Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Krijes,lokalna primjena lidokaina u trudnoći?

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Krijes,lokalna primjena lidokaina u trudnoći?

Drage forumašice!

Zanima me dali se u trudnoći smije kod popravka zuba aplicirati lokalno lidokain?
    Naime zub me boli već par dana, a imam strahove od zubara (tko nema?!). U prvoj trudnoći imala sam dosta problema sa zubima, em karijesi, vađenje živca, pa upale zubnog mesa, čišćenje tih džepova...sve to bez injekcije, jer se moja dr.stom.bojala dati mi s obzirom na trudnoću. Dali je taj njen strah opravdan? Dali je vama vaš zubar htio dati lidokain u trudnoći?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mene nedavno zub bolio,stvorila se cista iznad zuba koju moram operirati.U meduvremenu sam zavrsila u bolnicu,lijecim e coli na cerviksu,ali moji ginekolozi u bolnici i moj stomatolog kazu da bez problema mogu uzeti anesteziju koja ce mi trebati za operaciju te ciste,i cim izadem iz bolnice idem ju operirati.Mislim da mozes anesteziju,ali provjeri jos i sa gin.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni su i zubarica i mpo gin rekle da slobodno uzimam anesteziju za popravak zuba

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala cure puno na odogovrima! Morati ću u ponedjeljak onda kod pprivatnika, jer znam da mi ova moja preko zdravstvaenog neće dati, kao i prošli put. Joj, užasavam se te boli!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Amandice, i mene čeka to ovih dana.
    Koliko si sada trudna?
    Meni je ginekologinja savjetovala da pričekam sa svim što mogu dok ne završi prvo tromjesječje tj. dok se ne razviju bebini organi,
    a nakon toga da svakako odem zubaru, jer se zubi trebaju popravljati, pogotovo u trudnoći.
    Kaže da zubari znaju što smiju dati.
    Moj se zubar isto jako boji. Zna da je mala šansa da nešto bude, ali on ne želi preuzeti rizik.
    No on je sada otišao u mirovinu pa ćemo vidjeti što kaže dr. koja je preuzela njegovu ordinaciju.
    U prošloj sam trudnoći vadila dva puta zub u bolnici (jer se moj zubar bojao anestezije, s obzirom da sam rekla da radimo na bebi i da ne mogu biti sigurna nisam li već trudna) i dogodilo se da baš u to vrijeme jesam bila trudna. Hvala Bogu sve je bilo ok.
    Kuma nam je anesteziolog i pitala sam i nju. Rekla je da te neke anestezije koje mogu štetiti, zubari više ni ne koriste.
    Mene više plaši onaj otrov, ako se mora ubiti živac.
    Za to mi nitko nije znao ništa reći.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam najnormalnije popravljala zube u trudnoci
    S anestezijom, naravno
    A imam jako opreznu zubarku

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj savjet - mijenjaj dr. Tko normalan vadi zivac u zubu bez anestezije u 21. stoljecu?!

A evo i struke:
    http://www.cybermed.hr/forum/specija...ubi_u_trudnoci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •