gdje se moze kupiti.
davno vec ima da sam cula za njih, nikad vidjela.
odlucila oprati sve legice, imamo ih preko 10kg, ovim tempom ce trajati 10 dana, a moglo bi biti 4-5 tura u perilici.
gdje se moze kupiti.
davno vec ima da sam cula za njih, nikad vidjela.
odlucila oprati sve legice, imamo ih preko 10kg, ovim tempom ce trajati 10 dana, a moglo bi biti 4-5 tura u perilici.
:?
Ja sam ih stavila u jastučnicu na zip i oprala. Između njih sam stavila i čarape da se ne tumbaju previše i ispalo je ok.
ima ih prepresitnih, strah me ista improvizirati.
Hm... ja sam prala one lego duplo (te su ipak veće), a i jastučnica je bila na zatvarač (ne na gumbe).
A ništa, nisam ti pomogla!![]()
Zašto se ja toga nikada nisam sjetila? Ja, tuka, napunila sudoper vodom, pa jedan po jedan........
Imaš rajngl mašinu? Stavi one sitnije u košaricu za beštek![]()
to je masina za sudje?
nemam.
mislim da vi roditelji sitne djece ne mozete zamisliti sto je to sitni legic.
kloklo prvotno napisa
![]()
nema šanse, voda ih izbaci van
Završili bi u filteru.Mirta30 prvotno napisa
Ali mislim da je jastučnica na ciferšlus odlično riješenje.
najbolje u jastucnicu
kaj ces kupovat super ekstra spesl lego vrecicu i platit ju super ekstra spesl kad mozes utrpat u jastucnicu
a ak imas jastucnicu koja nema zip, onda uzmi spagu pa zavezi
Uuuu.. kak ne bismo znali? Pa imamo i mi Lego Technic sićušno da sićušnije biti ne možeivarica prvotno napisa
![]()
(Al' te nismo prali)
Eh, mi smo još uvijek na onima veličine karlovačke županije![]()
ma mukica jesi probala ili nisi?Mukica prvotno napisa
u vrecici na rupice koja je na spagu se suse upravo na TA peci (koju sam ponovo morala ukljuciti zbog tog) i samo kod okretanja tamo gore kod vezivanja mi ispadaju komadi i to puno veci od umjetne ruke figurice kapetana kuke.
ne da mi se improvizirati
a zar i te sitne treba prati?!?!
daleko sam ja od čistunkenisam niti ove velike oprala
Ja sam prala zavjesu za oko tusa i zajedno s njom plasticne krugove na koje stavis zavjesu u masini za ves pa su se krugovi izlomili i poslije mjesecima zvrckali svuda po masini.
Zato ja ne bih u masinu za ves. U originalnoj vrecici ili improvizirano. Nikako.
Ali u suderici komotno perem svakakve igracke.
Pada mi na pamet: sitne samo ubacis u vecu zdjelu, zalijes vrucom vodom i dodas Dreft ili stagod slicno. Pustis da malo stoji, tu i tamo promjesas i onda par puta zamjenis vodu. Prebacis na krpu i pustis da se susi.
lilly, biseru pa što nisi izvadila krugove?
iv, nemaš neke platnene vreće tipa za kukuruzno brašno?![]()
to radim od jucer pa sljedecih deset dana :/Lilly prvotno napisa
Mamita prvotno napisa
pa sta onda da vratim zavjesu na prljave krugove?
hihi, ovako nisam imala krugova na koje cu je vratiti.![]()
Ivka, pa nije sitnih valjda toliko?
ajde dobro svih zajedno ali sitnih za 10 dana?
e jebiga mogla si onda i šipku ubacit u mašinu![]()
Mamita prvotno napisa
![]()
malo je falilo
odmjeravala sa je ali mi se dijelovi na koje bi se mogla rastaviti ucinili predugi.
da ih sortiramo?Lilly prvotno napisa
ne pada mi na pamet.
trenutno su odvojeni samo covjeculjci.
a nekad davno bile su u jednoj kutiji zivotinje, u drugoj cvijece, trave i stabla, u trecoj kotaci, u cetrvtoj svi moguci mehanizmi za zatvaranja i otvaranja, povlacenja, ovo,ono, pa smo imali i kutiju za zastave, oruzja, ukrase i slicno.
e, da.
i legici su od puno kvalitetnije plastike od kolutova zavjese za tus, ne bojim se da bi se polomili. zgazili smo ih tisuce puta, njima nista
jos nisam dosla na ideju da perem legace. :?
da li se to radi kad se covjeku ucini da su prljavi, ili bi se iz higijenskih razloga trebali svako tolko prati?
malo je reci da mi se ucinilo.seni prvotno napisa
plus nevjerojatno ali uhvatilo me proljetno ciscenje.
sve sam izbacila.
sad to treba negdje ubaciti.
mmene ja zasad uhvatilo preslagivanje ormara, ono zimsko u ljetno. doslo lijepo vrijeme i ne znam uopce sto imam za obuci.
ja nemam nista za obucseni prvotno napisa
jerbo sve sto imam je kratko i usko, a sad jos u to ne mogu stati (a ocu li, pitanje je)
nego, vratimo se na temu
ja u peveca nedavno nasla neke vreice sa pranje kao fine robe, ali mislim da se mogu i legici u njima prati..
ovo sa zip jasticnicom mi se cini dobra ideja
joj kad zrinka krene da ne stane u lijepo, usko, kratko...ko da ti itko vjeruje...
a tebi ivka, s tolikim legicima ultra small velicine - vrijeme ti je za drugo dijete - pa neces traziti vrecicu za pranje, nego kutiju za spremanje![]()
znas koliko sam samo puta pomislila na to da bi i njih u tom slucaju trebalo spremiti i odustala![]()
pa onda iskoristi sad - taman ce bit lijepo cisti i mirisni - frkni ih u neku finu fensi kutiju i - na posao :D
ne kužim od čega su se šporkali legići :?
naši imaju već 7-8 godina i baš sam ih sad išla gledat , čisti su ko novi
ne znam, mozda su vama u kutiji
od nasih legica je uvijek nesto slozeno na podu, izlozeni su prasini, hrani, sokovima i s njima se igra svakodnevno. do pred mjesec dana je bio grad povrsine skoro 2 metra kvadratna. onda su zavrsili u kutijama i crnim vrecama za smece, a sad kad sam ih krenula vaditi vidim da je krajnje vrijeme za pranje.
5 tura gotovo.
skuzila sam da je veci problem od pranja - susenje.
pa mi vrecica ne bi nesto znacajno pomogladok ne kupim i susilicu (sto povlaci kupovinu kuce
)
evo mene, dobili smo hrpu krupnijih legića od šogora (ne želim, ali moram spominjati u kakvom su stanju, a oni ih kao oprali) DEFINTITVNO ih moram staviti u mašinu i to na nekoliko pranja jer treba skinuti morski pijesak, kamenac.......
vjerovatno ću ih jednom zavrtiti s vanishom ili nečim sličnim jer se bojim da će sve ostati ako stavim samo prašak,
zapravo želim pitati na koliko stupnjeva si prala?????????
prala sam ih na ruke, ne u masini, mozda na 40-50 stupnjeva
Nikad jos nismo prali legice, a ni necemo skoro.
Kad budu zreli za pranje, utrpat cu ih u lavor (koliko stane pa tako svaku vecer) i dati Emi cetkicu neka se igra (ona uziva u svakoj vrsti vodene zabave).
Mogli bi se u neki ogroman lonac natrpat i prokuhat s detergentom za suđe.