Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
Osobno sam isto u vijeću roditelja drugašića. Starije dijete je završilo istu osnovnu školu i moram ti reći da će put kojim si krenula naići na zatvorena vrata. Na stranu to da ti želiš samo najbolje no način na koji si krenula je prežestok i u 99% slučajeva u bilo kojoj drugoj školi bi naišla na odbijanac. Samim time što si roditelj prvašića i što ne poznaš niti djelatnike škole niti roditelje u svom razredu dovodi te u poziciju da izgledaš prenadobudno. Prvo si trebala ostvariti kontakt sa ostalim roditeljima u svom razredu jer prvenstveno predstavljaš njih, zatim sa ostalim roditeljima u vijeću da prije bilo kakvog koraka budeš sigurna da će te barem polovica podržati a ne da se dovedeš u situaciju da se ravnatelj dere na tebe pred svima njima-sad ćeš se sigurno morati puno više pomučiti za podršku. Ravnatelj je druga priča. Kakav bio da bio, on je na poziciji na kojoj je i službeno si trebala prema njemu pokazati poštovanje da bi ga pridobila na svoju stranu. Ježi ga- sve je to politika na kraju priče i vrbovanje nekoga za svoj cilj...je da je to cilj za boljitak škole i djece u njoj ali teško je ideje provesti uu djelo.
Još dodatak svemu tome je da roditeljsko vijeće realno može jako malo napraviti ako roditelji zaista nisu složni.
Snimanjem po ostalim školama i nabijanjem toga ravnatelju na nos dobiti ćeš samo odgovor zašto dijete nisi onda upisla u neku od tih škola.
Moje mišljenje je da jednostavno moraš drugim , mekšim putem. Pokušaj sa ravnateljem stvoriti neki odnos, uvjeriti ga da voliš vašu školu i da ti je želja da bude na dobrom glasu(to svi vole ) , no moraš imati druge predstavnike razreda na svojoj strani da bi uopće isšta pokrenuli a kamoli ostvarili. Sretno!
xxx

magistra, nemoj odustati, molim te ...
Ali ipak, prvo upoznaj u svojoj školi probleme/prioritete prije nego kreneš po tuđim školama tražiti rješenja i obavezno dogovori ekipu koja te podržava prije nego zaskočiš ravnatelja ...

e da mi je malo tvoje energije preusmjeriti u moju školu ...