Sigurno ti nije ni prvi ni zadnji put.

Ja mislim da si samo preambiciozno krenula u ovo. Stigneš sve to napraviti i malo pomalo... A u školi ćeš se susresti s još hrpom propisa koje oni ne provode, čak ne što ne bi nego jednostavno ne mogu, isto kao što je u praksi neprovediv državni pedagoški standard u vrtićima. Sve smo to prošli. Nemoj tjerati stvari da budu idealne, dovoljno je napraviti pomak onako kako je ekoi opisala. Pomalo.... Ljudi ne vole promjene, a pogotovo ne vole da im netko sa strane dođe upirati prstom, iako oni sami toliko dugo ništa ne mijenjaju da su se navikli na to. Izaberi JEDNU stvar i to odradi da ostali ljudi vide da se može. Kod nas je prva takva akcija bila micanje mrskog automata za slatkiše i sokove iz predvorja škole. Uspjeli smo. Uspjeli smo još dosta toga progurati, ali nije idealno i pomirila sam se odavno s tim da nije i teško može biti. Ja sam našem ravnatelju rekla da previše radnog vremena troši na čitanje zakona i da u njima traži zašto se nešto ne može i ne smije, umjesto da tu istu energiju potroši na ono što se može, smije i treba. Nikad nisam bila anonimni roditelj. Dočekalo me to....puno kasnije kad je moj stariji dobio nagradu za učenika generacije, čula sam trač da je to dobio zato jer sam ja sjedila sve te godine u VR. Jesam, zajedno sa hrpom drugih roditelja. Nismo se uvijek slagali, ali smo gledali gdje tko može pomoći i uskočiti, gdje tko može nešto napraviti, gdje tko može podmetnuti leđa. Nema svrhe od svađe, pogotovo ne pred publikom. Nitko ne voli (pa ni ravnatelj ili pogotovo takve odgovorne osobe) da ga se proziva u javnosti. Moj ti je savjet da se najaviš na razgovor u 4 oka i lijepo bez publike sve kažeš što misliš. To ti je velika greška, dizati buku pred publikom. Time si sama sebe zaštihala unatoč dobrim namjerama. Sad je vjerojatno već i kasno... Kako god bilo - sretno! Morat ćeš popraviti dojam koji si ostavila, a kako - napadom svakako ne. Pokaži razumijevanja, to bi moglo upaliti. Sigurno ima puno stvari koje nisu idealne, ali bi mogle biti bolje. Pusti idealno - ni zakoni nisu idealni.