Mi smo sw dugo borili i jos ponekad ss dogodi. Sigurno dvije god.,smo pokusali naci neko domace rjesenje. Carapice, vreca za spavanje, dodatno grijanje u sobi, smanjiti unos tekucine, dizanje po noci... Ne ragiranje, pa reagiranje...
Sve dok to nije pocelo djelovati na psihu! Pedi nam je dao uputnicu nefrologu, a on je trazio dalje pretrage. Uzv bubrega (u trudnoci su bilo prosireni) je bio super. Pokusali regulirati stolicu jer i ona moze biti okidac... Tvrda stolica jos ako nije svaki dan pritisce mjehur i on pupusta. A hormon koji luci mokrenje u djece ima isti intezitet po danu i noci. Portalak sirup, paziti kolko pije i kad. Mlijecne napitke izbacili..
Ipak na kraju price je mjehur bio manjeg kapaciteta. Dobilo tablete postepeno uveli, postepeno ukinuli. Vec nakon trece tabl.stanje je bilo punoo bolje. Muz je cak bio protiv, ali ja sam vidla da sw povlaci i da mi je manje zlo da ih pije! Prije tabl.radili ekg srca i uz odobrenje tog nalaza zapoceli terapiju.

Sada ima 6god.,zna se dogodit jos uvijek al tipa par x u mjesecu. I to onda kada nije praznio redovito mjehur tokom dana. A to cesto radi! Cesto trpi! I ide na wc kad je kap morace vec gotovo vani... Zasto? Ne znam? Valjda nema vremena!
Dizanje po noci su na zabranili, i rekli da to mora sam doci do toga da se ustaje i budi. I stvarno budi se! Ne uvijek al obzirom da prije nije nikako ovo je veliki korak!