-
Što treba biti istaknuto na vratima firme
Molim lijepo, ako ima netko tko se kuži u propise što mora biti istaknuto na prostoru u kojem se obavlja neka djelatnost, da mi se javi na pp imam jedno konkretno pitanje.
-
Ne kužim se previše, ali sam imala firmu u stambenom prostoru. prije par godina jedan bila neka hajka oko toga pa smo stavili oznake. Treba biti znak na ulazu u zgradu (mi smo imali na sandučić i zvonu). To je bilo samo ime firme. Na ulazu u stan/poslovni prostor smo imali naziv, oib, radno vrijeme (pisalo je po dogovoru)
Ja sam na par mjesta u propisima našla razne info. Onda sam nazvala poreznog savjetnika i pitala ga. On mi je rekao što da stavim. Čisto za napomenu nama nikad nije došla nikakva inspekcija pa nitko nije vidio taj znak i procijenio njegovu ispravnost
-
Možeš poslat pp, možda znam odgovor.
-
naziv firme, vlasnik ako se radi o obrtu, oib i radno vrijeme
-
Dali obrt bez zaposlenih mora imati istaknuto radno vrijeme?
-
-
Kad je pauza
-
KOD OBRTA ,mora biti i podvrsta obrta,(piše u obrtnici) npr.
UGOSTITELJSKI OBRT *VINKO*
Caffe bar *MAZZA*
naravno vlasnik, radno vrijeme , adresa, OIB
-
ja poludim kad ne piše adresa tj. kućni broj
-
-
Rossa, mogu i ovdje. Nigdje nisam nasla da mora pisati oib firme, pa bi da me netko uputi gdje to pise. I jos mi je firma registrirana na jednoj adresi a ured u kojem radimo je na drugoj. Sta onda tocno treba pisati? I trece, radno vrijeme. To me najvise buni. Mi nismo stalno tamo, pa me zanima mozemo li staviti rv tipa 10:00-14:00 za stranke. Ili broj telefona za dogovor, odnosno je li ok staviti ono sto netko gore spominje, radno vrijeme po dogovoru na telefon tajitaj.
-
Meni je lik iz porezne rekao da mora oib po zakonu nekim i nekom, ali ne znam kojem. Za radno vrijeme možes staviti po dogovoru.
-
Meni je to radno vrijeme jako diskutabilno. Recimo ima uslužnih obrta koji rade kad i kako ima posla, ljudi imaju obrt a zaposleni su u drugim firmama , u slobodno vrijeme se bave tip nekim uslugama.Koje je njihovo radno vrijem? Kao
vlasnik obrta možeš ako želiš raditi i dan/noć. Normalno ako imaš zaposlenih da oni trebaju raditi u radnom vremenu.
-
naravno da mozes staviti da je radno vrijeme po dogovoru ali to onda mora biti istaknuto.
mozes ti staviti da radis sa strankama 1 sat dnevno, ko ti brani. oib mora biti, ne znam sad po kojem
tocno zakonu a lina sam trazit.
-
Ne morate tražiti zakone, makaršta. To sam pitala ako netko zna, onako iz šuba.
Znači trebam ime adresu, oib. A što je s ovim mojim sjedište-ured dijelom?