Upotrebu mobitela za vrijeme nastave trebalo bi zabraniti (osim kad se koristi u nastavne svrhe, kao kod marie), ali meni se čini da je problem mobitela širi od razreda.
Gledam svog sina, mobitel je dobio za 10. rođendan, bio je debelo zadnji u razredu, svi su ga imali već duugo prije njega.
Da se mene pitalo, ne bi ga dobio ni tad, ali nisam ja jedina koja o tome odlučuje
Otkako ga je dobio, teško ga je odlijepiti od tog ekrančića. S tim da on ne telefonira, a poruke šalje minimalno. Nego ga koristi kao igraću konzolu. I ne samo on, nego valjda i 90% drugih dečki u razredu (za cure ne znam, mislim da su one malo kreativnije u zabavi, ali nisam sigurna).
On ga nosi doduše u školu, ali ga drži isključenog u torbi (postavili smo to kao pravilo). Baš mi jučer kaže učiteljica da ga dosad nikad nije ni vidjela s mobitelom u rukama, znači, drži se dogovora. Ali zato doma...
Slažem se da je problem veći u starijim razredima, kad koriste mobitele kao šalabahtere, za potajno snimanje i slične psine. Moj još nije došao do tog nivoa, nadam se da ni neće. U tom smislu, stvarno bi bila bolja potpuna zabrana mobitela u školi.
Samo, bojim se da je upotreba gadgeta (ne samo mobitela) toliko raširena, da djeci opasno smanjuje i koncentraciju i sposobnost rješavanja zadataka i problema, i interval pažnje. I to je problem širi od njihove upotrebe na nastavi.