Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: logoped - psiholog

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno logoped - psiholog

Trebam savjet: kćer je 2. razred i primjetili smo da miješa slova d i b; m i n; ponekad a i o - u čitanju i pisanju. Istovremeno poprilično je nemirna i koncentracija je kratkotrajna. Htjela bi je odvesti logopedu na testiranje (problem se javio sada - u 1. razredu ga nije bilo) ali i psihologu zbog tog nemira (k'o leptirić je samo plahutari okolo). Imate li kakvu preporuku kamo je odvesti? Idealno bi bilo da na istom mjestu možemo obaviti i jedno i drugo. Neka privatna ordinacija? Mi puno radimo sa njom doma- čitanje na glas i vježba pisanje ali ipak bi htjela savjet stručnjaka...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne znam jeste li iz Zagreba, probajte Korneo kabinet za razvojnu podršku.... jako su dobri ali su privatnici i svaka terapija je 200 kn. prvi dolazak i procjena djeteta je čini mi se 350....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi idemo privatno na logopedske terapije u logopedski kabinet Verbum Sanum, trenutno je u završnoj fazi s vježbama zbog poboljšanja izgovora (c, z, s).
    Zadovoljni smo s njima, jer je mlađa dosta napredovala u izgovoru i razumijevanju. P
    ored navedenog, imala je problema s mucanjem i izgovaranjem slova "r" koje je riješila.
    Vidim da rade i sa školarcima, tako da ih preporučam za stručno mišljenje kod problema čitanja i pisanja.
    Inače, dosta detaljno mišljenje smo dobili u Suvagu. Međutim, morali smo pričekati na logopedsku terapiju više od godinu dana (zato i jesmo krenuli privatno).
    Ovaj tjedan kreće i u Suvag na terapije, baš me zanima što će reći.
    Napominjem - oni su logopedski kabinet i nemaju psihologa. Ali će te znati uputiti gdje i kome se obratiti za psihološku pomoć (ako je potrebna).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Suvag: http://www.suvag.hr/kontakt/

Na uputnicu za nula kuna. Pitaj pedijatra ili obiteljskog liječnika ili nazovi direktno broj s linka. Ako ne možeš dobiti, prošeći se na noge.

Osim toga, oni će ti kasnije po potrebi omogućiti terapiju. Kod njih će napraviti kompletnu obradu: psiholog, logoped, po potrebi fizijatar i neurolog (ali to ti vjerojatno ne treba).

Sad bi mogla i relativno brzo doći na red, jer su gužve oko upisa prošle. Sretno!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo zvala Suvag - prvi termin kraj ožujka 2015 - to mi je predugo čekati.
    Ima li netko iskustva sa www.zmajica.com - pronašla guglajući
    Pogledam Korneo i Verbum hvala...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još jedna ideja - da li imate u školi stručnu službu? Mislim - ako već nemate logopeda, onda mobilni tim (ona ista ekipa koja radi procjenu spremnosti za upis u školu).

I zamoli školu da nazovu Suvag ili neko drugo mjesto - to vjerojatno nije isto kao kad sama dođeš i pitaš kao privatna osoba.

Još jedno mjesto gdje se dijagnostika može obaviti na uputnicu je ERF. Isto - vjerojatno je lakše dogovoriti preko škole ili pedijatra nego direktno: http://centar.erf.unizg.hr/index.php...kabinet-o-nama

Od privatnih logopedskih kabineta koji su specijalizirani za disleksiju i druge specifične smetnje čitanja: Ines Galić Jušić, kabinet Logokor
    http://www.logokor.hr/o-nama.html
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.10.2014. at 10:19

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U školi su mi savjetovali da nađem nekog privatno jer drugdje ću čekati mjesecima ...
    pregledala sam sve linkove i mislim da ću probati sa Korneo -- imaju sve pa da vidimo što će oni reći ..
    hvala svima!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam sa Korneom jako zadovoljna, imaju cijeli tim, od psihologa do logopeda i radnih terapeuta. jedina je mana što je dosta skupo.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na preporuci..čekam da mi jave kad logopedica ima slobodan termin idući tjedan pa ćemo vidjeti. Skupo je ali ne toliko koliko nerviranje oko grešaka u pisanju ..bitno mi je da to što prije krenemo ispravljati dok još nisu krenuli testovi punim tempom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •