Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Kada jogurt? Koji jogurt?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Kada jogurt? Koji jogurt?

U nekim tablicama piše da se jogurt može dati s navršenih 11 mjeseci. U brošuri Okus ljubavi piše da se daje nakon navršenog 8. a u slijedećoj rečenici od 9 ili 10 mjeseci.

Kada se smije dati jogurt?

I prema vašim iskustvima, koji je jogurt najbolje dati? Mislim, neki su kiseliji, neki imaju šećera...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

BioAktiv

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

BioAktiv. Počeli nakon prvog rođendana.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

poceli sa 11mj. u hrv. sa bioaktivom... super gajeprihvatio...
    e,sadovdje ne mogu nacinesto takvo (i ne mogu vjerovati da nema :? ) pa mu dala obican bio jogurt... i kiselo mu,nece...
    onda sam mu umutila jogurta u vocno-zitnu kasicu i ne skuzi, valjda, i papa...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s 9 mjeseci mislim, bioaktiv..mislim čak da je samo jednom probao neki drugi

ovaj voli

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dajete sam jogurt ili mijesate s necim?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možeš umiješati voće, moj H voli kad je nešto slatko - banana npr.

(A voli i vivis od breskve, dala mu je moja mama taj gotov voćni i slistio ga je u roku keks )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Curke, jeste probale dati montić ili frutissimu cremosu? Ja sam to dala sa 11 mjeseci i dopalo joj se. Jel prerano možda bilo za voćni jogurt???

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zašto dat voćni jogurt s umjetnim voćem i hrpom šećera kad možeš u obični ubacit bilo kakvu voćku?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tihana2003 prvotno napisa
    Curke, jeste probale dati montić ili frutissimu cremosu? Ja sam to dala sa 11 mjeseci i dopalo joj se. Jel prerano možda bilo za voćni jogurt???
    Tihana, Monte je, osim što ima onaj štetni E, gomila šećera, želatine i umjetnih okusa.
    Voćni jogurt, gotovo ista stvar - bolje ga je izbjegavati.

Meni se čini da je najbolje za jednu užinu ponuditi djetetu "čisti" jogurt, a za drugu "čisto" voće: zdravije i za crijeva i za želudac.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Meni se čini da je najbolje za jednu užinu ponuditi djetetu "čisti" jogurt, a za drugu "čisto" voće: zdravije i za crijeva i za želudac.
    slozila bi se s ovim... s tim da luka nije htjeo cisti jogurt na pocetku pa sam ga lagano privikavala umucivanjem jogurta u kasice...

i sada ga obozava jesti i samog :D

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo pocinjali s obicnim jogurtomi. Tek neki dan sam kupila onaj bioaktiv u malim, slatkim bocicama.
    Bas sam se iznenadila kad sam ga probala i skuzila da nije samo slatka bocica nego i sam bioaktiv, to uopce nije onaj koji je u velikoj varijanti. Totalno je sladak, a i pise da ima secera.
    Curici (19. mj) se nije svidio, steta jer su prakticne bocice za ponijeti van i moze se piti sa slamkom. Ali je zapravo skup u odnosu na kolicinu.
    Zgodna ambalaza + mala kolicina = uobicajena formula za zaradu na djeci. (kao i npr. male Jane)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

BioAktiv sadrži LGG, nije li možda to preagresivno za mali organizam koji se još uhodava.
    jedna od karakterisika LGG je da olakšava probavu, ima li smislia njihovu probavu "ubrzavati"?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo probali bioaktiv i svidjelo joj se...ali smo ga "skinuli" s menija prošli tjedan kad su nam rekli u bolnici da je u krvnoj slici potvrđena alergija i da se prvo skidaju kravlje bjelančevine.... :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo poceli s obicnim 'cvrstim' jogurtom - lakse se jede na zlicicu (T. ne voli bas piti iz case), ili s tekucim u koji umutim 7 zitarica. Bioaktiv nisam jer je dijetalni, mislila sam da takvi mali klinci moraju uzimati punomasne mlijecne preradjevine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i trebali bi, ako im je taj jogurt zamjena za mliječni obrok.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

curke, najbolji jogurt na hrvatskom tržištu je obični čvrsti ili tekući splitskog milsa
    zašto?
    zato što još nemaju tako "napredan proces proizvodnje", pa je to još uvijek samo jogurt, a ne neka prerađevina mlijeka u kojoj ima svega (E, aditiva, konzervansa i sl.)
    btw, ovo je potvrđena informacija od cure koja radi u drž.instituciji koja ih kontrolira
    Inače L. obožava jogurte, ali samo obične-doduše, druge joj baš i nisam nudila
    voli i šećerni bioaktiv u bočicama, ali ga polako izbacujem od kad sam ga probala-bljak, slatkoooooo :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa pošaji onda!
    poznato je da u Zagrebu ima gomila dućana sa Milsinim proizvodima!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    pa pošaji onda!
    poznato je da u Zagrebu ima gomila dućana sa Milsinim proizvodima!
    ¨

hehhe..e pa neka imamo i mi barem nešto što vi nemate :beeeeljjjj:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj domaći jogurt je sigurno bolji od Milsovog 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    nisam ni sumnjala , ali reci nam davore koja mu je bila baza ? da nije jogurt iz dućana ?! po mogućnosti lura ili vindija..?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nego! Ne misliš valjda da ću doma napraviti mikrobiološki laboratorij kako bih došao do novih i izvornih kultura za uzgoj :?

Većini jogurta iz dućana zapravo baš ništa ne fali. Izuzeci su ofarbane/pasterizirane/želatinizirane strahote, a od njih se ionako ne dobije novi jogurt jer unutra nema ničeg živog. Ako nađem Milsa u ZG radit ću jogurt od bioforce i ... sigurno će biti bolji od originala. Drastična razlika između kupovnog i domaćeg jogurta je u strpljenju.

Najnoviji štos su usvojili frendovi, koji jogurt rade u plastičnim bocama. Dakle, umjesto termosice obična PET boca i malo izolacije u vidu krpa i to je to. I takav jogurt je svaki put bolji od originala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nego! Ne misliš valjda da ću doma napraviti mikrobiološki laboratorij kako bih došao do novih i izvornih kultura za uzgoj :?
    onda je to tvoja osobna procjena je li tvoj kućni bolji ili ne..da ga daš na analizu, možda bi se drugačije ispostavilo..

jedna digresija-kad su mi ljudi iz jedne makrobiotičke udruge iz zg rekli od čega se radi npr. bioaktiv došlo mi je zlo, a eto ipak ga koristimo
    btw, inače i mi radimo doma jogurt i stvarno je okus dobar..trudimo se da je i ispravan po svim mjerilima, ali tko će znati...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A od kojeg mlijeka radite? Teško da ćebiti ispravan poa svim mjerilima, ak ga radite od mlijeka iz dučana. To je čudno kako se to mlijeko pokvari (čitaj-usmrdi), a ne ukiseli se. Već je u mlijeku greška, ali u ničem drugom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    ...od čega se radi npr. bioaktiv...
    Znam na što misliš Meni bioaktiv nije posebno drag iz drugih razloga, ali gle, to su ionako samo bakterije. Možeš ih naći bilo gdje.
    Još uvijek je najjednostavnije otvoriti lončić kupovnog jogurta i koristiti ga kao starter. I potom uživati.

Ako nudiš besplatnu analizu - pristajem. Gdje i kada?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ej faco, nisam ti ja baš na ruku.. znaš da smo mi izvan metropole zakinuti za zvjezdano okruženje i raznorazne institucije..ali kad dođeš u nas, samo se javi..odmah te upućujem jednoj dobroj mikrobiologinji (jel se tako naziva ? :? )

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MajaMajice, imam te u vidu

ina, pogledaj topic Jogurt i kiselo mlijeko, tamo sve piše.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Fala, samo mi se ne sviđa mikrovalna. Ja ću ju izbaciti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sasvim svejedno, mikrovalna ili peć na drva

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja uvijek imam/pravim domaci jogurta, samo sto nemogu Mejru nikako navuci... :/

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Davor, a kako napraviti jogurt da nebude previse kisal? Mozda bi ga M. tad pila. Ona se buni da joj je prekisal.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ništa jednostavnije. Kiselost je proporcionalna temperaturi i vremenu uzgoja. Uz pretpostavku da radiš klasičan jogurt, onda vjerojatno koristiš mlijeko na 42°C ili "jogurtijeru" koja to radi za tebe. U tom slučaju jedina opcija je skratiti vrijeme uzgoja.
    Ako radiš mliječne kulture, idealna temperatura je oko 37°C i nemoguće ju je postići u normalnim jogurtijerama - u tom slučaju možeš pokušati proizvodnju prebaciti u termosicu ili u krpu zamotanu plastičnu bocu. Bifido kulture rade posebno kremasti jogurt koji ne mora biti previše kiseli

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Znam na što misliš Meni bioaktiv nije posebno drag iz drugih razloga,
    Koji je to? Ja naime Luni dajem svaki dan jedan Bioaktiv pa me zanima jel to dobro ili ne?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ništa jednostavnije. Kiselost je proporcionalna temperaturi i vremenu uzgoja. Uz pretpostavku da radiš klasičan jogurt, onda vjerojatno koristiš mlijeko na 42°C ili "jogurtijeru" koja to radi za tebe. U tom slučaju jedina opcija je skratiti vrijeme uzgoja.
    Ako radiš mliječne kulture, idealna temperatura je oko 37°C i nemoguće ju je postići u normalnim jogurtijerama - u tom slučaju možeš pokušati proizvodnju prebaciti u termosicu ili u krpu zamotanu plastičnu bocu. Bifido kulture rade posebno kremasti jogurt koji ne mora biti previše kiseli
    8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj blondie prvotno napisa
    Koji je to? Ja naime Luni dajem svaki dan jedan Bioaktiv pa me zanima jel to dobro ili ne?
    Paaa... nije ni posebno loše.
    Unutra je LGG, a ja ti u njega baš ne vjerujem i ne želim sugerirati kako se do LGG-a došlo. L. rhamnosus G.G. je turbo komercijalna tvorevina i to mu je ujedno i svrha. Sav mambo-džambo oko LGG-a ima samo reklamnu svrhu, a do nedavno se nije kužilo ni kojem soju stvarno pripada - casei ili rhamnosus. Za razliku od zaistač jogurtnih kultura uzgaja se na sobnoj temperaturi i u principu ne kolonizira probavni sustav, a žuč ga jako suzbija. Dakle, ako ti je stalo imati žive LGG-je u probavi, moraš ga svakodnevno tamaniti.
    Ostale jogurtne kulture se uzgajaju na 37-40°C i većinom koloniziraju probavni sustav i ne rikavaju kada se tjelesna temperatura digne zbog infekcije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja se ne razumjem tako dobro u sve te bakterije kao davor, ali vodena zdravim razumom, rekla bih da produkti koji u sebi sadrze secer, boje i ino, nisu bas najbolji izbor.
    sto fali normalnom, obicnom jogurtu?

bijase jednom na austrijskoj televiziji emisija koje je lijepo pokazala da vecina ovih novih bioaktiv-slicnih cuda ukljucujuci planetarno poznate kinderzwerge, nije nista bolja po djelovanju na probavu.(dapace vecina njih je i losija) od normalnog jogurta, ili kiselog mlijeka, kefira ili buttermilcha.
    osim sto naravno vise kostaju.

osim toga je bioaktiv tako presladak, te nepotrebno navikava dijete na presladak okus.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam na što misliš Meni bioaktiv nije posebno drag iz drugih razloga,
    odgovorila sam blondie na pp, jer ne želim izlaziti na forumu s podacima iza kojih osobno ne stojim, a mislim da je to i po pravilima foruma

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajde duso, odgovori i meni na pp.
    bas me zanima.
    a imam onda i bolje argumente.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa onaj obični bioaktiv od dukata nije uopće sladak. Isti je kao svi ostali jogurti. Ili ti govoriš o nekim voćnim. To ne dajem ni sebi ni Luni.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa onaj obični bioaktiv od dukata nije uopće sladak. Isti je kao svi ostali jogurti. Ili ti govoriš o nekim voćnim. To ne dajem ni sebi ni Luni.
    Točno.
    Ali postoji i Bioaktiv LGG Jogurt drink u bočicama od 100 g koji sadrži: pasterizirano mlijeko s 1,0% m.m., jogurtnu kulturu s dodatkom LGG, šećer, dekstrozu, ologofruktozu i karamelizirani šećerni sirup.
    Uglavnom, to je nešto ultra-mega slatko.
    Mi smo ga kupili zabunom. Naime, mislili smo da je to običan BioAktiv u malom pakiranju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a u oba slučaja ste nasjeli na marketinške fore
    LGG nije jogurt.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a u oba slučaja ste nasjeli na marketinške fore
    LGG nije jogurt.
    Znači to što piše "jogurtna kultura s dodatkom LGG" nema veze s jogurtom?
    Ima li Dukatov Acidofil (onaj u lončiću s ružičastim poklopcem) veze s jogurtom?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    Znači to što piše "jogurtna kultura s dodatkom LGG" nema veze s jogurtom?
    To znači doslovno ono što piše - jogurtna kultura=jogurt; s dodatkom LGG=u koju su dodali LGG
    Ništa ne muljaju, sve lijepo piše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •