Curke, ja uskoro ulazim u zadnji mjesec i posto je ovo moje prvo zlato, sva sam izvan sebe da necu sve obaviti na vrijeme niti se pripremiti za sve. Naime ja jos uvijek radim i planiram odradit jos do 15.05. ako cu moci fizicki to podnjeti. Doktor mi zbog velicine bebe i skracenog cerviksa predvidja porod 10-tak dana prije termina. Znam da su vec negdje bila ovakva pitanja, ali ja trazim i nemogu naci. S obzirom na malu kolicinu vremenu koja mi je ostala imam pitanja za KB "Sveti Duh" a na koja nisam nasla konkretan odgovor:
1. Da li za Sv. Duh treba proci tacaj u njihovoj bolnici ili prolazi i tecaj u domovima zdravlja? Ako treba proci njihov tecaj, kad se odrzava, koliko traje i koliko kosta?
2. Da li mozes imati svoju pidjamu na odjelu babinjaca ili dobijes njihovu?
3. Da li na zahtijev mozes dobiti epiduralnu ili su skrti?
4. Da li imaju samo one famozne krevete za radjanje ili ima i drugih mogučnosti? (stolac, lopta....)?
5. Dopustaju li Vam da se namjestite kako Vam odgovara za vrijeme trudova i da se secete ili vas zakace za ctg i miruj, ne mrdaj?
6. Da li odmah odnesu bebu ili ti dopuste malo da je pomazis s njom ili cak eventualno daju na prsa?
7. Da li smijem zaspati odmah nakon poroda ili moram 2h koliko traje promatranje biti budna tj pokusavati ostati budna (vjerojatno zbog uzbudjenja to niti nece biti neki problem)?
8. Kad smiju doci posjete, koliko se zadržati i da li smiju vidjeti bebu?
9. Ima li rooming in?
Hvala unaprijed na odgovorima i strpljenju. Lijepi pozdrav svima.