Javljam se kao začetnica ove teme. Najprije da odgovorim na gornje nedoumice.
Naime danas se e-mail smatra pismenom dostavom u očima zakona. No napominjem, škola je javna ustanova i kao takva dužna je djelovati po zakonima RH, ne bi smjela ni u čemu djelovati proizvoljno, samo što u vodstvu škole ima puno neupućenih i onih koji se prave neupućenima jer im tako odgovara, tj. tako i dalje uraju svoj nerad pod normalno. Pa tako bi pozivi za sjednicu trebali propisno izgledati: naslov škole, adresa, ur. i kl. broj, sazivanje temeljem čl. tog i tog Statuta, teme dnevnog reda, žig, potpis, datum. Dostava na običnom komadu papira poslana po učitelju koji to daje djetetu nije pravovaljana dostava. S tim mi imamo problem u školi i borimo se.
Mišljenja sam da tome treba stati na kraj.
U našoj školi vlada totalni kaos što se Vijeća roditelja tiče. Ispalo je da naša predsjednica Vijeća već 3. šk. godinu sjedi u Vijeću kao predsjednica a da nije znala da joj mandat vrijedi samo 1 šk. godinu!!! I sad je jako uvrijeđena što je jedan od roditelja to skužio i prozvao ju. Dodatnim kopanjem po statutu utvrđeno je da je dotična kršila jednu odredbu za drugom, a navodi kako ima namjeru biti reizabrana, a o svemu nije imala pojma. U mnogim razrednim odjelima nisu održani izbori za predstavnika jer mnogi to ne znaju da treba za svaku šk. godinu, ni roditelji ni učenici.
Užas. Sutra imamo sjednicu vijeća jer prva održana ove šk. godine nije bila konstituirajuća, predsjednica vijeća kaže - nije znala.
No uspjela sam skupiti šačicu zainteresiranih roditelja i stvari se počinju pokretati. Mislim da je vrijeme da vijeće roditelja preuzmu vrijedni, savjesni, sposobni i entuzijastični roditelji sa idejom i kompasom.