-
Premrsava mama i bebina stagnacija u tezini
Drage mame, molim savjet. Beba je stara 10 mjeseci i zadnjih mjese/dva mi se cini da stagnira s tezinom (9, 1kg).
Brine me to sto sam ja isto dosta pala u tezini kroz tih 10 mjeseci (na 49 kg/ 172 cm). Znam da to zvuci jako malo, ali prije trudnoce mi je to bila moja normalna tezina s kojom sam se osjecala sasvim dobro i nikada bolesna itd..
I da napomenem, radi se o mom metabolizmu, sasvim uredno i redovito
jedem i u povecim kolicinama.
Stitnjaca je u redu.
Zanima me moze li majcina mrsavost utjecati na bebinu tezinu (pada mi na pamet da kod mene vise nema masnoca, pa je mlijeko ekstra light
).
Trudim se jesti i kaloricniju hranu pored zdrave prehrane, ali jednostavnone mogu pojesti toliko koliko tijelo potrosi.
Btw, beba izgleda zdravo i nije mrsava, kaki u prosjeku 1x dnevno. Sad joj idu zubici pa je nervozna, ali inace sve ok.
Molim savjete onih kojima je poznata tematika i iskustva drugih (pre) mrsavih mama.
-
Iskustvo jedne tako mrsave mame, istina mladje bebice (3 i pol mj) , iskljucivo dojim malenog, dobiva oko 1300 gr mjesecno trenutno je na oko 7kg.. ja variram od 47-49kg (dobila 12 u trudnoci i izgubila ih sta na porodu sta u iducih mj dana) takodjer brz metabolizam a jedem i nocu iza svakog podoja.. mislim da tvoja/nasa mrsavost prema mom primjeru ne utjece na kvalitetu mlijeka dok god se raznovrsno hranimo.. mozda kako ti je bebica sada aktivnija a i raste u visinu zapravo dobro napreduje a ima slican metabolizam tvom pa potrosi energiju i jednostavno se ne deblja? Ako je zdrava i vesela i nema nekih problema ja ne bih puno brinula.. vjerujem da ce se javiti savjetnice sa duzim iskustvom.
-
Osoblje foruma
Majcina tjelesna tezina ne utjece na kvalitetu mlijeka, a niti na njegovu kolicinu. Bitno je zdravo i dostatno se hraniti, ali ne zbog proizvodnje mlijeka, vec zbog opceg stanja i dobrobiti majke. Proizvodnja mlijeka je jedan od procesa u tijelu koji ima prioritet, tako da ce majka koja se premalo ili nekvalitetno hrani i dalje proizvoditi bas onakvo mlijeko kakvo treba njezinom djetetu, ali vrlo lako moze sama biti u deficitu sto se tice kalorija, vitamina, itd.
Ako je beba inace u redu, vjerojatno je sve ok s prirastom. Puni li pelene? Koliko podoja dnevno ima? Jede li dohranu?
-
Mislim da je to normalno da sa 10 mjeseci ne dobiva na kilazi pretjerano jer se puno krece. Moja curka je sa 10 mjeseci mogla propuzati kilometre i sva se izduzila. Najbolje je da provjeris kod doktorice da li je sve u redu, ali, koliko me sjecanje cudi, to je normalno u tom razdoblju...
-
potpisujem yummy mummy, sjećam se toga sa svojim prvim, u početku je rapidno dobivao na težini, i onda sa nekih 9 mjeseci je to naglo usporilo, tj baš je izgledalo da je stalo, isto je imao tako oko 9 kila. A znam da djeca i sa manje kila dočekaju prvi rođendan.
Ako se osjećate ok, i probava je normalna, mislim da nemaš oko čega brinuti.
-
Hvala vam puno. Doduse, ona jos ne puza, ali da, puno je aktivnija nego prije. Podoji traju krace jer joj dosadi dugo biti u jednom polizaju, ali doji cesto, oko 5-6 puta dnevno, nocu prosjecno 3 puta.
Dohranu imamo, vec i 3 obroka. Ne jede neke bitne kolicine, zapravo manje od nekih svojih vrsnjaka. Kaka u prosjeku 1 dnevno, nekad bude i 2 puta, a nekad bude i svaki 2.dan. Mokrih ima oko 5 (toliko puta tijekom dana mijenjamo), s tim da ona jutarnja nakon cijele noci bude teska valjda 1 kg. 
Ma i ja mislim da je to sve ok, samo me je zanimalo ima li veze moja mrsavost sa mlijekom.
Hvala vam svima na lijepim rijecima
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma