Crvenilo na vratu

Thread: Crvenilo na vratu

1. Zima77's Avatar

Zima77 said:

Default Crvenilo na vratu

Trebam pomoc beba ima šest mj i ima crvenilo na vratu redovno perem s vodom ,obrisem posusim namazem s kremom ali nema pomaka.probala sam s sudocremom,diprogentom ali uvijek isto pedijatar kaže da će to proći ali ja vise neznam šta da radim lp od nas

2. Vrci's Avatar

Vrci said:

Ovisi kakvo je crvenilo. Sudocrem ti to moze dodatno isusiti.

Mom je znalo biti crveno i suho. Koristila sam baby ulje i uvijek je brzo proslo

Ako je vlazno,onda kazu da je dobro samo vodom ispirati i susiti

3. Peterlin's Avatar

Peterlin said:

Nama je pomagalo bademovo ulje (ima u ljekarni u običnim bočicama od 1 dl i nije skupo): kap-dvije u vodu za kupanje + kap-dvije na prst za mazanje ovakvih mjesta

4. Argente's Avatar

Argente said:

Je li to crvenilo onako u pregibu? I moj je to imao, u tom nekom periodu od 6 do 9 mjeseci...bilo je od suhe vrste pa sam isto znala mazati. Baš sam pred par dana skužila da se već dugo nije pojavilo, valjda prošlo samo od sebe.

5. nanimira's Avatar

nanimira said:

Moja to svako malo dobije, posebno kad izbijaju zubi jer puno više slini i jer je bucka... prvi put su se navukle gljivice i za to smo dobili maxidex kremu ( za oči) kojom smo 2x mazali ispod vrata i prošlo je . Drugi put smo kupili A-derminu Dermalibour i super je pomogla i preventivno, onda smo ostali bez nje i koristili Purelan koji je meni ostao od prije i najbolje je pomogao. Pa probaj nešto od toga.