Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: Roditeljsko vijeće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Curke, hvala vam svima na svim komentarima.
    I sve ste napisale točno, iz svog kuta gledišta.

Imala sam vremena čačkati po Sveznajućem Googleu i svašta se nađe na temu. Bazirala sam se na škole po HR koje imaju na službenim stranicama ikakve podatke vezane za Vijeće roditelja. I da znate da ima škola i Vijeća koje/a sve ali doslovno sve vezano za svoj rad stavljaju na službenu web stranicu škole. Zatim sam kontaktirala predsjednike takvih Vijeća i došla do zanimljivih saznanja o funkcioniranju. Svakako preporučam da se svi oni ovdje na forumu voljni aktivizma povežu s kolegama na drugim školama čisto radi razmjene iskustava i provjere / potvrde kojim se još putem može ići.

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    xxx

magistra, nemoj odustati, molim te ...
    Ali ipak, prvo upoznaj u svojoj školi probleme/prioritete prije nego kreneš po tuđim školama tražiti rješenja i obavezno dogovori ekipu koja te podržava prije nego zaskočiš ravnatelja ...

e da mi je malo tvoje energije preusmjeriti u moju školu ...
    Miki Mama evo ja pružam podršku vašem radu i inicijativama.
    Smatram bitnim napomenuti da je prema čl. 125 Zakona o odgoju i obrazovanju... ravnatelj dužan surađivati s ....roditeljima a čl. 137 istog zakona ravnatelj je dužan u najkraćem mogućem roku obavijestiti Vijeće roditelja o svim pitanjima od općeg značaja za školu te su ravnatelj, školski odbor i osnivač dužni, u okviru svojih nadležnosti, razmotriti prijedloge Vijeća roditelja i o tome ga pisano obavijestiti.

Vijeće roditelja je samostalno tijelo koje raspravlja o pitanjima od značaja za učenike i zaposlenike škole (meni je nezgodno reći - od značaja za školu) te nije dužno predstavnike škole pozivati na sjednice Vijeća već se komunikacija može odvijati na koji god način (usmeno, pisano) nakon završene sjednice Vijeća s obzirom da Vijeće čine ravnopravni članovi. Nekad predstavnik škole smeta i remeti tok rasprave i glasovanja posebno ako je njegovo ponašanje autokratsko. Mada su svi moji sugovornici potvrdili da na sjednicama uvijek imaju predstavnika škole koji odmah može odgovoriti na pitanja vezana za funkcioniranje i mogućnost provedbe nekog prijedloga.

Iz ovog gore iznesenog proizlazi da nije potrebno zaskakivati ravnatelja. Vijeće raspravlja po točkama dnevnog reda i donosi odluke glasovanjem. Te odluke jesu savjetodavnog karaktera ali ako Vijeće zatraži od ravnatelja, Školskog odbora ili osnivača da se o njihovim odlukama očituju ili odgovore kad i kako se te odluke mogu provesti u praksi, ravnatelj, Školski odbor i osnivač su Vijeće dužni o istome pisano obavijestiti.

I imam samo za reći da me jedan od sindikalista u firmi naučio kako u životu nije bitno tko je u pravu već tko ima dužeg da izdrži do kraja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj magistra prvotno napisa Vidi poruku
    Svakako preporučam da se svi oni ovdje na forumu voljni aktivizma povežu s kolegama na drugim školama čisto radi razmjene iskustava i provjere / potvrde kojim se još putem može ići.
    hoće biti kakva fb grupa za razmjenu iskustava?

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    hoće biti kakva fb grupa za razmjenu iskustava?
    Onu za koju sam pitala gore, a koju je [B]apricot[B] spomenula u gornjim postovima "za borbu na razini države" nisam našla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •