Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: je li tko bio na lchf prehrani i dojio?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno je li tko bio na lchf prehrani i dojio?

pitanje je jasno. čitala sam da smiju dojilje na lchf, pa onda da ne smiju...
    ima li itko iskustvo iz prve ruke?
    hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bila sam ja, oko prosle Nove Godine, beba je tad imala oko 3 mjeseca.
    Ali sam jela i dosta voca.
    Za ca mjesec i po dana sam izgubila 10-ak kg nakupljenih od prosle trudnoce.
    Imala sam i vise energije, pocela cak i vjezbati s jil. Potpuno hladno mimoilazila kolace za bozic. Voce mi je odjednom imalo rajski okus. Nisam uopce bila gladna po 7-8 sati, konstantno grickanje mi vise nije bilo potrebno. I psihicki mi je pogodovao gubitak kg i pozitivni komentari.

I onda smo otisli na odmor pa sam stala. Ali kg se nisu vratili, iako sam ponovno navucena na slatko. Prijateljica doktorica kaze da sam si vjerojatno malo obrnula metabolizam.
    Dojim jos uvijek, mozda je do toga, ali stariju sam dojila 4 godine a kile samo slagala.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

dobro sam shvatila: krenula si s lchf kad je beba imala 3 mj?
    jesi li konzultirala liječnika?
    je li bilo kakvih promjena s napredovanjem bebe, učestalošću dojenja i sl?
    strah me hoću li njemu nanijeti štetu (čak i neku koja se može pokazati kasnije...)
    mojem je 6 tjedana, je li rano?
    hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

je, beba je imala 3-4 mjeseca. Nikakvih promjena nisam primjetila. Nek me isprave savjetnice, ali mislim da je sastav majcinog mlijeka vise manje konstantan, bez obzira na prehranu.
    Osim toga, ovo voce koje sam jela bas i nije po lchf, tako da nisam ni bila skroz bez UH. I nije trajalo predugo.

I nikakav ja strucnjak ovdje nisam, ali 6 tjedana po porodu, rekla bih da nema zurbe. Ako se sama dvoumis i nisi dovoljno sigurna da je to ok za bebu i tebe, strpi se jos malo.

Da sam sama znala koliko je brz i bezbolan Lchf, puno bih se manje opterecivala viskom kg u zivotu.

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam na "opustenom" lchf-u od kad su djeca pocela s dohranom (6 mjeseci). Prije toga se nekako nisam usudila. Sad im je skoro 8 mj. i uz dva obroka sa zlicom primjecujem da vise sisu . Na takvoj prehrani sam bila i u trudnoci.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

sto je opusteni, jede se voće i miljeko?
    idu li kile dolje

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bila sam ja. Krenula kad je beba imala 2 mj, iskljucivo dojena, uz suglasnost pedijatra. Nikakvih problema s dojenjem nije bilo, kile su lijepo isle dolje, a ja sam pazila da ne gubim vise od 4 kg mjesecno - kad mi se cinilo da idu prebrzo ja sam pojacavala UH u prehrani.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

martina, na opuštenom ili strogom?
    što je rekao pedijatar, je li moglo i ranije, dok je beba manja?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Uglavnom strogi LCHF plus voće. Prije nisam ni pitala, ne znam sto bi ped rekla.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

od kud krenuti s lchf?
    literatura? recepti?
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 01.10.2014. at 17:55

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

npr odavde : http://forum.roda.hr/threads/78156-L...highlight=LCHF

na FB imas Just Eat Real Food stranicu koja ti svaki dan izbaciva recepte,to je vise paleo,no to je dvoje slicno...

Anita Supe ima LCHF kuharicu,ja sam dilala scan recepata za kruhice koji predstavljaju glavni problem pocetnicima/ovisnicima o kruhu....ako hoces javi se na pp da ti posaljem...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 01.10.2014. at 18:28

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Svakako se nisam odrekla voća (ne mogu i ne zelim) i pijem kavu sa šećerom (nisam se privikla na steviju), povremeno i malo zastranim .
    A kile ni nemam potrebe gubiti jer sam sve ostavila u rodilištu . Al kad sam prije 3 god. krenula s "opuštenim" u roku od 6 mjeseci sam izgubila 3-4 kg (nije mi ni bio cilj skidati kile jer ih nije ni bilo previse) i što god pojela, pa makar i brljavila ponekad bila sam stalno na istom. U trudnoći (blizanci sam dobila svega 14 kg).

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

idem pokušati lchf, uz jednu voćku dnevno i jedan jogurt dnevno... nadam se da će rezultata biti...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da mozes i s vise vocki. Ja sam u pocetku bila dosta gladna pa sam stalno grickala voce i orasaste plodove. S vremenom me pitalo manje pa sam ga manje i jela. I one 'kruhove' sam radila i mazala maslace za medjuobrok.

Samo sto sam skroz popustila, a odgovaralo mi je. :/

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

mimah, isto uz dojenje?
    koliko je trebalo da kile pođu dolje?
    uf... što me nervira 10 viška...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, ja sam krenula kad je imala neka 4 mjeseca. Kombinacija LCHF-a i intenzivnijih setnji se vidjela vec nakon 2 do 3 tjedna. Pomalo, bez zurbe, samo neka je u pravom smjeru. Meni je puno znacilo sto sam slatkise skroz izbacila i nisu mi uopce falili.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

još jedno pitanje vama iskusnijima: smije li dojilja u stanje ketoze? čitala sam malo o tome i djeluje primamljivo...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam nailazila na termin, ne znam što znači, ali mi je djelovalo preradikalno. ne znam. probaj guglat na kellymom ili la leche leage...

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

LCHF je idealan za jesen-zimu jer ionako nema baš nešto voća (koje i nije preporučljivo u ovom režimu prehrane), a sezona je većine zelenog lisnatog povrća, što bi trebalo jesti uz kombinaciju masti i mesa.
    Ja svakako namjeravam krenuti uz dojenje, ne znam što bi škodio običan LCHF (zelena kura je drugo). Koja je ionako korist od šećera i bijelog brašna? Da ne govorim o prerađenim proizvodima i slatkišima.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam bila na opuštenom na početku trudnoće (100g uh dnevno), tako ću i nakon što rodim, ali ne odmah, dok malo dođem sebi od poroda i uspostavi se dojenje

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

za one koje zanima, evo što anita šupe na svom blogu kaže:

sto se tice dojenja, nema ni jedne jedine studije koja bi pokazala neke probleme sa dojenjem i LCHF prehranom (manje ugljikohidrata i vise masnoce). ima jako puno dojilja koje ovako jedu i sve je u redu. najbolje od svega je da se jede do sita, ne racunaju se kalorije a mrsavi se. ovo je vazno kod dojenja, jer ne treba izgladnjivati tijelo posto ono treba hranjive tvari za mlijeko.

cinjenica je da su secer i skrob (kruh, riza, tjestenina, krumpir) nove namirnice u covjecjoj prehrani. prije poljoprivrede koja se pojavila prije nekoliko tisuca godina covjek nikad nije ni jeo takve namirnice u vecoj kolicini. genetski gledano je ovo dosta kratko vrijeme. miljonima godina su zene radjale i dojile bez da jedu kruh i secer. tako su radile i mnoge grupe naroda jos i u 20. stoljecu kao eskimi ili laponci koji nisu imali poljoprivredu zbog hladne klime i nisu imali nikakvih problema ni da zatrudne ni da doje.

tijelo odrzava stabilni secer u krvi bez obzira koliko ugljikohidrata se jede. tijelo jednostavno samo proizvodi ekstra secer ako ga treba, pa tako i za majcino mlijeko.

stvar je u tome sto je LCHF samo prirodna hrana. meso, riba, maslac, jaja, povrce, orasasto i bobicasto voce je starinska prirodna hrana i vrlo hranjiva. zasto bi bilo opasno dojiti s ovakvom prehranom.

dojilje se prije svega trebaju zabrinjavati ako piju gazirana pica i jedu slatkise, sladoled, chips i drugu industrijsku hranu, jer to je ektremno, pretrpano secerom a siromasno hranjivim tvarima.

međutim, kellymom kaže drukčije.

aj budi pametan!!

Datum pristupanja
    Nov 2012

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ova kelly ti govori o atkinsonovoj i south beach dijeti, one ti se razlikuju od LCHF-a...u LCHF-u ti je ograničeno voće (mogu citrusi i bobičasto), i neke vrste povrća (korjenasto)...bez obzira na zabranu ostane ti puno povrća za konzumirati, a i sad ide sezona citrusa...LCHF izbacuje samo šećere i industrijsku hranu...a ako se bojiš nedostatka UH, pogledaj da svako povrće ima UH...
    i evo ti link http://www.fitmama.com.hr/motivacijs...#comment-11868...ovo ti je naša kavofob, koja je bila na LCHF-u i dojila, i znam da beba nije imala problema...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

j-la, beskrajno hvala!
    e, ovo mi je trebalo!
    hvala!!!!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

nema na čemu ...

Pravila pisanja postova