Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: Roditeljsko vijeće

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Običaj je zapisnik dostavljati svima onima koji su članovi konkretnog tijela. To je minimum običaja i zakonitosti.
    Zapisnik na uvid mogu dobiti svi ostali (svi mi) ako zatraže, to je isto minimum (i to bez objašnjavanja zašto nas to zanima).

Dobra praksa i napredak u pravu na pristup informacijama zadnjih desetak godina nalažu da se zapisnici (i svi ostali javni dokumenti) objavljuju javno na internetskim stranama, to - između ostaloga, nalaže i Zakon o pravu na pristup informacijama (ZPPI). U to spada i statut i sve ostalo.

Suprotna praksa samo znači da ta tijela krše zakon i da u u njima rade i/ili sjede oni koji ne poznaju osove ZPPI-a pa ih ne drmaju tamo gdje treba.
    Istina je što kažeš, ali kad se sjetim koliko je bilo muke i gnjavaže da naša škola uopće pokrene web stranicu... bolje da se ne prisjećam. Nije uopće postojala kad je moje dijete krenulo u školu, pa onda je dugo dugo bila samo jedna sličica i osnovne informacije, da bi tek prošle godine (ili pretprošle) to malo bolje krenulo.... I sad je kutak za roditelje prazan.

Na web stranicu stave program postupanja u hitnim situacijama, ali ne ove dokumente o kojima govoriš. Došla sam do zaključka da je svrha cijele priče zaštititi svoja leđa, a ne nešto poduzeti.

Iako, ne pada mi na kraj pameti generalizirati - u školi gdje su moja djeca ima divnih učitelja i profesora, ali i onih kojima nisam tako oduševljena. Vjerujem da je tako svuda. Ipak, jasno se vidi razlika ako su ti iznimni na funkciji gdje se donose odluke.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.09.2014. at 09:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •