Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Majčino mlijeko- blokira li apsorpciju željeza?

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Majčino mlijeko- blokira li apsorpciju željeza?

Evo malom sa 6mj a i s 13mj kod krvne pretrage hemoglobin na donjoj granici (108), pedica u oba navrata prepisala Legofer, 2 put dnevno. Eto pošto i dalje dojimo, naravno i za uspavljivanje, teško mi 2 put dati lijek tako da bude 2 sata razmaka od mlijeka... Pa da li moje mlijeko isto kao kravlje blokira apsorpciju željeza ili? Bilo bi mi puno jednostavnije da ne

Unaprijed hvala!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sestra mi je imala takvu situaciju, koja je trajala dugo i nista nije pomagalo da se hemoglobin digne dok nije umjesto maloj pocela oba uzimati zeljezo koje je onda dijete dobivalo mlijekom. Sve se normaliziralo kroz par tjedana te tako i ostalo...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja malena je anemicna i uzima aktiferrin kapi 3x dnevno
    Ciki cesto i razmak od dva sata je meni SF
    Trudim se da prodje pola sata od prethodnog i sljedeceg cicanja, a nekad ni to
    Kako ce to utjecati na rezultat, javim kroz koji mjesec...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E, i obavezno joj daj c vitamin uz zeljezo, jer se bez njega ne moze apsorbirati

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja mislim da majčino mlijeko i sadrži željezo tako da ne mogu zamislit da bi mu ometalo apsorpciju.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kalcij iz mlijeka ometa resorpciju.
    Kakva je inace prehrana? To je jednako , ako ne i vaznije od dodataka ( pogotovo ako zeljezo nje jako nisko nego granicno).

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Da li je jako anemicna? Mislim da tvoje mlijeko ne bi trebalo smetati. Ja sam svojoj curki davala spinat sa 6 mjeseci, upravo radi prevencije anemije...

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo bili jako anemicni i meni je pedijatrica rekla da probam napravit razmak od sat vremena, jer nam je 2 sata isto bilo preeevise.
    i uz to nam je preporucila da probam naci nekakav b kompleks koji bi takvo djete moglo uzimati, jer pomaze kod repsorpcije zeljeza.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Daj proso i juhu od piretine

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Sestra mi je imala takvu situaciju, koja je trajala dugo i nista nije pomagalo da se hemoglobin digne dok nije umjesto maloj pocela oba uzimati zeljezo koje je onda dijete dobivalo mlijekom. Sve se normaliziralo kroz par tjedana te tako i ostalo...
    nisam ja baš sigurna da je to moguće
    nije dojenje baš kao zakon spojenih posuda

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam isto tako uzimala željezo dok sam dojila, ali ne mogu tvrditi da je to pomoglo. Dojeno dijete isto je imalo hemoglobin na donjoj granici, ali legofer je teško podnosio (to treba postepeno uvoditi da se organizam navikne - ne ide to brzo i nekoj djeci izaziva probavne smetnje), ali s nekih godinu i pol, kad je počeo bolje jesti i prihvatio ribu i meso, stvar se napokon riješila. Slučaj ili ne - kod mog djeteta to se poklopilo sa smanjenjem dojenja, ali ja bih rekla da je više imalo veze s povećanjem unosa drugih namirnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •