Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
nama su tako rekli prošle godine nakon jedne situacije u školi
rekli su nam to u školi, djelatinici škole
da su roditelji odbili potpisati odgojnu mjeru
i da ona nije dodjeljena
meni je to bilo totalno kretenski i nevjerojatno
tako da me veseli ako ti kažeš da je to kriva info
Donošenje pedagoške mjere je nažalost upravni postupak. Ima svoje strogo zadane korake koji se moraju poštivati inače sve pada u vodu. Nisam odvjetnik ali koliko sam upućena i kada je procedura poštovana sam postupak odnosno donošenje pedagoške mjere je vrlo lako osporiti.

Iz tog razloga mnoge škole (za osnovne pišem) odustaju posve od donošenja pedagoških mjera.

U samoj proceduri je predviđeno da se prvo izriče "Prijedlog pedagoške mjere", s kojim moraju biti upoznati roditelji (djeteta kojem se izriče mjera). U tom trenutku roditelji potpisuju da su upoznati s prijedlogom. Nakon toga slijedi donošenje pedagoške mjere... (ovisi o mjeri izriču je različita "tijela" u školi). Uglavnom za sve te korake zadani su vremenski periodi u kojima moraju biti učinjeni. Ako se prekorače, sve pada u vodu......

Sada je ponovno Zakon o odgoju i obrazovanju na javnoj raspravi, pa evo prilike dragi roditelji da se napišu prijedlozi za ukidanje upravnog postupka kod donošenja pedag mjera i pošalju u MZOS.

Puno toga je još napisano na ovoj temi što bi vrijedilo komentirati ali ne stižem - no najvažnije za pokretačicu teme - djeca u OŠ moraju biti stalno pod nadzorom odrasle osobe, osobito to vrijedi za niže razrede.

Ekoi - pitanje za učiteljicu (ili još bolje ravnatelja) gdje je ona kada se nasilje događa?