i tako dolazi do mene ako ja ne vidim odmah šta se događa. KKS, GUK, EEG, color doppler, ORL...sve uredno. Jedino je kod okulista otkriven astigmatizam (naslijedio od mene) i slabiji vid na lijevom oku. Ali tvrde da vrtoglavice nisu od toga. Da ne duljim, mene ne zadovoljava "možda je-možda nije" dijagnoza i zato ga planiram privatno voditi neuropedijatru i na magnetsku (u bolnici smo termin dobili tek za 3 mj) pa ako netko zna neku polikliniku gdje oboje mogu obaviti ili ako nema, da mi preporučite gdje je najbolje ići. I ako ima netko ko je upoznat s tom vrstom vrtoglavice da mi kaže malo više o tome jer gugl kaže da se to ispravlja vježbama a u bolnici kažu da dijete to samo preraste.
    Posljednje uređivanje od koksy : 19.09.2014. at 21:11

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo koristili ovo od Medikola - http://www.medikol.hr/paketi-medicin...dikol-u-rujnu/
    MR mozga za 960 kuna. Naravno ako to trebate.
    I još ste dobro prošli, mi smo na MR bili naručeni za 8. mjeseci. U 10. mjesecu prošle godine za 6. mjesec 2014.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Danas sam zvala Medikol. 960kn + 1100 kn za anesteziju. Ne mogu od trogodišnjeg djeteta očekivati da bude miran u tom stroju. Iako je eeg odradio vrhunski, i budan i u spavanju, ali ovo je ipak puno drugačija pretraga.

Znam da smo imali sreće sa terminom ali to je samo zato što je neuropedijatrica nazvala na odjel pa tražila da ga ubace. 3 mjeseca nije puno s obzirom koliko se čeka ali je meni 3 mjeseca ko vječnost dok ne saznam šta mi je s djetetom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nezgodno....

Ne znam ti pomoći s neuropedijatrom, ili možda ipak mogu...jedini neurolog, tj. neurologinja koju znam je iz Suvaga i bila nam je odlična.

Ali nisam to došla reći.

NE DAJ da ti pričaju da to nije od vida i da ne može biti od vida. Možda nije, ali loš vid svakako doprinosi stanju. Paralelno s neurologom ganjaj lijepo i oftalmologa. Moj stariji je imao smetnje vida, ali i neke neurološke smetnje i nikako nije mogao uspostaviti ravnotežu. Nije imao ovakve epizode, ali je udarao u namještaj, vječito je bio pun modrica dok nismo riješili naočale. Imao je tada tri i pol, bliže četiri godine. Sasvim sigurno je dio njegovih smetnji bio izazvan lošijim vidom na jednom oku.

Ako ti što znači - slabiji vid na jednom oku se isto uredno liječi vježbama i drugim vrstama terapije, te naravno naočalama. Ako ti Rebro nije daleko, idi k njima. Možeš i u Sv.duh - svejedno, samo ugnjavi pedijatra za uputnicu za vid svakako.

Rješavat ćete sve to malo pomalo...

Sretno!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, moje dijete ima 14 godina tako da nismo trebali anesteziju.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Peterlin, dobili smo termin za kompletnu obradu vida i morat će nositi naočale, to je definitivno. Ono što se ustvrdilo je dalekovidnost, astigmatizam i slabiji vid na lijevo oko. Ali su se svi složili da vrtoglavice nisu od toga jer bi mu se onda stalno vrtilo. A on nema problema s ravnotežom baš nikakvih tako da mi drži vodu to šta kažu. Ali naravno da ću ganjat daljnje pretrage jer kažem, ovo me ne zadovoljava. 2 dana se dijete patilo od rane zore, satima bio po čekaonama, prošao sve te pretrage iznimno strpljivo da bi sad oni rekli da nisu sigurni. Ne može to tako. Žao mi ga gnjavit s daljnim pretragama ali moram jer mu se pogoršava. Dosad je vrtoglavice imao jednom u 2 mjeseca a sad su ih je imao 2 dana za redom iako puno kraće nego inače. Neuropedijatrica mi je rekla ovako, citiram; "uzmite bilježnicu i vodite dnevnik vrtoglavica. Ako se budu ponavljale svakodnevno i ako vas to bude jako brinulo javite mi se pa ću vas uputiti kolegici koja se bavi takvim stvarima" I s tim riječima nas je poslala doma...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

koksy, a ne moze se u medikol sa uputnicom? znam da je nekad davno postojala opcija, al ne znam radi li se to vise

moja cura je sa 4,5 godine bila na magnetskoj i trebala je ici sa anestezijom
    al su tamo na licu mjesta odlucili pokusati bez
    tata je isao s njom i lezao pored nje, bila je mirna ko bubica i odradila to bez anestezije
    samo, velika je razlika izmedju djeteta od 3 i djeteta od 4,5 godine

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo u Medikolu u Čakovcu primaju na uputnicu, u Zagrebu ne. Tako su mi danas rekli kad sam zvala. Što se magneta tiče, on se opčenito boji glasnijih zvukova, čak i bijele buke, tako da bi se prestravio kad bi to krenulo zujati i bučiti. Nije meni do novaca, meni je do anestezije, nisam sretna da tako malo dijete bude uspavano ali ako nema druge...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma kuzim, i meni je bio bed zbog anestezije, al srecom izbjegli smo
    Vjerujem da bi se prestravio, jer i meni su ti zvukovi bili grozni
    Drzim palceve

A sto se Cakovca tice, tamo nemaju anesteziju (nisu imali prije godinu i pol)

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U čk-u ne rade MR pod anestezijom, a mislim da niti djeci ne rade samo odraslima....

Mi smo išli u zg u medikol, dijete je bilo staro 3g, na red došli u roku od par dana (uz plaćanje naravno),.... Može i na uputnicu ali se dulje čeka....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možda se prije moglo ali sad definitivno više neide na uputnicu tamo. Isključivo uz plaćanje. Ne čeka se, zvala danas rekli da me već u ponedjeljak mogu primiti ali oni ne vade krv, što je obavezna pretraga prije anestezije, nego to moram u domu zdravlja pa onda s nalazima k njima, oni odrade ostalo.

Ne znam jel mi pametnije možda otići prvo neuropedijatru, privatno, jer ova dr. u Klaićevoj me nije baš oduševila, pa tek onda na magnetsku. Ili obrnuto. Sa nalazima magnetske neuroped.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Rade u Cakovcu djeci (radili su prije dvije godine), ali ne znam za anesteziju. Da, premali je i postoji velika vjerojatnost da ce se uplasiti buke.
    Drzim fige da uspijete cim prije obaviti MR.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo isli neuropedijatrici na srebrnjak. Dr Gjergja Juraški. Vrlo ugodna, sve objasni i uvijek ima dovoljno vremena za razgovor.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da mi je kuma rekla da dr. Gjergja radi i privat kod Sabola, pa da se probaš tam naručit. Čudi me za pristup neuropedijatra u Klaićevoj naša iz Klaićeve dr. Luić je savršena čak puše i na hladno, sve želi provjeritja s našom prezadovoljna.
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 20.09.2014. at 11:25

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm...i mi smo kod Lujić. Ne znam stvarno u čemu je problem, jedva sam ju namolila da pogleda nalaze, poslala bi nas doma bez ijedne riječi. Za sve ostale dr. imam samo riječi hvale. Susretljivi, ljubazni, detaljni, stručni, super odnos prema djetetu ali ona potpuna suprotnost.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Preporuka za oči je dr Dorešić, SD, temeljita, susretljiva i uvijek ima vremena za objasniti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Fakat me čudi za Lujićku jer je kod nas tolko detaljna, i kad se vodila na bolničkom liječenju kaj god je trebalo smo došli do nje u ambulantu, pogledala nalaze, objasnila kaj i kak dalje, još nam je i na otpusnom pismu napisala dodatne pretrage, i sama nas naručila na njih. Doduše, sad sam se sjedila da jednom kad smo bili na kontroli je isto bila takva, jedva je pogledala i nju i nalaze, al to je bilo samo jednom, valjda loš dan samo kaj to nije opravdanje. Ako hoćeš provjerim ti s kumom dal je Gjergja kod Sabola i koja je cijena pregleda, oni su išli s malim gore i na EEG i kod nje, jer mali je srčani bolesnik, i plus toga ne znaju kolko je bio u arestu i ima raznih problema i ona je s njom oduševljena.
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 21.09.2014. at 07:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •