nama je problem trajao do negdje 6 i pol godina.
Negdje iza 6. rođendana pedijatrica nas je poslala nefrologinji, napravili smo pretrage i ona je rekla da su ti nalazi ok, da dobro koncentrira urin tokom noći, i da se vjerojatno radi o smanjenom kapacitetu mjehura u kombinaciji s tvrdim snom. Uputila nas je da napravimo uroflow i vodimo dnevnik pijenja i mokrenja 2 dana, i dala upute da pazimo da navečer puno ne pije, blla bla klasično što smo znali, osim jendog novog podatka: da ne jede puno čokolade. To je jedina promjena koju smo uveli, nisam uopće razmišljala da i čokolada sadrži kofein ili tako nešto, uglavnom, na djetetovu žalost smanjili smo čokoladu, i to je malo smanjilo, ali ne i uklonilo problem.
I onda je otišao na put sa didom na desetak dana, u posjet rodbini. I otkad se vratio s tog puta, ne mokri više u krevet.
Moje objašnjenje: skok u razvoju. To je bilo njemu dosta veliko novo iskustvo i vratio se sav nekako zreliji, i ko da mu je mozak napravio još nekoliko klikova i kao posljedica toga između ostalog ni ne mokri u krevet. (isključena je mogućnost da mu je netko zbog toga radio pressing, jedino ako je sam sebi, tj ako je njemu bilo neugodno)
Uglavnom, to spada u kategoriju problem se riješio sam od sebe, ali da je lako čekati, sasvim sigurno nije, ja bih krenula s pretragama.
Nitko mi nije spominjao tablete nikakve.