Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Premrsava mama i bebina stagnacija u tezini

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno Premrsava mama i bebina stagnacija u tezini

Drage mame, molim savjet. Beba je stara 10 mjeseci i zadnjih mjese/dva mi se cini da stagnira s tezinom (9, 1kg).
    Brine me to sto sam ja isto dosta pala u tezini kroz tih 10 mjeseci (na 49 kg/ 172 cm). Znam da to zvuci jako malo, ali prije trudnoce mi je to bila moja normalna tezina s kojom sam se osjecala sasvim dobro i nikada bolesna itd..
    I da napomenem, radi se o mom metabolizmu, sasvim uredno i redovito
    jedem i u povecim kolicinama.
    Stitnjaca je u redu.
    Zanima me moze li majcina mrsavost utjecati na bebinu tezinu (pada mi na pamet da kod mene vise nema masnoca, pa je mlijeko ekstra light ).
    Trudim se jesti i kaloricniju hranu pored zdrave prehrane, ali jednostavnone mogu pojesti toliko koliko tijelo potrosi.
    Btw, beba izgleda zdravo i nije mrsava, kaki u prosjeku 1x dnevno. Sad joj idu zubici pa je nervozna, ali inace sve ok.
    Molim savjete onih kojima je poznata tematika i iskustva drugih (pre) mrsavih mama.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Iskustvo jedne tako mrsave mame, istina mladje bebice (3 i pol mj) , iskljucivo dojim malenog, dobiva oko 1300 gr mjesecno trenutno je na oko 7kg.. ja variram od 47-49kg (dobila 12 u trudnoci i izgubila ih sta na porodu sta u iducih mj dana) takodjer brz metabolizam a jedem i nocu iza svakog podoja.. mislim da tvoja/nasa mrsavost prema mom primjeru ne utjece na kvalitetu mlijeka dok god se raznovrsno hranimo.. mozda kako ti je bebica sada aktivnija a i raste u visinu zapravo dobro napreduje a ima slican metabolizam tvom pa potrosi energiju i jednostavno se ne deblja? Ako je zdrava i vesela i nema nekih problema ja ne bih puno brinula.. vjerujem da ce se javiti savjetnice sa duzim iskustvom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Majcina tjelesna tezina ne utjece na kvalitetu mlijeka, a niti na njegovu kolicinu. Bitno je zdravo i dostatno se hraniti, ali ne zbog proizvodnje mlijeka, vec zbog opceg stanja i dobrobiti majke. Proizvodnja mlijeka je jedan od procesa u tijelu koji ima prioritet, tako da ce majka koja se premalo ili nekvalitetno hrani i dalje proizvoditi bas onakvo mlijeko kakvo treba njezinom djetetu, ali vrlo lako moze sama biti u deficitu sto se tice kalorija, vitamina, itd.

Ako je beba inace u redu, vjerojatno je sve ok s prirastom. Puni li pelene? Koliko podoja dnevno ima? Jede li dohranu?

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mislim da je to normalno da sa 10 mjeseci ne dobiva na kilazi pretjerano jer se puno krece. Moja curka je sa 10 mjeseci mogla propuzati kilometre i sva se izduzila. Najbolje je da provjeris kod doktorice da li je sve u redu, ali, koliko me sjecanje cudi, to je normalno u tom razdoblju...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

potpisujem yummy mummy, sjećam se toga sa svojim prvim, u početku je rapidno dobivao na težini, i onda sa nekih 9 mjeseci je to naglo usporilo, tj baš je izgledalo da je stalo, isto je imao tako oko 9 kila. A znam da djeca i sa manje kila dočekaju prvi rođendan.
    Ako se osjećate ok, i probava je normalna, mislim da nemaš oko čega brinuti.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala vam puno. Doduse, ona jos ne puza, ali da, puno je aktivnija nego prije. Podoji traju krace jer joj dosadi dugo biti u jednom polizaju, ali doji cesto, oko 5-6 puta dnevno, nocu prosjecno 3 puta.
    Dohranu imamo, vec i 3 obroka. Ne jede neke bitne kolicine, zapravo manje od nekih svojih vrsnjaka. Kaka u prosjeku 1 dnevno, nekad bude i 2 puta, a nekad bude i svaki 2.dan. Mokrih ima oko 5 (toliko puta tijekom dana mijenjamo), s tim da ona jutarnja nakon cijele noci bude teska valjda 1 kg.
    Ma i ja mislim da je to sve ok, samo me je zanimalo ima li veze moja mrsavost sa mlijekom.
    Hvala vam svima na lijepim rijecima

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Slobodno uživaj u svojoj vitkosti
    Tvoje dijete ima sasvim dovoljno kilograma za svoj uzrast.

Ako je curica zdrava i ako težina ne pada, sve je u redu.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uh, ta vitkost zna ponekad biti teski teret. Kile se tope, a dok nakuham i slozim hrane koliko mi treba (jedem valjda 10xdnevno), izgubim valjda kilu. Evo, upravo skuhala rucak za sutra. Voljela bih biti bezbrizna debeljuca ponekad
    Ali da, bitno da je beba zdrava i ok.
    Hvala apricot

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •