-
beba ne doji budna, kako dojiti na zahtjev?!
Postovane, imam bebu 4 i pol mj staru..beba je vesela, zivahna, nasmijana, ma super beba po tom pitanju..problem je kod dojenja, beba doji iskljucivo dok spava, eventalno gutljaj dva dok je budna i onda okrene glavu i ne pokazuje interes za dojku, tako da ju dojim iskljucivo kad ju uspavam. Kako dojiti na zahtjev takvu bebu?Inace popisanih pelena ima dovoljno, stolica je uredna svaki dan ili svaki drugi, porodiljnu tezinu smo dostigli ali jednostavno ne znam kako izaci iz tog zacaranog kruga..ja ko majka sam nervozna, non stop zabrinuta i stalno s mislima kako cu ga nahraniti. Ima puta da nije gladan ili mlo podoji dok spava, tako mu nudim istu dojku unutar 2,3 sata da ju kolko tolko isprazni, druga se u medjuvremenu napuni, pa izdojim malo da popusti i tako u krug, ne znam pri cemu grjesim?! On mi nije prva beba, curku sam dojila 2 i pol god, nije znala ispocetka kako dojiti ali kad je naucila, bile smo dream tim.. ovo je jednostavno sve samo ne opusteno dojenje, a znam da to ne bi trebalo tako izgledati..ispricavam se unaprijed na poduljem postu
-
prije svega, opusti se i smiri.
u kojem polozaju doji? gdje? jesi probala dojiti ga dok se uspavljuje?
-
Pokusavam biti smirena, koliko je to moguce..samo ovo vec tolko traje, i traje, nikako poceti normalno dojiti. Znaci on jedino tako i doji dok ga se uspavljuje, uspavam ga, uzem mu dudu (koju jedino tad koristimo) i onda ga nahranim..neki put vise pojede, neki manje, na lijevu (.) se inace vise ljuti zbog jakog LD, pa se zna i najutit, prekine ga to, pa opet kod drugog uspavljivanja ponudim..Dojimo iskljucivo lezecki, tako mi se najlakse namjestiti..on nije placljiva beba, najcesce ga uhvati nervoza kad mu se spava i to vise negoduje, nego place, odma ga i nahranim, jer budan niti trazi dojku..ne razumijem jel on jednostavno takva beba i da se pomirim s tim ili ima nekog rjesenja? Nemogu nikud otici sa starijom curkom jer cekam kad ce ici spavati pa da ga nahranim, kazem inace je stvarno vesela, jako aktivna, nasmijana beba
-
Evo vecerasnji primjer, ocito da je gladan jer mi rame sisa, nudim mu lezecki, brzo halapljivo dva tri gutljaja i nastavlja brbljat, pa pokusavam promjenit polozaj, pa opet, i nema sanse da budan doji
-
Osoblje foruma
Jeste li sami kad mu nudis podoje? Ako niste, pokusajte svakako otici dalje od ostalih ukucana, a pogotovo daleko od neke vreve, javnog prostora, itd. I stvarno, koliko dugo traje? Danima? Ili tjednima i mjesecima?
Dijete je u dobi u kojem ga sve vise i vise zanima svijet oko njega, tako da je prilicno cesta pojava da im se 'ne da' sisati i da im sisanje izgleda kao gubljenje vremena.
Ako ga smeta jak letdown, pokusaj dojiti u zavaljenom polozaju, tako da je djetetova glava iznad bradavice.
-
Dojim ga u miru i tisini spavace sobe, vise ni ne spava u kindi, nego u krevetu samnom..znaci mir i tisina, starija curica vec zna da mora biti tiho..tezak je od prvog dana na dojenju, ali zadnjih mj dana nejde nikako drugacije osim kad ga uspavljujem, sto mi je uzasno tesko jer ne znam kad je gladan i veci je i nije uvjek normalno gladan a ja mu kod svakog spavanja nudim sisu..on ide spavat svakih sat i pol dva sata, a spava svega 40 min, kratko, osim ako ga uzmem u ruke, onda najcesce odspava i dva, al spava na meni..uzano mi je iscrpljujuce takvo dojenje, uspavaj, guraj sisu, nekad se tako i razbudi, pa opet uspavaj i tako u krug. Tvrdoglav je uzasno, dok je bio i mala bebica od mj dana, znao je po 5,6 sati ne jesti ako njemh nije nesto pasalo ili mu zasmetalo, podrazaj okoline..jednostavno ne razumijem da nije gladan i ne trazi..sv me strah kad za mj dana krenem sa dohranom da nece odbit dojku, on vec sad nas tako gleda dok ruckamo, da moze s ocima bi jeo..ne znam jel neko ima tako tesku bebu na dojenju, jel to prodje ili se moram pomirit sa je takav i varat ga sto dulje mogu..samo sam vec stvarno jadn od svega toga
-
Osoblje foruma
Mozda ce proci, a mozda je stvarno takav. Mislim da je najbolje da nekako zadrzis obje opcije otvorene i nastavis ovako kako radis jer, stvarno, radis najbolje za svoje dijete.
Nadam se da ce ga proci!
-
Probat cemo sto dulje, za sad je svaki dan pobjeda..prvi cilj 6 mj, onda cu kasice sa svojim mljekom radit i dodavat mu i tako..drugi cilj god dana..svaki dan nam je pobjeda, ali da mi je ovo tesko je, pogotovo jer niko ne razumije nasu situaciju, on super napreduje i sve, a ja kao da pricam price i previse brinem. Mozda ce jednom dosita proc, mozda cemo dojiti, budni, radosni, opusteni, na zahtjev..cekam taj dan..koji put pomogne makar da se malo izjadam, eto ovdje..gdje me niko ne zna..ocito drugog odgovora nema, on je takva beba, kombinacija dodatno moje nervoze, pokusavam se opustiti..
-
Ima bebica koje su takve, i koje na brzinu "pojedu" a dojka im ne služi ni za utjehu ni za uspavljivanje, nego samo za hranu.
Bitno je da se ne obeshrabriš nego nudiš i dalje. Probaj izvan kuće, kod prijateljice, promijeni okolinu, upali muziku ili neki bijeli šum (fen, usisavač, napu).
Možda je ipak samo faza koja će proći a dojenje će za oboje postati užitak
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma