Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: tražim prijevod recepta sa engl

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    816

    Početno tražim prijevod recepta sa engl

    ima li koja dobra dušica da prevede ovaj recept. malo su mi teške ove ''stručne riječi''
    http://www.thekitchn.com/recipe-appl...mpaign=managed

  2. #2
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    For the apple filling:
    2 1/2 pounds (about 5 whole) Granny Smith apples/ 5 jabuka
    3 tablespoons unsalted butter/ 3 zlice v. maslaca
    2 teaspoons cinnamon/ 3 male zlice cimeta
    1/4 cup sugar /1 /4 salice secera
    4 tablespoons apple cider vinegar 4 v. zlice jabucnog slatkog octa

    For the dough:
    1 packet of active dry yeast (2 1/4 teaspoons) 1 paket kvasca
    3 1/4 cups unbleached all-purpose flour Ovo je vjerovatno kod nas glatko brasno
    1/3 cup sugar !/3 salice secera
    1 teaspoon salt/ 1 m.zlica soli
    1 teaspoon cinnamon / 1 m.z. cimeta
    1/2 cup whole milk / pola salice punomasnog mlijeka
    2 large eggs, lightly beaten / 2 velika jaja, lagano izmuckana
    1/3 cup unsalted butter, softened / 1/3 salica maslaca, omeksanog

    For the glaze:
    1 1/2 cups powdered sugar 1 i pol salica secera u prahu
    3 to 4 tablespoons milk / 3-4 v.z. mlijeka
    1 teaspoon vanilla extract / 1 m.z. ekstrakta vanilije

    Operes i ogulis jabuke. Narezes i potopis u ledenu vodu u koju si dodala 2 m.z. limunovog soka, poklopis papirom da budu ispod povrsine i stavis sa strane(do 24h u hladnjaku)

    Kvasac, 3 salice brasna, secer, sol i cimet izmjesas mixerom u zdjeli, Smanjis brzinu i dodas mlijeko i jaja, mjesas 2-4 min dok ne nastane kugla. Tada dodajes zlicu po zlicu maslaca, dopustajuci da se svaka zlica stopi sa tjestom. Ako postane premekano i pocne se odvajati od mjesalice, dodaj preostalu kolicinu brasna.Stavis u nauljenu zdjelu, pokrijes i ostavis na toplome da se digne, 1-2 h.

    Zagrijes maslac, dodas jabuke(ocjedene) posipas secerom i cimetom i kuhas dok ne omeksaju. Dodas ocat i kuhas dok se ne reducira na pola tekucine. Ohladis.

    E sada, tu sam malo zapela, pa....

    Na pobrasnjenu podlogu razvaljas tjesto u kvadrat debljine 1,5 cm otprilike. Pocevsi od djela najblizeg tebi, razdjelis 3/4 ukupne kolicine jabuka po njemu i zarolas u tubu koju onda postavis okomito od sebe, malo ju pritisnes da se prosiri, na nju posipas ostatak jabuka i zarolas u oblik puza, znaci u kuglu, od kraja prema sebi. Opet valjkom razvaljas na pola debljine tjesta u kvadrat, ne brini ako jabuke budu ispadale, samo ih potrpaj unutra. Izrezes kocke velicine nekih 5 cm, trebalo bi ispasti 12 kom, rukom ih malo oblikujes. Pokrijes ih i pustis da se podignu.

    Stavis secer u prahu u zdjelu, dodas mlijeko i vaniliju te izmjesas, priprema se u mikrovalnoj 10 sec.

    Peces ih u dubokom ulju, po 30-60 sec sa svake strane, dok ne poprime zlatno-smedu boju, stavis na papir da se ocjede, ohlade i onda premazes glazurom. Izmedu pecenja izvadis eventualne komadice jabuke i neka ulje opet dosegne temp za pecenje.
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 26.09.2014. at 23:10

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    816

    Početno

    ajme što je komplicirano + još sve one neke upute što je pisala...puno puno hvala

  4. #4
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Sve upute su prevedene a i sad ga moras napraviti

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb pri jezeru
    Postovi
    1,075

    Početno

    Napravi ti jabuke u slafroku pa samo na njih stavi tu glazuru

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •