Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Ima li među forumašima članova roditeljskog vijeća? Ako ima, voljela bih da se jave i pišu ovdje svoja iskustva, savjete, prijedloge, komentirajte, pričajte što vi radite u vašim školama.

Mama sam prvašića i javila sam se za predstavnika svog razreda u roditeljskom vijeću. Imali smo i prvi sastanak vijeća. Voljea bih se aktivno baviti pitanjima naše škole za dobrobit sve naše djece. No čini mi se da je naše vijeće tromo i pomalo neozbiljno. Predsjednica vijeća je ostavila je kontakt e-mail za sva pitanja i prijedloge. Ali na odgovor se čeka i po tjedan dana.. :/ Nakon sastanka ostao je prazan prostor, ono sastali smo se, popričali i ništa. Problem je neadekvatna dvorana, nedostatak sredstava za osnovne potrebe djece u školi, nasilje, a nikome niš. Sastat ćemo se za 3 mjeseca opet, a do tada nikom ništa..Bože...Kako je kod vas?
Čestitam i podržavam angažman
Zašto ne predložiš mailing listu ili FB grupu svi vas u Vijeću tako da možete međusobno komunicirati (ali i s drugim roditeljima), ili neki kutak na sajtu škole da vam se roditelji mogu obraćati i da vi možete pisati o svojim inicijativama?

Pretpostavljam da se sa Vijeća piše zapisnik, inzistiraj da se kod odluka uvijek upiše rok i tko je odgovoran za provođenje odluke, inzistiraj da se zapisnici objavljuju na sajtu škole.

Također, možeš tražiti da se sastajete češće, pretpostavljam da prema Statutu ili internom Poslovniku ostali članovi vijeća imaju pravo zatražiti sazivanje sastanka.

Još nešto - ako skontaš da nema interesa za aktivniji rad u vijeću, ti im napomeni da to osobno imaš vremena i želje za jačim angažmanom pa najavi što bi npr. radila (organizacija javih rasprava roditelja na razne teme; dovođenje stručnjaka na tribine i sl.), pitaj bi li ti se itko pridružio u tome, želi li vijeće stajati iza toga ili ćeš to raditi sama, kao jedna od predstanica... ono, dogovori se s njima, ali nitko ti ne može zabraniti da ti budeš aktivnija.

Sretno! Pratim temu