Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Usisavanje sekreta iz nosa - procedura

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Usisavanje sekreta iz nosa - procedura

Izgleda da ću danas popodne prvi put morati usisavati, a nisam sigurna da znam što i kako pa molim pomoć.

Najprije moram nakapati fiziološku u nosić? Kako, polegnem dijete, zabacim glavicu i probam pogoditi nosnice? Koliko fiziološka mora djelovati, tj. kad krećem s usisavanjem? Nakon usisavanja opet fioziološka ili ne treba? Koliko puta dnevno se ponavlja procedura? Kad god je čujem da snorkija?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko je stara beba?
    Ja radim ovako- navucem fiziolosku u špricu, 2 ml za svaku nosnicu, uspricam u jednu i kroz par sekundi usisavam, pa ponovim isto sa drugom. To radim ujutro, prije spavanja podnevnog i navečer. Preko dana usisam bez fiziološke ako vidim da joj curi. Kazu da bi fiziolosku trebalo ostaviti da djeluje par minuta ali moja mala toliko urla da nema čekanja hahahahahaa

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zaboravih-polegnem ju na svoje noge, desnu rukicu stavim iza svojih leđa i držim je svojom lijevom rukom kojom nekako pridržavam i njenu lijevu ruku i glavicu. Inače je bacanje po meni, dizanje, vikanje. Nadam se da sam uspjela objasniti

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko se ja sijećam dijete mora biti u okomitom položaju

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj ima dve i pol godine.... tata ga drži i ja mu obilno nakapam nos fiziološkom ili akvamarisom ovisno o tome kaj imam.... nakon toga usisam sa usisavačem, i onda još nakapam effedrin kapi koje dobimo od pedijatrice (njih možeš koristit 3x dnevno).... i tako čistimo milijun puta na dan... :///

ako je beba u pitanju, onda samo obilno ali zbilja obilno fiziološkom kapati i usisavati...nema neke druge mudrosti
    Posljednje uređivanje od iva1602 : 07.10.2014. at 09:53

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala, Gabi25, odlično objašnjeno, sve mi je jasno. Još samo trebam sprovesti u praksu . 15 mj. je stara phiphyca.

Oka, to pričaš za usisavanje? Vidjela sam jutros neke sličice na pakiranju, dijete sjedi.

Hvala i tebi, iva. Ma ono, prvi put je najteže. Sve se nadam da više neće biti šmrkljava kad dođem s posla.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 07.10.2014. at 09:55

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da...mora biti u sjedećem, a ne u ležećem položaju..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čekaj, da li sam to dobro shvatila?! ULIJETE bebi koja leži dok ju čvrsto držite 2 ml tekućine? Normalno da vrišti. Pa, beba ima osjećaj da se davi.

Ulijte sebi u nos proporcionalnu količinu tekućine dok ležite, pa da vidite! Zašto to radite? 2-3 kapi mogu razumjeti, ali ovo? Mislim da bih dobila PTSP da mi to netko radi.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja si sad uopće ne mogu predočiti koliko je to 2 ml?!?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pola žličice za sirup.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dok sjedi špricnem sterimar (mogu bebe od 3 mjeseca), i onda dok instaliram ususavač to se razmekani i bez problema pousišem. Sad sve to radi sam. Dnevno po četiri puta. Kad je bolestan to radimo često.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sviđa mu se? Kad si napisala da sve sam radi, mislila sam da imaš dijete od barem 5, 6 godina, a kad tamo, Mali Dečko ima 2! Super! Vidjet ću danas, hvala vam, javim kako je prošlo .

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naučit će se.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja usisavam u lezecem polozaju
    Evo danas vec treci put
    Nakapam nesto fizioloske prije toga, ali odokativno
    Ne voli bas zvuk usisavaca

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Naučit će se.
    Ili nece, kao moje prve dvije
    Kod srednje smo jako brzo odustali od toga, jer je na zvuk usisavaca toliko urlala da nije imalo smisla, jer se nos odmah napunio od placa
    Najstarija je grintala, al njoj nije tak smetalo, skuzila je da joj je poslije bolje
    Posljednje uređivanje od Ginger : 07.10.2014. at 11:57

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nek jaši usisavač dok ti usisavaš.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma ono što želim reći je to da je kvalitetna toaleta nosa jako bitna. Što prije se počne s konkretnim čišćenjem nosa to bolje. Ja sam to u početku isto forsirala, onda je skužio da mu pomoći nema kad vidi crijevo za usisavanje nosa. Sad to bez problema sam gura u nos (već pola godine sigurno sam drži crijevo).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Blago tebi

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Optimisticna, pod kvalitetna toaleta nosa mislis na svakodnevno usisavanje ili samo kad je smrkav?

Ja ne mislim da je svakodnevno usisavanje nosa=kvalitetna toaleta

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pritom mislim na usisavanje djeteta koje se ne zna samo ispuhati u maramicu. Ne mislim na one gluposti, sisaljčice u obliku pinvina npr što se mogu nabaviti u DM-u koje ništa djetetu ne izvuku van,samo ga izmaltretiraš.
    Osim toga razmišljam ovako: nema dana kad se ja ne "useknem" u maramicu, bilo zdrava-bilo bolesna. Sekreta u nosu uvijek ima i pogotovo sad kad ide u vrtić, poslje umivanja usišemo nos. Bit će puno bolje kad bude sam znao kako u maramicu, sad to još ne ide. Kad mu kažem da puhne onda puše na usta. Ne kuži još.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hmm. Mozda nema kad skuzit kad mu svaki dan usisavas. Ja to ne bi radila...ne znam..

Sto ono dr. Richter kaze za fizilosku i aspiriranje?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

kopirano sa cybermeda

Darko Richter, dr. med.

Pumpica za nos ili aspirator može poslužita par dana dok nos jako teče. Ali, nakapavanje, pa aspiriranje, koje se produžume tjednim i kadikad mjesecima, štetno je.
    Posljednje uređivanje od ki ki : 07.10.2014. at 12:52 Razlog: ---

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

progooglala
    Ne ispirem Malom nos sa fiziološkom, kao uostalom što ni sebi ne ispirem nos. Kad je bolestan špricnem mu sterimar da mu omekani sluz i to pousišem.
    Ali imaš pravo - možda bih sad trebala malo poradit na puhanju u maramicu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne samo da nije dobro, nego je i loše usisavati bebama nos. To se može par puta, u slučaju bolesti. Inače se sluznica nosa sama čisti i nije preporučljivo zadirati u ono što je priroda učinila. Beba će kihnuti dovoljno puta da si očisti nosić, u svakodnevnim situacijama.

Svako kapanje nosa dulje od 5 dana nije dopušteno, stvara kronične probleme sa sluznicom. Pitajte bilo koga liječnika.

Molim vas, dobro razmislite što radite djetetu, pitrajte one koji znaju, otorinolaringologe npr.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako djetetu u sjedecem položaju ukapati ili ustrcati fiziolosku? Ne kužim bas? Pa ni ja nisam u sjedecem dok si kapam nos.
    Beti obilno fiziološke u nos stavljam dok je šmrkava- zato da isperemo i "odljepimo" smrklje. Jednom sam to probala bez fiziološke i nije išlo ništa jer se sve očito zaljepilo unutra.
    Sve ovo prakticiram samo dok je šmrkava, dok je zdrava naravno da ne.
    I nikad joj ta smrkavost nije otišla na uho ili grlo sto se zna dogoditi ako se ne provodi toaleta nosa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Optimisticna, pod kvalitetna toaleta nosa mislis na svakodnevno usisavanje ili samo kad je smrkav?

Ja ne mislim da je svakodnevno usisavanje nosa=kvalitetna toaleta
    Da, naravno - samo kad je šmrkav!

Inače ne treba.

Jer ne znaš koji su uzroci problema... Moj sin vječito ima začepljen nos ujutro, ali u njemu ni trunke šlajma - jednostavno mu bubri sluznica (dišne alergije). Ispire morskom vodom povremeno kad baš ne može disati, ali nikako trajno. Kod njega usisavanje nikada nije bilo rješenje za nos.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, naravno - samo kad je šmrkav!

Inače ne treba.

Jer ne znaš koji su uzroci problema... Moj sin vječito ima začepljen nos ujutro, ali u njemu ni trunke šlajma - jednostavno mu bubri sluznica (dišne alergije). Ispire morskom vodom povremeno kad baš ne može disati, ali nikako trajno. Kod njega usisavanje nikada nije bilo rješenje za nos.
    jeste probali koju hipertonicnu otopinu ona smanju i natecenost sluznice npr. http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/494/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    jeste probali koju hipertonicnu otopinu ona smanju i natecenost sluznice npr. http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/494/
    Nismo.

Ali koristi recimo ovo: http://www.pharmatheka-consult.hr/pr...d_proizvoda=71

Ili ovo: http://www.pharmatheka-consult.hr/pr...d_proizvoda=85

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj, da li sam to dobro shvatila?! ULIJETE bebi koja leži dok ju čvrsto držite 2 ml tekućine? Normalno da vrišti. Pa, beba ima osjećaj da se davi.

Ulijte sebi u nos proporcionalnu količinu tekućine dok ležite, pa da vidite! Zašto to radite? 2-3 kapi mogu razumjeti, ali ovo? Mislim da bih dobila PTSP da mi to netko radi.

Beti kako ti čistis nos svojima? Ne provociram, stvarno me zanima kako djetetu koje ima godinu, godinu i pol a ne zna ispuhati, očistiti nos od sekreta

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako djetetu u sjedecem položaju ukapati ili ustrcati fiziolosku? Ne kužim bas? Pa ni ja nisam u sjedecem dok si kapam nos.
    Ja sam shvatila da se vertikalna poza, odnosno sjedenje, odnosi samo na usisavanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad je trebalo, sa onom malom ručnom pumpicom od Chicco-a http://www.babyonline.rs/upload/item...435f9100b3.jpg .
    Ako ništa ne izlazi, znači da i ne treba izlaziti. Ili sam imala sreću, pa mi djeca nisu bila često šmrkava. Ni ne znam kako ta na usisivač izgleda.

No, što se tiče kapanja i tekućine u nos, jako sam stroga, nikad duže od 5 dana, ni malima, ni velikima. Jer, znam koje su moguće posljedice, naročito sa kapima tipa Operil i sličnima.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

To imam i neusporediva je količina koja se uspije izvuci s tim i sa usisavacem. Zasto mislis da ako s tim ne izađe da nema sta izaći?
    Ja kapam efedrinom najduže 3 dana i to samo prije spavanja. Operilom nisam nikada.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja je trenutno prehadena i kako sam sama s njom malo mi je komplicirano s usisavacem... i sjetih se da imam tu chiccovu rucnu pumpicu. Uopce nije losa.
    Fizioloska se kapa u lezecem. Nakon sto se ulije u desnu nosnicu, okrenuti glavicu udesno. Po mogucnosti da glavica bude malo zabacena unatrag, najbolje preko ruba kreveta. Isto i s lijevom nosnicom. Tu uputu smo dobili od otorinca kad je maleni bio smrkav i kad bi mu to najcesce zavrsavalo upalom uha.

Aspiracija iza ide u sjedecem.

Ja isto naginjem aspiratotu u krajnjoj nuzdi. Ponekad izadje dosta sline i kad maramicom brisem od nosnica prema usni.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 07.10.2014. at 13:55

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Fizioloska se kapa u lezecem. Nakon sto se ulije u desnu nosnicu, okrenuti glavicu udesno. Po mogucnosti da glavica bude malo zabacena unatrag, najbolje preko ruba kreveta. Isto i s lijevom nosnicom. Tu uputu smo dobili od otorinca kad je maleni bio smrkav i kad bi mu to najcesce zavrsavalo upalom uha.

Aspiracija iza ide u sjedecem.
    tako sam gledala kad su radili mom malom na pedijatriji i na ORL.
    fizioloske treba uliti obilno da bi odljepila i isprala smrkljice.
    obavezno uliti fiziolosku prije usisavanja a dobro je i poslje, nikad usisavati na suho. tako je meni rekla specijalistica ORL.
    kad su smrkljici u samoj nosnici uspiju se izvuci sa onom malom rucnom pumpicom, ali kad su malo vise unutra treba sa ovom pumpicom na usisavac.
    i jos su mi naglasili da to nije dobro raditi precesto i predugo jer se moze desiti da pukne kakva kapilara i da krene krvariti, a onda je cirkus to zaustaviti. to su mi rekli na pedijatriji.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi smo odustali od aspiratora na usisavac i bilo kakvih kapi za nos osim fizioloske. Kad se ispraksiras, s rucnom pumpicom mozes cuda izvadit, ako je bas zastopano, onda puno fizioloske u nos i sve ide van. Bilo nam je lakse ju nalijevat s fizioloskom kad je bila mala jer je obozavala to, sad na jedvite jade, ali kad se mora ide i uz borbu... Od nekoliko otorinaca sam dobila negodovanje na usisavace s objasnjenjem da isusuju sluznicu nosa i time ustvari pogorsavaju stanje i da ako se vec koristi onda obavezno nakon usisavanja ukapati fiziolosku u nos. Ne znam jel itko od vas kapao efedrin u nos, ja sam probala prosle godine i toliko me pekao nos, za poludit, od onda joj vise ne kapam...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smatram da djetetu koje nema "u povijesti bolesti" nekih ozbiljnijih dišnih problema (bronhitisi, upale uha i slično) ne treba nos ni špricati, a kamoli usisavati.
    Evo moje dijete ima 7 godina i (hvala Bogu) usisavali nismo nikad. Ako je bilo gadno nakapala bih kap/dvije fiziološke.
    Pustite nos da radi sam svoju prirodnu funkciju.
    (Naravno, ako beba može donekle jesti i nema ozbiljnijih problema, a phipy nije navela neke probleme).

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo jedanput dobili efedrin, ali ga nisam isprobala na sebi. ne sjecam se da se zalio da ga pece.

mi smo imala jako ceste upale uha.
    Posljednje uređivanje od *meri* : 07.10.2014. at 14:16

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Efedrin je jedino što mom sinu alergičaru pomogne trenutno, ali to se nikako ne smije zlorabiti. To je samo za slučajeve hude sile.

Ako te peče nos, znači da je sluznica oštećena, a ne da efedrin to izaziva. Ne mogu se sad sjetiti, mislim da su kapi gorke.... ali nemam pojma. Morala bih sina pitati - taj zna bolje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i u bolnici čok-čok rade isto dok dijete leži.
    ja sam svom uvijek na ležeći radila,
    kad smo otkrili arianu spasili smo se,
    riješila nas je hrpe problema s bronhitisima i komplikacijama.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ako te peče nos, znači da je sluznica oštećena, a ne da efedrin to izaziva. Ne mogu se sad sjetiti, mislim da su kapi gorke.... ali nemam pojma. Morala bih sina pitati - taj zna bolje.
    jednom sam kupila olynth, preporučila mi teta u ljekarni,
    imala sam osjećaj, ne da peče, nego da gori sve kuda su kapi prošle.
    nakon toga operil P, mislim da je taj dječji, isto samo za prvu pomoć,
    brzo očisti dišne puteve.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Smatram da djetetu koje nema "u povijesti bolesti" nekih ozbiljnijih dišnih problema (bronhitisi, upale uha i slično) ne treba nos ni špricati, a kamoli usisavati.
    Evo moje dijete ima 7 godina i (hvala Bogu) usisavali nismo nikad. Ako je bilo gadno nakapala bih kap/dvije fiziološke.
    Pustite nos da radi sam svoju prirodnu funkciju.
    (Naravno, ako beba može donekle jesti i nema ozbiljnijih problema, a phipy nije navela neke probleme).
    Problemi su ti da je šmrkljava i po noći joj smeta jer joj se valjda slijeva u grlo pa se zagrcne, kao da se guši, pa plače, pa teško opet zaspi, i onda se opet brzo probudi...Nos joj nije (bio) skroz začepljen jer može sisati i vidjela sam da je dio noći disala samo na nos (usta zatovrena). Nismo do sad imali nikakvih dišnih problema, no svugdje sam čitala da šmrklje treba usisavati jer kod tako malih lako dođe do upale uha. Kako misliš da pustimo nos da radi sam svoju prirodnu funkciju? To bi značilo da mi, 'veliki', ne bi trebali puhati nos kad nam je pun i začepljen?!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad je nos pun i začepljen, treba pumpicom naravno, ali to se ne radi na dnevnoj bazi, ili nekoliko puta dnevno.
    Prehlada traje par dana, nakon toga nos treba biti normalno prohodan.
    Kad se radi o alergiji, veći je problem, to se rješava u dogovoru sa liječnikom.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja i dalje ne kužim- meni kad curi nos ja ga ispusem nekad i 10-15 puta dnevno. A malenoj da jednom očistim i to je to?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja cistim po potrebi
    Evo, ovih dana svako malo (nekad nakon pola sata, nekad nakon tri)
    Jer ne moze disati, a ni cicati
    Skroz male bebe ne znaju ni na usta disati pa je i to dodatna muka (to mi rece pedica, moram priznati da nisam znala)
    Srednja mi je s dva mjeseca u roku od dva dana zavrsila s upalom uha i upalom pluca pa sam poprilicno oprezna od tada
    Ono, usisala sam joj nos ujutro i navecer i na kraju s*anje
    Pa kad sam dosla kod dr, hitno injekcija kortikosteroida da joj olaksa disanje, pa antibiotici....brrr
    Zato se meni dize kosa na glavi cim mi je bebi nos zastopan

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moje iskustvo :
    Usisavala sam religiozno tijekom prehlade kad je imao 4 mjeseca. Prije spavanja, prije cicanja, kad bi bio nervozan od puste sline jer nije znao disati na usta (to sam primijetila).

Bio je malo jače prehlađen i prije mjesec dana. Jedan i po dan mu je nos bio kao vodopad, a usto je i kihao. Nisam usisavala. Onda je stalo curiti i stvarali su se fuj-bljakići u nosnicama ali je disao ok i nije se činilo da mu smeta. Razmišljala sam da li usisati, ali sam negdje pročitala da se ti bljakići omekšaju tijekom kupanja od pare i dijete ih kihne. Tako je i bilo. Prošli smo bez kapanja i usisavanja.

Ne znači da ćemo i sljedeći put.

Što se tiče puhanja nosa nas odraslih, ORL kažu da bi trebalo puhati lagano, jednu po jednu nosnicu što velika većina ljudi ne radi tako da si tim energičnim ispuhivanjem možda radimo više štete nego koristi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam djeci redovito usisavala nos dok su bili manji, anvečer kad su išli spavati, kad su bili prehlađeni i nekoliko puta dnevno
    hrpa fiziološke prije usisavanja i poslije
    čudo koliko je toga izlazilo
    radije sam to izvukla nego da im završi u plućima ili da im se zaštopaju svi živi kanali
    otorinolaringologica je rekla da sam ih sigurno spasila par upala

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja potpisujem ZO

Meni je pedica rekla da čišćenje/ higijenom/ nosa fizioloskom ne možeš pretjerati ( kao ni inhalacijom ), jer se na taj nacin vlaže dišni kanali kojima to odgovaraju odnosno i trebaju takvi biti. Osobito je to pogodno u zimskim mjesecima (suh zrak, cent.grijanje, magle..) a napose potrebno svakodnevno raditi djeci vrtićanerima. Sigurno ih čišćenjem nosa rješavate barem dijela virusa

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zastupam srednju struju.

U normalno nebolesno vrijeme ne diramo nos.
    Osim ako krene prehlada pa malo špricnemo sterimara i onda ga kvalitetno ispuhnemo. Otkako sama ispuhuje nos, mislim da to radi zadnjih godinu dana, rijetko smo koristili usisavač, možda jednom.
    No, imala je nekoliko viroza od bebskih dana s jako začepljenim nosom i fiziološka, usisavač i Nosi su nas spašavali. Ja bih ga preporučila.
    Mislim da smo tako spriječili i neke moguće daljnje upale, a svakako je barem mogla disati dok je spavala.

Nije usisavanje nosa nikakva drama, izgleda gore nego što je, ne boli sigurno, kad je malo porasla, x puta si je to sama radila. Samo treba smanjiti usisnu snagu, montirati cjevčicu i iz nosa, prethodno pošpricanog, svašta se može izvući.

A te efedrine, operile i sl. kapi treba kapati što rjeđe. Naravno, postoje upale kad je to stvarno neophodno, teško je disati na usta dulje vrijeme, ali to je teška artiljerija i čuva se za teže trenutke.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja je prvu slinu i hroptanje zaradila vec sa 14 dana. I od tada svaki mjesec je bar dva tjedna nos problematican. Znaci u godinu dana zivota, nos curi bar 6 mj. Sto je starija bolje se nosi s tim. Dok je bila manja vristala bi dok ne povrati ogromnu kolicinu sluzi. Ja ne znam stvarno jel moguce da joj nesto iz okoline smeta.

Sa sinom nisam koristila aspirator na usisavac i bila sam skepticna. S malenom sam u ocaju sve probala

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajme. Ne smijem čitati ovo da se to ne smije prečesto .
    Malom od 4 god. usisavam nos između 2x i 10x dnevno, jedno 15 dana mjesečno, većinu mjeseci u godini. I većinu puta potrošimo pola one male bočice fiziološke u jednom usisavanju (od svih stručnjaka sam dobila savjet "obilno ispirati"). Ako ga pustim 2 dana da hropče i ne uključim usisivač, počinju temperatura/kašalj/upala uha/i zadnje bronhitis. Kod nas je usisivač na sred sobe i češće si usisava nos nego što piški. Već sam sipa i fiziološku. Kapi smo uglavnom izbacili jer mu je na Operil npr. počela ići jako krv iz nosa. U životu mu nisam vidjela šmrklje da mu cure iz nosa, ili da je nešto ispuhao. Samo ga čuješ kako je unutra zaštopan i hropče. Pa usisivačem izvučeš šaku zelene sluzi. Tako da su nam slana soba, fiziološka i Ariana dio svakodnevice.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •