Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: Roditeljsko vijeće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Magistra, neka tebe i tvoje energije, ako misliš da treba, nađi prikladan način u borbi za svoje ideje.
    Ja također spadam u gornje, iskustvom poučene skeptike koji su odlučili birati bitke, a energiju usmjeriti na poduku djeteta tamo gdje nastavnik ili udžbenik ne stiže, ne zna, ili mu se samo ne da. Kad te sustignu nebuloze školskog sustava i ti ćeš uočiti da je bolje ispravljati Drine koje se direktno tiču djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Magistra, neka tebe i tvoje energije, ako misliš da treba, nađi prikladan način u borbi za svoje ideje.
    Ja također spadam u gornje, iskustvom poučene skeptike koji su odlučili birati bitke, a energiju usmjeriti na poduku djeteta tamo gdje nastavnik ili udžbenik ne stiže, ne zna, ili mu se samo ne da. Kad te sustignu nebuloze školskog sustava i ti ćeš uočiti da je bolje ispravljati Drine koje se direktno tiču djeteta.

Čoksa je sve dobro rekla. Nebuloze s kojima ćeš se susretati su mnogobrojne.
    Ono što bih nadodala je da u našoj školi jedan roditelj može samo jednom biti u Vijeću roditelja.
    Ako je i kod Vas tako-imaš samo ovu godinu. Sretno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što bih nadodala je da u našoj školi jedan roditelj može samo jednom biti u Vijeću roditelja.
    Mislim da to nije ispravno.
    Ja ću još dodati da je moje iskustvo ko i čoksino. A također sam primijetila da kad roditelj koji je nešto i pokrenuo i promijenio, ode iz roditeljskog vijeća (jer su djeca zavrsila skolu, ili iz bilo kojeg drugog razloga) vrlo često se stanje vrati korak unatrag, pa čak i na stanje od prije pojave tog roditelja.

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A također sam primijetila da kad roditelj koji je nešto i pokrenuo i promijenio, ode iz roditeljskog vijeća (jer su djeca zavrsila skolu, ili iz bilo kojeg drugog razloga) vrlo često se stanje vrati korak unatrag, pa čak i na stanje od prije pojave tog roditelja.
    To je točno.
    A svi volimo primijetiti i komentirati da su kola zapela u blatu a nikom se neće svoje ruke zamazati da ih iz blata izgura. I tko je tome kriv?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to nije ispravno.
    Ja ću još dodati da je moje iskustvo ko i čoksino. A također sam primijetila da kad roditelj koji je nešto i pokrenuo i promijenio, ode iz roditeljskog vijeća (jer su djeca zavrsila skolu, ili iz bilo kojeg drugog razloga) vrlo često se stanje vrati korak unatrag, pa čak i na stanje od prije pojave tog roditelja.
    Ne znam jel ispravno, nisam provjeravala.
    Ove godine, na prvom roditeljskom, je tako rečeno.

Ne želim biti dio toga vijeća (koliko sam vidjela nema nekog smisla-sorry magistra) pa se nisam interesirala je li to neko interno pravilo ili po zakonu.

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Dodala bih da je jako bitno uporište tih mnogobrojnih nebuloza. Ako nema uporišta na zakonu, statutu, pravilniku već se temelje na rekla-kazala uvijek se mogu staviti van snage no opet je potrebno istupiti imenom i prezimenom i zaljuljati brod.
    Osim ako tako na vašoj školi nije određeno statutom ili Pravilnikom o radu vijeća roditelja (što čisto sumnjam, a ako je, nepravedno je i nema zakonskog uporišta)potpuno je kriva praksa rada u Vijeću "samo jednom". Roditelji učenika razrednog odjela biraju predstavnika neposrednim javnim glasovanjem dizanjem ruku. Kandidirati se može i može biti kandidiran svaki roditelj djeteta u razredu i tako svake slijedeće godine. Dapače, ako je taj roditelj motiviran za rad u Vijeću radi opće društvenog dobra onda je i poželjno da predstavnik s postignutim rezultatima bude reizabran.
    Tom logikom svi naši političar na funkcijama mogu biti samo jednom, gradonačelnici samo jednom, ravnatelji samo jednom, a vidi ih, svi redom kormilare 10+ godina i nekoliko mandata.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je bilo kod nas.

Govorim iz iskustva.

A u prva četiri razreda važnija je komunikacija s učiteljicom (razrednik i boravak) nego sva vijeća i ravnatelji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •