Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: odbijenica za produženje rodiljnog dopusta zbog prijevremenog rodjenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno odbijenica za produženje rodiljnog dopusta zbog prijevremenog rodjenja

Dobila sam odbijenicu kako naslov kaze pa me zanima tocno 259. dan jer mi je službenik u hzzou rekao da je 260 dana granica i da ako je 259 dan i prije da ce mi odobriti, a sada pušiona :/.

Lijepo molim pravnice (mame koje govore pravnim jezikom) da mi protumače ovo: (7) Pod prerano rođenim djetetom u smislu stavka 6. ovoga članka smatra se dijetero rođeno prije navršenog 37. tjedna, odnosno 259. dana trudnoće, u skladu s ocjenom nadležnog tijela Zavoda na temelju vještačenja na osnovi medicinske dokumentacije.

Da li 259. dan ulazi u to prerano rodjenje ili ne?

Unaprijed hvala.
    Posljednje uređivanje od sasana : 01.10.2014. at 20:06

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nisam pravnik, al znam da su čudne te komisije, netko dobije, netko ne, ovisno o doktoru. Ja nisam dobila za prijevremeni porod (prvo dj s 34 tj, a drugo s 36). Nije ni sestradobila za malog koji je na porodu zaražen s Mengitisom (a za to se dobiva do 3.god djeteta), a svi su joj rekli da sigurno dobiva.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam pravnik, al znam da su čudne te komisije, netko dobije, netko ne, ovisno o doktoru. Ja nisam dobila za prijevremeni porod (prvo dj s 34 tj, a drugo s 36). Nije ni sestradobila za malog koji je na porodu zaražen s Mengitisom (a za to se dobiva do 3.god djeteta), a svi su joj rekli da sigurno dobiva.
    A trazila si dodatne dane za prijevremeni porod ili
    si trazila dopust za njegu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako pise da ulazi dijete rodeno PRIJE 37 tj. , odnosno 259 -og dana trudnoce , tada u to NE ulazi taj 259 dan nego se racuna DO tog dana.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

za prvog sam tražila dopust za njegu, pa mi nisu dali, al sam dobila dodatne dane, za drugo sam dobila za njegu ali samo zato jer nije koristio desnu stranu, pa smo išli na vježbe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    za prvog sam tražila dopust za njegu, pa mi nisu dali, al sam dobila dodatne dane, za drugo sam dobila za njegu ali samo zato jer nije koristio desnu stranu, pa smo išli na vježbe.
    Da, znaci dobila si sve sto trebas, obzirom na okolnosti i zdravstveno stanje.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koja je to logika, pa 37 tjedan pocinje 252. Dana, a zavrsava 259. Dana odnosno trebalo bi biti prije 38 tjedna trudnoce koji se smatra donesenom trudnocom odnosno 260ti dan.?!? Prije 37. Tjedna bi trebalo biti prije 252 dana zar ne?
    Posljednje uređivanje od sasana : 01.10.2014. at 22:08

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Donesena trudnoca je ona koja je trajala barem 37+0 tjedana a to je 259 dana. Dijete rodjeno na 259. Dan je rodjeno s 37+0 i smatra se da je nije nedonosce.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Donesena trudnoca je ona koja je trajala barem 37+0 tjedana a to je 259 dana. Dijete rodjeno na 259. Dan je rodjeno s 37+0 i smatra se da je nije nedonosce.
    Tako je 37+0 tjedana je donesena trudnoca.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ok. Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •