Results 1 to 24 of 24

Thread: sp.soba po mjeri

Shiny's Avatar

Default sp.soba po mjeri

Ako je netko radio spavaću sobu po mjeri, zanima me koliko vam je cca bila cijena?
    Namjeravamo radiit novu sp.sobu i čovjek nam je napravio procjenu za ogroooomni ormar, 2,5 metra a visinu nemam pojma (klizna vrata, plexiglas-valjda se tako piše), onda još jedan manji ormar-oko 1,5 metar i dva noćna ormarića..Krevet imamo novi. S tim da u velikom ormaru ima svakakvih nebuloza, od ladica, pretinaca, prostora za sezonsku odjeću itd...I sada najvažnije, procijena je 13 700 kuna
    :shock: Mislim nemam pojma kako se kreću cijene ali meni je to puno..
    Anybody?

ninni's Avatar

puno i previše. ali na žalost, to ti je cca to, barem iz mog iskustva.

cijene ti se racunaju tako da uzmes cijenu materijala i dodas kako kod koga, od 100 do cak :shock: 300% za 'ruke'.

m2 iverala kosta u prosjeku 70 kn. dodas oko 20 posto za usluge rezanja i krojenja plus 15 kn po metru za kantiranje ako hoces abs i dobila si samo koliko kosta iveral.
    sve ove nebuloze koje spominjes su skupe. vodilice, liftovi, izvlacne kosare, plinski podizaci, zatezaci kliznih vrata i sl...

ako ti se svejedno cini puno, potrazi jos kojeg majstora i pitaj za ponudu

mi smo sami radili ormar po mjeri od poda do stropa dužine cca 4m.
    izašlo nas oko 2500kn.
    nemam ladice unutra,al mi nisu ni potrebne jer smo si police super rasporedili.
    u toj cijeni je i jedan noćni ormarić,jednostavan s jednom policom.
    vrata nisu klizna jer je cijena vodilice po metru oko 200 i nešto kn i to bi me samo došlo 1000kn.

poslikam sutra.

Shiny's Avatar

Ajoj ivana7997, treba sad to izračunati, a ne znam ni kolike su cijene materijala..Od nebuloza ću imati klizna vrata( jer nemam mjesta za drugačija) i ladice unutar ormara...
    dolega-ajd baš fotkaj da vidim! Iako ne znam kako bi mi sami ikako mogli složiti ormarčinu...

pa napisala sam ti cijene.

mi smo običan bijeli, samo s policama i to 250cm visina i 30 cm dubine (180 cm širina) platili cca 3000kn
    najjeftinije što smo mogli

traži još neku ponudu pa usporedi

ili sama provjeri cijene vodilica, kukica, ručki i sl. đinđa npr. u schahermayeru (piše li se tako?!) na Zavrtnici (trgovina s materijalom za izradu namještaja)

MBee's Avatar

Mi smo samo ormar po mjeri platili 7000kn i to bez kliznih vrata. Ruke su koliko i materijal.

Shiny's Avatar

I još nam frajer daje na tri rate...

Mukica's Avatar

Shiny, ak hoces da je od dobrog materijala i ak hoces sve te djindje u ormar ja se ne cudim sto je tolka cijena...

Svakako nadji jos jednog stolara i reci mu sto zelis pa nek imas jos jednu ponudu.
    Usporedi i izaberi povoljniju.

Maruška's Avatar

Shiny, mi smo radili ormar po mjeri prije cca. godinu dana:
    širina 3m
    visina 2,6m
    dubina 0,75 (bruto)
    klizna vrata, tri ladice unutar ormara
    materijal - iverica.
    Koštao je cca. 9.000kn.
    Inače, naša spavaća je cijela rađena po mjeri i osim gore spomenutog ormara ima još i dva noćna ormarića, komodu s ladicama, krevet od punog drva rađen po principu franscuskog ležaja - sve je nestandardnih (čitaj: većih nego uobičajeno) dimenzija - cca. 15.000kn.

http://www.babababies.com/view/view_...ow=5&Forward=1

nije mi se dalo pospremati ormar pa nemoj previše zagledati.
    uglavnom,unutra imamo dosta manjih polica i ladice mi uopće nisu potrebne.

Shiny, meni je to malo too much! Mi svoj našli u Domi (iako nama ne stane u spavaću,nego u dnevni boravak)-možda se sjećaš kak izgleda kad si bila kod mene.
    Uglavnom,širok 2,5 m, podijeljen u dva dijela-u lijevom samo police, a u desnom 1 polica gore i ostalo za viseće stvari. Fenomenalan. A cijena nekih 3.500 kn
    Slikala bi ga,al je fakat razbacan

Shiny's Avatar

Eee Annie, ne vjerujem da ti je razbacan, ja stalno brijem kak' si ti uredna
    Ali ja govorim o dva ormara+dva noćna ormarića+plexiglas na oba ormara koji je dosta skup! Mislim ne bi ja ali MM stalno drvi kak' nećemo svake godine raditi sp. sobu i ak' ju radimo neka napravimo pošteno, onako kako nam se sviđa...Hm..još ćemo razmisliti.
    dolega, ivana7997-Ormari su fakat mrak, ali ja želim nešto drugačije...

S obzirom na to što si sve nabrojila, meni se ne čini previše. Mi smo radili sav namještaj po mjeri, nešto sami, a nešto nam je radio kum, i mogu ti reći da i materijal uvijek ispadne puno više nego što bi očekivala. Sistemi za klizna vrata su jako skupi, a moraju biti kvalitetni da se ne izvise. I pleksiglas je jako skup. A TM je u pravu kad kaže da se soba ne radi svake godine.

ne radi se svake godine,ali nakon nekoliko godina dosadi ko i sav ostali namještaj.

Quote Originally Posted by dolega
    ne radi se svake godine,ali nakon nekoliko godina dosadi ko i sav ostali namještaj.
    pa ne znam, ja se svom namještaju nakon godinu i pol još uvijek svakodnevno divim :D

shiny, to je ta cijena. mi smo dobili krevet i 2 ormarića za 3500. nismo imali love za ormar sličan tvom opisu - 10 000kn. sad štedimo i čekamo da se još malo zidovi osuše. možda je čak isti stolar?
    a sad kad vidim dolega ovaj tvoj.... možda se i mi bacimo u akciju!

Shiny's Avatar

Pa da, to mi svi kažu, ono razlika je cca 1000-2000 kuna, samo što nama odgovara jer nam čovjek daje na tri rate pa nam ipak olakšava financijski...
    Ninaxy-slažem se s tobom što se tiče kvalitete.
    A što se tiče namještaja koji dosadi-nisam se još susrela s tim-uostalom pala bi na prosjački štap da svaki put kad mi komad namještaja dosadi kupim novi...

bubimirko

Default Re: sp.soba po mjeri

Quote Originally Posted by Shiny
    Ako je netko radio spavaću sobu po mjeri, zanima me koliko vam je cca bila cijena?
    Namjeravamo radiit novu sp.sobu i čovjek nam je napravio procjenu za ogroooomni ormar, 2,5 metra a visinu nemam pojma (klizna vrata, plexiglas-valjda se tako piše), onda još jedan manji ormar-oko 1,5 metar i dva noćna ormarića..Krevet imamo novi. S tim da u velikom ormaru ima svakakvih nebuloza, od ladica, pretinaca, prostora za sezonsku odjeću itd...I sada najvažnije, procijena je 13 700 kuna
    :shock: Mislim nemam pojma kako se kreću cijene ali meni je to puno..
    Anybody?
    cijena je normalna.......ništa preskupo, prije ok nego preskupo, a to da ga sam možeš napraviti za duplo manje love je isto točno.......samo ja znam da kad sam gledao svoju specifikaciju ugradbenog ormara.......85% cijene je otpadalo na klizna vrata ali fakat velikih dimenzija.......tak da mi se nije dalo samom gnjaviti s unutrašnjosti pa naknadno naručivati vrata-jer mi se to jednostavno ne bi isplatilo

Zahvaljujući Shiny ja pospremila svoj ormar (i izbacila zimsku robU)
    Shiny,poslala sam ti mail

Cijena je uobičajen obzirom na materijale i konstrukciju vrata. Mi smo htjeli dati raditi ormar s korpusom od iverala i vratima s nalijepljenim bojanim ili pjeskarenim staklima..otprilike je m2 stakle bojanog oko 2500 kuna, pa je ormar dosegao rekordnu cijenu od kojih 20000 kuna i to kod uglavnom svih majstora koje smo pitali ponudu

Ako radiš ormar samo od iverala dođe jeftilen. Vodi računa da će ti mnogo više stvari stati u ormar s policama nego s ladicama i ugrađenim takvim pretincima iako izgledaju mrak.

Mi smo htjeli također kliznu stijenu, ali pošto muž i ja ustajemo u isto vrijeme, bojali smo se konflikta- ja biram odjeću-zatvorim njegov dio ormara i obratno
    Vrata se otvaraju mnogo tiše od klizne stijene, važno, ako se trebaš iskradati iz sobe dok svi spavaju.