Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: Usisavanje sekreta iz nosa - procedura

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bubilo Bubich i to je u redu, jer dijete ima stvarne probleme, ali kod prosječnog djeteta nema potreba za nikakvim usisavanjem.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moj kad je krenuo prvu godinu u jaslice, nos mu nije prestao curiti do ljeta sljedece godine. Doslovno. Znaci od 9 mjeseca do 7 sljedece godine. Stalno mu je bio zacepljen, smrklji svakakvih boja i gustoca... u cijelom tom periodu smo usisavali svakodnevno prije vrtica i prije spavanja (prethodno natankali fizioloskom). Ako bi slucajno zaboravili, a bilo je par puta, nije mogao zaspati jer mu se sve slijevalo u grlo i kasljao je. Efedrin sam koristila samo dva ili tri puta, operil ili neke druge kapi nikad. Samo fizioloska, usisavanje, inhalator ako osjetim da hropce i to je to. Svako vece sam mu rezala luk i stavljala pored glave dok spava - to mu je bilo takodjer od pomoci, mazala mucoplant na prsa i ledja i vodila u slanu sobu... ali nije nikad bio na antibioticima, mogu na prste jedne ruke nabrojati dane koje je izostao iz vrtica te godine i nikad u zivotu nije imao upalu uha.
    Sad ima tri godine i evo ne sjecam se kad je zadnji put trebalo usisavati... sad vec duze vremena zna bas dobro sam ispuhati kad nesto smeta.
    Mislim da je usisavanje nosa potrebno ako smeta djetetu, a cim ima nesto u nosu, to smeta, toliko vidim po sebi. Evo bas sam prehladjena i nos ispuhujem svakih pola sata.

Bubilo, zasto kupujes te male doze fizioloske? Kupi pola litre i navuci iglom i prebaci u manju bocicu. Visestruko se isplati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme. Ne smijem čitati ovo da se to ne smije prečesto .
    Malom od 4 god. usisavam nos između 2x i 10x dnevno, jedno 15 dana mjesečno, većinu mjeseci u godini. I većinu puta potrošimo pola one male bočice fiziološke u jednom usisavanju (od svih stručnjaka sam dobila savjet "obilno ispirati"). Ako ga pustim 2 dana da hropče i ne uključim usisivač, počinju temperatura/kašalj/upala uha/i zadnje bronhitis. Kod nas je usisivač na sred sobe i češće si usisava nos nego što piški. Već sam sipa i fiziološku. Kapi smo uglavnom izbacili jer mu je na Operil npr. počela ići jako krv iz nosa. U životu mu nisam vidjela šmrklje da mu cure iz nosa, ili da je nešto ispuhao. Samo ga čuješ kako je unutra zaštopan i hropče. Pa usisivačem izvučeš šaku zelene sluzi. Tako da su nam slana soba, fiziološka i Ariana dio svakodnevice.
    Pa ti najbolje znaš za svoje dijete.

Ovdje navedena upozorenja da se ne bi trebalo prečesto usisavati su općenita, za sve, a služe tome da mlade mame ne pomisle da rade neko veliko zlo ako bebi ne čiste nos aspiratorom s usisavačem kod prve prehlade.

Netko će to trebati češće, netko rjeđe, netko neće uopće, a nekome (kao mom sinu) uopće neće pomoći. ALI treba pratiti što se događa, što pomaže, a što šteti. Mom starijem sinu kapljice za nos izazivaju gotovo trenutno krvarenje nosne sluznice i već godinama ih uopće ne koristi. Mlađi ih koristi relativno često i bez posljedica. Slana soba je bolja od bilo kojih kapljica. Da zbrojim pare koje smo im ostavili u zadnjih nekoliko godina, već smo mogli i svoju sagraditi, he he he... ali ozbiljno - mojim sinovima to pomaže i toga se držimo. Isto tako ti najbolje znaš što pomaže tvojem djetetu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.10.2014. at 16:57

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je samo bitno da se naglasi radi novih mama, da usisavanje nosa NIJE obavezna, redovna toaleta nosa.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ma naravno da nije redovna toaleta. To je potreba koju dijete ima ili nema. Ali nije niti bauk ako se usisava kada treba i ako će pomoći...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma naravno da nije redovna toaleta. To je potreba koju dijete ima ili nema. Ali nije niti bauk ako se usisava kada treba i ako će pomoći...
    Slažem se, zato i napominjem, jer se na prvoj strani spominje u kontekstu redovne, kvalitetne toalete nosa.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kakva je higijena u tim slanim sobama? ja nekak mislim ak svi kaslju nutra kako se to ocisti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    kakva je higijena u tim slanim sobama? ja nekak mislim ak svi kaslju nutra kako se to ocisti?
    Povremeno mijenjaju kompletnu sol koja je u prostoriji.

Imaju ventilaciju i halogenerator koji stvara slanu maglu, tako da se zrak u prostoriji provjetrava i mijenja.

Pitala sam - kažu da bakterije i virusi unutra ne opstaju. Dječje igračke mijenjaju kako klinci dolaze (imaju više garnitura). Moji su veliki i idu u termin za odrasle, pa nema nikakvih igračaka. Slušaju glazbu ili gledaju tv.

Na cipele moraš staviti navlake (ili na noge - cipele možeš ostaviti vani). Nismo nezadovoljni.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.10.2014. at 11:31

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nisam se nadala ovolikom broju postova i diskusiji . Mi smo, evo, jednom usisali nos. S fiziološkom je bilo borbe, ali nekako smo uspjeli - jedna kapljica u usta (to joj se jako sviđalo) i onda sam, na brzinu, pokušavala pogoditi nosnice, dok još uživa u slanoj kapljici u ustima. Usisavanje joj se nikako nije svidjelo . Prava borba. Valjda će jednog dana shvatiti da joj je nakon usisavanja bolje pa će joj biti drago kad vidi usisavač . Da li je netko od vas, odraslih, probao usisavati svoj nos? Mene zanima kakav je osjećaj pa ću probati prvom prilikom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo uputa za korištenje slane sobe (slično je kod svih, ovu sam prvu našla):

http://www.slana-soba.hr/uvjeti-za-k...ijene-prostora

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Phiphy, ja probala na sebi. Meni usisavanje nosa nije ugodno, dosta neprirodan osjećaj. Jeste li uspjeli štogod izvući? Treba jednu nosnicu zatvoriti, dok se druga usisava.

Moj se isto na početku bunio, poslije je sam držao i nije se činilo da mu smeta, valjda stvar navike. Samo mu špricanje fiziološke nikad nije do kraja sjelo...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Muž je to odmah sebi gurnuo u nos čim smo ga raspakirali. Kaže da nije osjetio ama baš ništa. Ja sam imala osječaj ..... propuha u nosu.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Baš gledam malo po netu slane sobe u Rijeci.... šetnja uz more i brisanje nosa sa morem ne može se usporediti sa slanom sobom? Stvar je koncentratu soli u zraku?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je netko od vas, odraslih, probao usisavati svoj nos? Mene zanima kakav je osjećaj pa ću probati prvom prilikom.
    ja sam probala i nisam osjetila ništa.
    njima je to više trauma i strah zbog postupka.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma da pa vriste i kad dr gleda uho s lampicom. vise je stvar uvrede. sta's ti meni s mojim nosom uhom radit

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •