Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Plačete li ispred djece?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Trina,Mima dakle niste imale slucaj smrti u uzem krugu obitelji?

Ovisi o dobu djeteta,dok su mali mali percipiraju nas ko stijenu i svemoguće,gledaju te ko nekog "idola" odosno uzor kojeg naposlijetku u svemu i kopiraju...
    Pretpostavljam da je prijasnjim generacijama bilo extra tesko zaplakati pred djecom,upravo radi autoritativnog stila odgoja,kad se moralo bespogovorno slusat starije,oni su uvijek u pravu... pokusavam se sjetiti kada sam ja vidjela roditelje da placu,u pamcenje mi se usjeklo jedino kada mi je baka poginula u prometnoj,rata se npr. ne sjecam...ako i jesu plakali od zabrinutosti nisu to radili ispred nas...

Nije ista ni svaka situacija/razlog placa,OK,objasnit ces djetetu sukladno dobi zasto places u slucaju smrtnog slucaja,ali npr. za starije dijete ima neceg kad Bodulica kaze da ne zelis djetetu otezavati,i ono je tjeskobno kad vidi roditelja koji place....

Meni ce eto,vec znam bit neugodno da me dijete vidi da npr. placem na neki film...pogotovo ako jos ona meni kaze:ali mama to je samo film....ne bi li ja trebala biti ta koja ce nju utjesit? Mislim,nes ti tjesenja ali vidim da ce to bit blesasta situacija...

Anci,vikanje i bjes su mi ipak drugaciji , za njih se (pogotovo ovo prvo) uvijek ispricavam, one su nepozeljne...moze i plac biti nekad naravno...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Trina,Mima dakle niste imale slucaj smrti u uzem krugu obitelji?

Ovisi o dobu djeteta,dok su mali mali percipiraju nas ko stijenu i svemoguće,gledaju te ko nekog "idola" odosno uzor kojeg naposlijetku u svemu i kopiraju...
    Pretpostavljam da je prijasnjim generacijama bilo extra tesko zaplakati pred djecom,upravo radi autoritativnog stila odgoja,kad se moralo bespogovorno slusat starije,oni su uvijek u pravu... pokusavam se sjetiti kada sam ja vidjela roditelje da placu,u pamcenje mi se usjeklo jedino kada mi je baka poginula u prometnoj,rata se npr. ne sjecam...ako i jesu plakali od zabrinutosti nisu to radili ispred nas...

Nije ista ni svaka situacija/razlog placa,OK,objasnit ces djetetu sukladno dobi zasto places u slucaju smrtnog slucaja,ali npr. za starije dijete ima neceg kad Bodulica kaze da ne zelis djetetu otezavati,i ono je tjeskobno kad vidi roditelja koji place....

Meni ce eto,vec znam bit neugodno da me dijete vidi da npr. placem na neki film...pogotovo ako jos ona meni kaze:ali mama to je samo film....ne bi li ja trebala biti ta koja ce nju utjesit? Mislim,nes ti tjesenja ali vidim da ce to bit blesasta situacija...

Anci,vikanje i bjes su mi ipak drugaciji , za njih se (pogotovo ovo prvo) uvijek ispricavam, one su nepozeljne...moze i plac biti nekad naravno...
    Jesam, otkad imam djecu umrle su mi dvi babe i jedan did. Ali i u tim situacijama kad sam osjećala abnormalnu tugu, meni su se samo oči zasuzile, ja ne plačem, ne mogu, ne ide to iz mene. Tugu ispoljavam na druge načine, šutnjom. Možda sam nenormalna, ne znam. Rasplakala sam se dva, tri puta kad me muž doveo do ruba. Ali to je više osjećaj bijesa i traje kratko, ko eksplozija. ne sjećam se jesu li me djeca stigla vidjeti, jer u takvim situacijama imam pomračenje uma.

Kao što je netko gore napisao, isplakala sam se kad sam bila dijete. Do svoje 6,7. godine revala sam konstantno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajme, mene su hormoni držali do njene sedme godine
    plakala sam na svaku reklamu sa malom djecom, bila reklama vesela ili tužna
    a sad mala plače na svakom filmu, bilo veselom ili tužnom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •