Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Joj, dajte, ne ubijajte ženu u pojam. Kad svi razmišljali kako je sve glupo, bilo bi nam još gluplje.

Procedura je važna. I ne treba popuštati svakom nasilniku koji si prisvaja pravo da uzurpira nešto što ne bi trebao. Ja bih vjerojatno pričekala malo, za razliku od magistre, ali bih isto tako tupila (kao što tupim u vrtiću) s procedurom.
Procedura je majka demokracije i ako npr. smatram da ravnatelj koji je ujedno i kandidat na novim izborima nema što raditi na sjednici vijeća dok se razglaba o svim kandidatima (a sjedio je svaki put do sada na barem 3-4 svoja izbora i reizbora), onda to i kažem i tražim da se poštuje procedura i neću popustiti jer je to očiti sukob interesa i nejednakost kandidata u proceduri.
Otkako sam došla u vijeće vrtića, direktno sam utjecala na nekoliko pozitivnih promjena koji se tiču transparentnosti odlučivanja i rada, pobojšane komunikacije roditelja io vrtića itd. i povjerenje roditelja i odgojitelja u to da sustav funkcionira je sve veće.

Ako je nekome glupo baviti se sustavom, neka barem ne obeshrabruje druge kojima to nije tlaka i koji vjeruju da se stvari mogu mijenjati i na taj način.
Amen. I hvala.

Ako stvari ne funkcioniraju od temelja, od osnova, od procedure i pridržavanja baznih propisa te statuta škole, ti jednostavno nemaš mehanizme da se izboriš za neko pravo. Poštivanje procedura i propisa omogućuje pravilno postupanje, transparentnost, funkcionalnost = napredak