Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Laparotpmija, odstranjenje tumora i vađenje jajnika i jajovoda

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Laparotpmija, odstranjenje tumora i vađenje jajnika i jajovoda

Lijepo vas molim je li itko imao ovakav slučaj. Naime, završila sam na hitnoj u Petrovoj u nesnosnim bolovima 30.8. ; učinjen je Uzv na kojem je pronađen tumor veličine jajeta. Zaprimljena sam - srećom - jer ono što se dogodilo te noći vjerovatno mi je spasilo život. Probudila me luđačka bol, učinjen je hitni UZV..Trbuh je natekao kao da sam tridnica. Inače imam visok prag tolerancije na bol, ali
    nikakvi mi analgetici nisu pomogli.prsnula je cista i potom sam osjetila olakšanje. Sljedeće čega se sjećam da ležim u sali...kasnije su mi dt rekli da je sreća što sam ostala u bolnici, jer bih vjerovatno dobila sepsu zboh zaostale krvi u trbušnoj šupljini.8 sam dana cekala phd nalaz u strahu i crnim mislima, jer u obiteljskoj anamnezi imam povijest karcinoma. Prvu patološku analizu izvađenog tkiva nije bilo noguce ocitati. Tek je druga
    dobre vijrsti.
    Napomonjem da sam se redovno kontrolirala , PAPA je uvijek bio utedan. Nikad nisam imala cin nalaz.
    Moja ginekologica mi vidno neugodna odlucuje uatvoriti bolovanje, iako ne mogu sjediti dugo, a posao mi je sjedeći. Tako da se ovaj ponedjeljak vracam na posao....
    Moja gon potom obavlja vrlo grub pregled-iako inace nije takva. Palpacijski pregled je bio horror i prokrvarila sam i dalje krvarim.

Zanima me, ako mi ikako možete dati informaciju...koliko imam pravo na bolovanje zbog moje dijagnoze?

Unaprijed zahvalna
    ..
    Muca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad kolko bi ti mogla dobiti nisam sigurna,
    ali danas sam razgovarala s jednim kolegom koji je operirao tumor na mjehuru, bio je na bolovaju više od 2,5 mjeseca
    Kad imaš kontrolu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Muca prvotno napisa Vidi poruku

Zanima me, ako mi ikako možete dati informaciju...koliko imam pravo na bolovanje zbog moje dijagnoze?

Unaprijed zahvalna
    ..
    Muca
    Imaš i drugu mogućnost - pitaj ne samo ginekologa nego svog obiteljskog liječnika. Ako taj liječnik procijeni da trebaš bolovanje - dobit ćeš bolovanje, ili barem savjet kako doći do bolovanja. MOže nazvati i ginekologa - to ima drugačiju težinu nego da se ti prepucavaš.

Sretno!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žao mi je što ti se to dogodilo.
    Ne znam koliko je pravo za bolovanje, ali sam mišljenja ako ti nije dobro da ga moraš dobiti.
    Kao što već Peterlin napisa: porazgovaraj s liječnikom opće medicine i možda tamo riješiš svoj problem, a ginekologa mijenjaj podhitno i to navedi zašto.
    Ne mislim samo na bolovanje, već i grubost kod pregleda.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ako je gin bila tako neugodna odi kod dr opce prakse i reci joj sve. Imas pravo barem 2 mj na oporavak. Ako nista trazi da te salju na komisiju. Onda im tam lijepo objasnis i mialim da nebi trebala imat problema . A gin mozea prijavit za pregrubi pregled i neprofesionalnost. Pa nisu oni sveti!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

PRAVILNIK O ROKOVIMA NAJDULJEG TRAJANJA BOLOVANJA OVISNO O VRSTI BOLESTI: http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/18_01.pdf

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •