Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 76

Thread: Tražim recept za tortu s višnjama i čokoladom

  1. #1
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default Tražim recept za tortu s višnjama i čokoladom

    Evo, ovako kako piše- trebam isproban, ne previše kompliciran recept.
    Za tortu, baš tortu
    Hvala!

  2. #2
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Da li si zamislila višnje u kremu ili u tijesto?

    Radim švarcvaldicu sa višnjama, biskvit je čokoladni. Malo je kompliciranija, ali može se

    A i Dunavski valovi su sa višnjama, pa pečeš u okruglom kalupu.

  3. #3
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Radije bih visnje u tijesto. Nismo neki od krema
    Guglajuci sam naletjela na ovo. Ne cini se komplicirano.

    http://lifepressmagazin.com/kulinars...adom-visnjama/

  4. #4

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    http://www.coolinarika.com/recept/725986/

    ja sam jednom pravila ovu
    bila je neka preporuka ovde na forumu, pa sam rešila da probam
    ne jedem voćne torte pa je nisam ni probala, ali ukućani i gosti su bili oduševljeni

  5. #5

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,860

    Default

    meni je ovaj super, a nije zahtjevan za napraviti:

    http://www.coolinarika.com/recept/co...ta-s-visnjama/

  6. #6

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ja pravim kolač s višnjama koji svakoga oduševi, svi pitaju recept, a jako je lagan i sočan, možeš ga praviti i u formi torte.
    Napraviš običan biskvit, samo dodaš u njega koju žlicu kakaa da ispadne smeđi, čokoladni biskvit. Vruć biskvit natopiš sokom iz kompota od višanja.
    Skuhaš čokoladni puding, ali ga kuhaj u manje mlijeka da ispadne čvršći (mislim da za jednu vrećicu pudinga trebaš 500 ml mlijeka, ti ga onda skuhaj u 300 ml) i u vruć skuhani puding umiješaj višnje.
    Slažeš koru, puding s višnjama, opet koru, puding s višnjama, i na vrhu šlag koji možeš ukrasiti ribanom čokoladom.
    Dakle, sve možeš slagati i miješati dok je vruće, ne trebaš čekati da se hladi. Jedino za šlag sačekaj da se torta dobro ohladi.
    Pretpostavljam da si koliko-toliko iskusna kuharica, pa ti ne treba recept za biskvit, napraviš onaj koji inače praviš.
    Za puding i višnje, ja bih uzela 4 pudinga i 2 tegle kompota od višanja (za kolač uzimam 2 pudinga i 1 teglu, pa treba poduplati ako ćeš praviti u formi torte).

  7. #7

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    P.S. Sve ovo se može napraviti i sa žutim biskvitom i pudingom od vanilije, jednako je fino i ukusno

  8. #8
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,101

    Default

    imaš onu "umiljatu" tortu (recept od Umiljate, sliči na "Bobanovu tortu") na dnu 1.str. topica http://forum.roda.hr/threads/5414-Tr...okoladnu-tortu
    možeš slobodno umjesto šumskog voća staviti višnje.

  9. #9
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    Imaš na forumu i Gitin kolač, sa višnjama i čokoladom, sličan je umiljatoj torti.

  10. #10
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    a možeš ispeći i švarcvaldicu.

  11. #11
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ili dunavske valove bez kreme, ali s glazurom od čokolade. To ja radim kad mi se ne da zafrkavati s kremom.

  12. #12
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Hvala svim, nesto sam napravila, ali necu jos pricati sto dok ne probamo :D

    Ja sam inace nespretna s kolacima i pecem ih samo kad moram. 4 rodjendana godisnje i BING. Inace ih uopce ne radim.

  13. #13
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    ja sam bas danas radila zuti tanki biskvit za roladu, za filu sam otopila crnu cokoladu u vrhnju i putru dodala ocijeđene visnje i par zlica pekmeza od visanja. sve sam toplo izmjesala i kade prohladilo napunila roladu. improvizacija ali dobro je ispalo

  14. #14
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ja sam napravila jedan isprobani recept i u njega ubacila visnje. Nisam znama dal ce dobro ispasti, ali super je!
    Crnac bez jaja s visnjama mu je novo ime

  15. #15
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Svaka čast!

    Offt. taj crnac je precijenjen, ima tak užasan okus po sodi bikarboni da mi stvarno nije na listi finih kolača.

  16. #16
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post
    J
    Crnac bez jaja s visnjama mu je novo ime
    jadan crnac, ima višnje umjesto jaja

  17. #17
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default


    Peterlin, stvarno? Meni je ok.
    Pravila sam ga, doduse, zadnji put prije dvije godine :D
    Ne jedemo cesto kolace pa valjda ne kuzim razliku :D

  18. #18
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    ali zato palačinke...


    cvijeto

  19. #19
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post

    Peterlin, stvarno? Meni je ok.
    Pravila sam ga, doduse, zadnji put prije dvije godine :D
    Ne jedemo cesto kolace pa valjda ne kuzim razliku :D
    Ma to je individualno i stvar ukusa.... Ja ne volim sodu u kolačima (iznimka su medenjaci, ali i oni su mi bolji s praškom za pecivo). Bitno da si ti zadovoljna.

  20. #20
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    peterlin, zar se ta soda ne može jednostavno zamijeniti praškom?
    ono soda=prašak?

  21. #21
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Iz iskustva (ne znam teoriju) soda se obično stavlja u kolače gdje ne idu jaja. Ne znam razloge, ali tako ide. Imam recept za medeno srce (ufff, sama soda, isto bz jaja), jamy lady i slično... sve na isti kalup. Prašak za pecivo ne razrahli dovoljno to tijesto bez jaja. Probala. Ispadne palačinka. Više volim jaja. Ili crnce s jajima. Pekla jučer mramorni kuglof s pravim maslacem. Mljac!

  22. #22
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    pa zapravo da, nema razloga da ne bude crnac s jajima.

  23. #23
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Jedino ako je netko alergičan na jaja, onda ima razloga. Ili ako ih nemaš doma...

    Iskreno - najviše volim starinske recepte: jaja, pravi maslac, čokolada, orašasti plodovi... mmmmm...

  24. #24

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    imaš onu "umiljatu" tortu (recept od Umiljate, sliči na "Bobanovu tortu") na dnu 1.str. topica http://forum.roda.hr/threads/5414-Tr...okoladnu-tortu
    možeš slobodno umjesto šumskog voća staviti višnje.
    haha, baš sam joj i ja htjela predložiti ''svoju'' tortu, al sam se bojala da ne ispadne kak se guram i hvalim...

  25. #25
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    Samo se hvali, ona tvoja torta je fenomenalna!

  26. #26
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    meni je umiljata torta ipak samo - dobra

  27. #27
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    Meni su to i Gitin kolač apsolutno najbolji recepti sa foruma, s tim da je umiljata nekako laganija, pa mi je draža.
    I moram reći da uvijek izazove totalno oduševljenje među mojim gostima.

  28. #28
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Moram ja tu umiljatu tortu probati...

    Meni je Gitin kolač isto tako samo dobar. Dugo ga zapravo nisam radila. Dunavski valovi (s kremom i bez kreme) su bolji. Od kombinacija s višnjama nekak mi je najbolja švarcvaldica s pravim šlagom od slatkog vrhnja, iako tu baš nema puno čokolade (eventualno točkasta glazura ili ribana za ukras).

  29. #29
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    Eto, a meni Dunavski valovi nisu niti samo dobri, uopće mi se ne sviđa taj kolač. Švarcvaldica je super, ako je dobro napravljena.

  30. #30
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    miša mu, sad moram i tu umiljatu probati.
    a mislila sam da sam sad mirna. i da mogu samo u miru nastaviti s palačinkama

  31. #31
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    vidiš ti to..
    kod mene apsolutno svi hvale 4 boje čokolade što ga je marta preporučila, doma su mi upravo ludi za pusićkinom, od ane.m čizkejk na koji ja stavim šumsko voće obavezno (i dijelom svježi sir) - sve ostavi bez teksta....
    a taj umiljati ama nitko obadavao nije kad sam ga spekla za svoj rođendan.
    meni je okusom mješavina švarcvaldice i hola kocki čiji su mi okusi dobro znani, nisu me oborili s nogu.

  32. #32
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    meni su dunavski valovi odlični, baš ih volim. oni su mi onak, starinski jer smo ih često jeli kad smo bili mali.
    švarcvaldicu sam jela, naravno, ali meni je to samo ok kolač. ništa posebno.

  33. #33
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,508

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Iz iskustva (ne znam teoriju) soda se obično stavlja u kolače gdje ne idu jaja.
    ja sam skuzila da soda ide kad u receptu ima jogurta, ili kiselog mlijeka isl.

  34. #34
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    zna li netko dobar recept za švarcvaldicu?
    da imam, ne bih sad radila.
    prije 2 godine sam je pekla mužu za rođendan i to je osim biskvita išla i nekakva prhka kora od gorkog kakaa..
    nisam sigurna da je neophodna

  35. #35
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    zna li netko dobar recept za švarcvaldicu?
    da imam, ne bih sad radila.
    prije 2 godine sam je pekla mužu za rođendan i to je osim biskvita išla i nekakva prhka kora od gorkog kakaa..
    nisam sigurna da je neophodna
    Da, to je klasičan recept, mislim da ga imaš na web stranici Dr. Oetkera (potražit ću).

    Ja preskačem tu koru kad doma radim, ali njihov biskvit s puno cimeta je odličan.

  36. #36
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    Ja radim po tom receptu iz Dr. Oetker knjige, obavezno sa prhkom korom koja je prefina, i to mi je odličan recept.

  37. #37
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Evo, našla nešto...
    Imam doma Dr. Oetkerovu knjigu recepata (klasičnu, nije u digitalnom formatu) i čini mi se da je to taj recept: http://www.oetker.rs/rs-sr/rezepte/r...ald-torta.html

  38. #38
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    mislila sam ju izbjeć, ali ne ide
    edit: koru
    Last edited by AdioMare; 06.10.2014 at 14:41.

  39. #39

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    vidiš ti to..

    a taj umiljati ama nitko obadavao nije kad sam ga spekla za svoj rođendan.
    meni je okusom mješavina švarcvaldice i hola kocki čiji su mi okusi dobro znani, nisu me oborili s nogu.
    e pa nećemo se sad vređat

  40. #40
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    nećemo!
    i ipak je puno vise onih kojima se torta svidja.
    a dobila ime po tebi!
    otkako ju čokolada onomad nazove umiljata torta to mi je najljepše ime za kolač ikada

  41. #41

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    nećemo!
    i ipak je puno vise onih kojima se torta svidja.
    a dobila ime po tebi!
    otkako ju čokolada onomad nazove umiljata torta to mi je najljepše ime za kolač ikada


  42. #42
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Umiljatinu tortu povezujem sa šumskim voćem i uopće mi nije pala na pamet za primjer! No, i s višnjama je jednako preeeefina. Da se opet malom pohvalim kako mi je ispala. Pravaaaa torta, ma torta i pol. http://public.fotki.com/Beti3/okoladna-torta/

  43. #43

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Meni je crvenkapica super kolač s višnjama.

    http://recipeci.com/crvenkapica-kocke/7527/

  44. #44
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,101

    Default

    Evo, ja za današnje goste složila Gitin kolač, u kalupu 30, jedva čekam probati!

  45. #45
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Evo, ja za današnje goste složila Gitin kolač, u kalupu 30, jedva čekam probati!
    Može recept?

  46. #46
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    http://www.coolinarika.com/recept/825451

    Nije bilo slatkog vrhnja u ducanu. Jel moze nesto u zamjenu? Jogurt? Il da idem u drugi ducan...

  47. #47

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    jadan crnac, ima višnje umjesto jaja
    vrišt


    ovu švarcvaldicu Dr oetker su V i MM radili meni za ročkas ove godine
    Super im je ispalo
    A the kolač s višnjama je kod nas torta od višanja i mascarponea
    Svima sam dosadna s tom tortom i vjerojatno kad je naprave im je reakcija kao meni za umiljatu tortu, ono ok, ali nije za pasti u nesvijest (bez uvrede )
    A nama nemre proći ročkas bez nje

  48. #48
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Aleks, znas da sam ja s kolacima na vi i pravim ih svega nekoliko i ne cesto. Radije odem u amelie kad mi se jede slatko
    Jos imaju finu kavu :D

    Ima jedna torta koju obozavamo (svi osim mladje): torta od mrkve.

    Ljudi se prvo namrste na spomen mrkve u torti, no svima je odlicna! Moj sef prvo nije htio probati ali poslije je hvalio.

  49. #49

    Default

    Ona s krem sirom gore?
    Ane Ugarkovic
    Radila sam jednom, bila je odlična

  50. #50
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •