Da se pridružimo.
Rođena s 2600 i 47 cm.
Sa 5 mj. 6500 i 63 cm. Sitna ali zdrava i živahna jako.
Da se pridružimo.
Rođena s 2600 i 47 cm.
Sa 5 mj. 6500 i 63 cm. Sitna ali zdrava i živahna jako.
Evo da se i mi priključimo, imali smo 2920 i 48cm. Sada s 9 mj ima 8450 i 70 cm, pedijatrica je jako zadovljna, kaze da bi bebe s 9 mj trebale utrostručiti porođajnu težinu.
Evo da nadodam
sa 7mj 6200gr i 67cm
sa 9mj 7000gr i 71cm - ovo sam sama mjerila ali je vaga uvijek isto pokazivala kao i kod pedijatra
Na pregledu sa 7mj doktor i sestra digli paniku odmah AD ali nisam htjela jer sam vidjela da je zdrava a i pedijatar je rekao da je super motorički i da je jako živahna i žilava i od kada je prihvatila super dohranu lijepo napreduje. Mislim da je u ovoj dobi 400gr mj super prirast.
Evo sad sam čitala na Rodi i piše do godinu dana prosječna dojena beba povećati će svoju težinu 2 i pol do 3 puta tako da se vaša pedijatrica zanjela malo.
Inače tvoja curica je super napredovala nemaš se šta brinuti pa vidi moju s 9mj 7000gr i ne brinem se jer je zdrava.
Izgleda da je ipak moja najmanja
5 mj - 5500 i 58 cm
Evo vagali se sa 6 mj
rođena 2800/46
1 mj 3670/50
2 mj 4220/53
4 mj 5120/57,5
6 mj 5600/59
Kaj je najsmješnije frendica rodila 3,5 mjeseca poslije nas i već ju je prešišao, a tako je smješna već se diže na noge da hoda. Rekla sam da ću je kad prohoda odvesti u shoping centar i staviti onu navijalicu za lutke i praviti se da je navijam da vidim reakcije ljudi.
Ooo, pa i mi tu spadamo!!
Rođena 3200g-50cm, iz bolnice otišli sa 3000g.
1.mj.: 4150g ()
2.mj.: 5000g ()
4.mj.: 5750g ()
Pedijatrica naravno odmah ubacuje AD u priču,koliko imate mlijeka..... ali mi se nedamo. Išli nakon 7 dana na mjerenje: 130g, njoj malo, meni ok. Ovaj tjedan opet imamo kontrolu (s tim da smo u ova dva tjedna uspili imati virozicu, začepljen nosić, štraj od tri dana..) a joooj, držite fige!!!![]()
Mi se pravimo cool![]()
Sva sreća moja pedica ne diže toliku frku njoj je važno da dobiva i raste niti u jednom trenutku nije spominjala ad
11mj 7500gr.
Mislim da vodimo, ali smo zdravi, jakooo živi, veseli, znatiželjnji i papamo kao veliki ali izgleda i potrošimo. Htjeli su nas puno puta staviti na ad ali se nismo dali baš zato jer smo zdravi.
baš si me ti i zanimala gledala sam tvoje stare postove i učinilo mi se da su tu negdje, vidjet ćemo da li će vas moja mala uspjeti dostići. Za sada baš i nije oduševljena hranom kad joj stavim na jezik ona cica, tak da ne znam niti kada će to stvarno hranjenju izgledati
L&L nama je dohrana krenula dosta sporo prvih mjesec dana bilo je i dana da nije niti papala ništa osim cice a onda kad je počela jesti nije stala. Sada ima 3 obroka i pojede 250-350ml po obroku ovisi koliko joj se šta sviđa ali kile su i dalje takve kakve jesu. Bili smo nedavno bolesni i vadili krv i sve super, pedijatar je odustao od nagovaranja na ad, a to sad s 11mj nema više niti smisla jer kaže i sam da je zdrava, žilava i jakoooo živa. Kad dođemo na pregled mora je loviti po stolu.
Mislim da ste vi super jer ste rođeni s 2800gr i sa 6mj ste udvostručili težinu a mi smo to tek s 9mj.
Posljednje uređivanje od mitovski : 21.03.2011. at 15:03
a kak je s bocom (znam da nije prava tema) da li želi piti, moja ne želi niti vidjeti bocu, a kamoli da popije nešto iz nje
Ne znam na šta misliš ali nije nikada pila na bocu. Od tekučine pije samo vodu.
Baš na to sam mislila, meni da je i pedijatrica rekla da krenem s ad ne znam kako bi to napravila jer osim cice ništa drugo i neće
Tvoja beba super napreduje znači udvostručila je težinu sa 6mj, ne možeš niti očekivati da bude iste kilaže kao netko tko je rođen s npr 4kg, uostalom moja Jana je bila rođena s 3450gr a sa 6mj je bila mrvicu teža od tvoje.
i bolje da nisi...vis moj pedijatar nije za takva sopanja...mi smo milion puta pitali ga kaj da radimo sa e. jer je mrsava...imala je 7 mj i ravno 6 kg-a...on ju je samo pogledao i rekao ja mislim da tom djetetu nis ne fali...jel je aktivna?? Je ...vrlo... a on ce na to nema potrebe za dodatnim hranjenjem...
Jooj, zavidim vam, ova naša samo što ne kaže: ma dojite vi, ako vam je to toliko bitno, ali dajte djetetu i jesti...i bolje da nisi...vis moj pedijatar nije za takva sopanja...mi smo milion puta pitali ga kaj da radimo sa e. jer je mrsava...imala je 7 mj i ravno 6 kg-a...on ju je samo pogledao i rekao ja mislim da tom djetetu nis ne fali...jel je aktivna?? Je ...vrlo... a on ce na to nema potrebe za dodatnim hranjenjem...
Pa meni su doslovno to i rekli...šopajte ju...pa mislim nije svinja da ju tovim. Ma ja sam se jedno vrijeme brinula ali onda sam sama se bi rekla dijete ti je zdravo i to je jedino bitno i što je najbolje jede puno a i MM kaže što se brineš pa vidiš da je kao avion.
Pa naravno, treba uzeti u obzir cjelokupno stanje djeteta, a ne samo koliko grama je dobilo... Baš me ljute ti pedijatri!! Mene naša nije ni pitala apsolutno ništa o dojenju, kako, koliko... samo imate li mlijeka, izdojite se da vidimo koliko nudite... I naravno tu je bilo samo 30ml i zaključak njen je bio da ću dobiti menstroaciju i da se proizvodnja mlijeka smanjila (), te da treba uvesti AD.
Pa nismo svi isti, niti bi bilo normalno da smo svi iste građe, kilaže...
Nasa pedijatrica nije preporucila dohranu, iako je stalno kolutala glavom koliko malo dobija. ali sam je 10 minuta morala uvjeravati da on nije gladan, da je vrlo aktivan (ko avion).
Valjda je skuzila da imam jasan stav da moje dijete nije gladno ni pothranjeno. Nakon stalnih vaganja i kad je skuzila da je on jednostavno takav, dala nam je mira i tek za pola godine nas je narucila na kontrolu![]()
Do tad vaga vise ne postoji![]()
Joj, mene izludi ovo svaki tjedan/dva, totalno mi je to glupo i besmisleno, samo stvara pritisak..
Dijete potpuno zdravo, aktivno, a ona opsjednuta gramima... Kad sam joj rekla da želim isključivo dojiti, rekla mi je da je i ona za dojenje, ali da ne može ONA dopustiti da dijete bude gladno. Samo što je nisam pitala pa čije je to dijete, zar mu ja želim nešto loše??
Idemo za dva dana na kontrolu i već imam tremu, kako je to glupo...
A to sa "gladnom" djecom, mi je tako bezveze, da je gladno jasno bi to pokazalo i tražilo bi kao što je tražilo i prvih dana, mjeseci!!
Kolko ja znam, a iz iskustva (s obzirom da mi je treće) dijete uvijek pokaže da je gladno (nervozom, cviljenjem, plačem ili se ne želi nikako smiriti dok na neki naćin ne savlada glad), a svako je djete drugačije. Čak i moja sva tri praščića!!!!
evo prijavka
7250 gr i 72 cm
pretpostavljam da je titula (a time i kruna) najsitnijeg djeteta naša
pedica odustala od bilo kakvih komentara
od pon. 04.04. idemo u jaslice
baš me interesira kak bude onda
klopa sve samo jako jako malo + cica kad god poželi kad smo doma
mah-mah djevojke i dječaci
bez obzira na kilažu (ili gramažu) selimo se u velike![]()
Pridružujem se sitnim bebicama...Kristina je rođena 2007 godine sa 2280 grama i 45 dugačka, prava mala mrvica koja je izrasla u pravog zvrka... Dojila sam, ali to joj nije bilo dovoljno pa smo morali i na dohranu.
nažalost nemamo
krenuli.....pa kako bude.
A tamo....
ne samo da su svi stariji od nje (krenuli manje više na jesen s godinu dana) nego je većini do pazuha ili eventualno ramena
siroće moje, sve si mislim kak će je slomiti
nek malo jače puhnu ona bude na drugom kraju sobe
Casper, kak je u jaslicama????
Pa vidim da i moja Elica po nekim tu mjerama spada u sitniju dječicu.
Ribica sa točno 9 mjeseci ima 7950g i 72cm. A uopće nije tanka, prava je mala buckica koja jako voli papati!! Ali je i mali zvrk s crvima u guzici.
Posljednje uređivanje od ana.m : 02.06.2011. at 21:38
ana.m ma to nije tako sitno, moja J ima 13mj i 8200gr i meni nije tako sitna kako zvuči
Hm...pa čitam s početka teme neke mjere, a mi smo i manji od toga...Mada vidim da ima i puno manjih...
Posljednje uređivanje od ana.m : 02.06.2011. at 23:00
ide nam po malo
privikavanje prošlo odlično
ne plaće ujutro uopće (i inače nije cmizdravo dijete)
klopa i spavanje kako koji dan
klinci su je na kraju super prihvatili
pošto je to lokalni mali vrtić svi su na dvorištu skupa pa se i veliki igraju s malima
zovu je beba i tete vele da je vole
glava na ramenu, povreda (ogrebotina, šljiva, ugriza) nema
kaj se tiče boleština, isto ok
nosić curi, malo kašljucamo ali prolazimo bez doktora i lijekova
sve u svemu ja super zadovoljna![]()
Danas jedna biserka u pekari..."Koiko ima? 4 mjeseca? 9?Joooj kako je sitna"![]()
A dijete sjedi u kolicima samo i u ruci drži kiflu i žvače....
Tako je mene nedavno gospođa od cca 55g pitala koliko ima 6mj? a J 13mj, a dijete hodalo pored nje i priča i viče mama, tata i baca loptu. Uh, znoj me oblio. Kad sam joj rekla 13mj, kaže ona ma joooj ne znam vam ja procijeniti ali činila mi se jako sitna ali sad kad razmislim vidim da hoda.
Eh, nisam dugo bila ovdje. Pa da se pohvalimo.
S 22 mjeseca 10.300 g, pothranjena.
A zdrava kao dren.
Kaže meni pedica, dajte joj kaloričniju hranu. Pa što bih joj trebala dati, šećera žlicom? Jede i slaninu, maslinovo ulje bi pila da može. A opet, ne mogu reći da se ubija u hrani. Slatkiša ne jede puno.
Ma, baš me briga, važno mi je da je zdrava.
Baš sam joj danas htjela obući neke tajice. Većina tajica koje ima su joj dužinom ok, ali su u bedrima užasno široke. Onda si pomislim, ajme, kolike bi ona trebala imati noge da ispune te tajice. A ona ima male štapiće![]()
ovak s tajicama,hlačama i ostalim je i kod nas osim kaj njoj sve u struku puše
evo i nas oboje rođeni sa 2750 i 48 cm, on je napredovao super i sad je dečko od 5,5 god 22 kg i 120 cm, a ona mrva 5mj, 5700 i 62 cm
ah, da, struk sam zaboravila
ima jedne hlače, 74 broj (visoka je 86 cm), taman su joj do gležnja, maslinasto zelene, gotovo kao vojničke..., a u struku joj padaju pa joj moram majicu staviti u gaće... onda vire gaće pa izgleda kao mali gangster
eh da, pelene, dok je nosila pelene, one su spašavale stvar, sad ova sitna guza... ma, za pojest'!
Evo i nas s 9 mj:
rođena 2800/46
1 mj 3670/50
2 mj 4220/53
4 mj 5120/57,5
6 mj 5600/59
9 mj 6100/62,5
Pedijatrica je bila bez komentara kad je vidla da je htjela hodati kad ju je primila za ruke, za ostalo se ne zabrinjava.
Da li Vas ima još ovako sičušnih???? Ali što očekivati moja svekrva je 154 cm i 45 kg
Mi smo za 2 tjedna na pregledu. Pedijatrica je na proslom vaganju (sa 7 mj) rekla da bi sa 1 god trebao utrostrucit porodajnu i imati 9,5 kila.
Evo prva godina je tu, a on jos nema ni 8. Valjda ce nam progledat kroz prste. Uostalom, sto nam vise moze![]()
Ma moja je super uopće to i ne spominje, što bi i mogla da napravim. Ženska već ima 4 obroka (naravno minijaturnih) i keksiće i ciku, al kad više neće jesti samo zatvori usta i počne režati na mene kada vidi onda žlicu.