Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: najstarije dijete u jaslicama

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno najstarije dijete u jaslicama

Pozdrav,

imam jedan problem, tj. ne znam da li je to problem pa zato postavljam pitanje na forumu, da čujem tuđa mišljenja.
    Naime, sin mi je ove godine krenuo u vrtić, točnije u jaslice. Krenuo je sa 2 godine i 8 mjeseci u vrtić gdje ih je u grupi 17 i on je tamo vidno najstarije dijete (nekoliko mjeseci stariji od slijedećeg najstarijeg).
    Eh sad... privikavanje još uvijek traje i dosta je dobro krenulo, ali mene cijelo vrijeme muči to što je toliko stariji, tamo ima nekoliko djece koja još niti ne hodaju, a također gotovo su svi oko godinu dana mlađi od njega što je jako puno u toj dobi. On se voli igrati, ali imam osjećaj da nema s kim jer su manja djeca sklonija samostalnoj igri i ne razumiju se radi te dobne razlike.
    Kada dođem po njega uvijek se igra sam dok druga dječica skaču po tetama, čekaju da ih tete nahrane i sl.
    Voljela bih da je sa vršnjacima ili možda i malo starijima jer mislim da bi mu bilo manje teško ići u vrtić, a i više bi naučio.

Kada smo ga upisivali nisu nam ponudili opciju da ide u stariju skupinu iako bi upao da je rođen 12 dana ranije...

Sada razmišljam da pokrenem tu priču u vrtiću kako bi ga smjestila u adekvatniju skupinu prema njegovoj dobi.

Što vi mislite, kakva su iskustva?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam imala istu dilemu, iako je razlika izmedju moje i drugog djeteta malo manja nego kod tvojeg, ipak u grupi prevladavaju oni puno mladji, a neki jos i u pelenama, tak da se tete uopce skoro ne stignu posvetiti vecima
    ali cura jr sretna ima dvije tri frendice, a i na dvoristu se igra sa vecima ponekad
    I tjesim se da druge godine budu svi veci pa bude bolje

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moja je sa 2,9 mjeseci krenula u običan vrtić, u miješanu grupu (ima ih 23, od skoro trogodišnjaka do predškolaca), jedna je jaslička godina iza nas. Ne bih je mogla zamisliti u jaslicama još jednu godinu. Ima ih još nekoliko takvih i svi su ok, osim jednog dečka na kojem se čini da bi ta jedna dodatna godina u jaslicama dobro došla.
    Kod nas pravilo da sva djeca koja su starija od 2 i pol godine i nemaju pelene mogu u običan vrtić. Naravno, stručno osoblje vrtića da preporuku roditeljima je li to ok ili nije pa na kraju roditelj odluči.
    Ne znam imate li vi takvo pravilo da može ispod 3 u vrtić, ali traži razgovor sa stručnim osobljem pa vidite može li se situacija promijeniti da način da bude bolja za dijete.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I da, meni je bilo lakse za odluciti jer je cura vec veca i rekla je da joj se svidja u vrticu i da su joj djeca i tete super
    da je manja kao tvoje i da se razlika bas toliko osjeti probala bi prebaciti u vecu grupu, nemas kaj izgubiti ako pitas

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj je prošle godine bio najstariji u jaslicama.
    Meni to nije bilo drago, i rekla sam to tetama, pa su one odgovorile da onda on može izabrati gdje želi biti (naš je neki liberalan vrtić )

On je uglavnom birao biti u jasličkoj sobi, jedino je išao u velikih kad su mali spavali.

Inače on nije bio nešto zainteresiran za tete, uvijek traži društvo djece.

cuba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Moram i ja pitati za misljenje. Mi bismo u rujnu krenuli sa poludnevnim boravkom u, jel, jaslicama jer ce tada mali imati 2 i pol g. Ali, posto je on vec sad sa 26 mj fizicki vec velik kao trogodisnjak i vrlo aktivan, strah me da ce mu boravak sa manjima biti dosadan. Vec sad se u parkicima voli igrati sa vecima, manje od sebe nesto izbjegava, ne jure se tako brzo, ne loptaju se spretno itd.
    Trenutno nismo jos skinuli pelenu, al racunam to ovo ljeto obaviti. Prica sve bolje, al jo ne u recenicama, al skokovito napreduje od kad je napunio dvije.
    Sto uraditi.
    Da ga upisem u vrtic od dana kad navrsi trecu. Mozemo cekati. Ali, da li da sad za to predajem papire? U zg smo.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Proslu godinu su radili rosade po vrtickim grupama tako da djeca generacijski iz iste grupe krenu zajedno u skolu. Tako su radili kod nas u vrticu a i cula sam na par drugih mjesta isto. Tako da tvoje dijete ce prema datumu rodjenja spadati u istu grupu, bez obzira krenula ti sad ili za pols godine.
    Jedino sto mozes da bi bila sigurna je da pitas u koju grupu ga misle staviti, pa ako nisi zadovoljna probas traziti premjestaj u stariju. Naravno, onda ce biti situacija da ce sva djeca iz grupe krenuti u skolu, a tvoje dijete ostati jos jednu godinu u vrtic...
    Ja sam uvijek za to da dijete prije bude najmladje, nego najstarije u grupi, po osobnom iskustvu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •