Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 375

Tema: Mobitel u školi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je ona u pitanju mogu prestati sa bilo cim, ako za tim ima potrebe.

A ne radi se o dosadjivanju, ona nije tip koji se dosadjuje, bilo kad.

nisi ni rekla da se dosađuje, ja te kužim skroz

ja, iskreno, baš ne znam da se djeca od 7, 8 godina nesmetano sama igraju vani :/
    bez obzira na kvart, nisam to čula niti od poznanika niti od šulkolega moje djece

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku

nisi ni rekla da se dosađuje, ja te kužim skroz

ja, iskreno, baš ne znam da se djeca od 7, 8 godina nesmetano sama igraju vani :/
    bez obzira na kvart, nisam to čula niti od poznanika niti od šulkolega moje djece
    moja da
    od pete

al ne vidim poveznicu s mobitelom

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne znam ni ja, al sam negdje tu pročitala da se spominju

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Od jucer na selu pada li pada. Ja sam doma imam gripu. BC ima sa sobom mobitel da mu javim di sam tocno stala da moze doci do mene. Ja sa temp. jedva sjedim u autu a da izadjem icekam ga pred skolom mi je nemoguca misija
    Do doma ima.hodati 15 min brzeg hoda. A od jutros je napadalo bar 25 cm snijega.
    Lili ja sam tvoje stavove imala dok sam imala klince tvoje dobi. Ali vjeruj moji su se jako promijenili. Uvjerena sam da ce i tvoji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa pisala je Elly da ako dijete ceka bus onda razgovaraju na mob.pa mi nije bilo jasni zasto bi svaki put dok dihete samo ceka bus pricali na mob.
    sorry ako sam nesto krivo povezala. Ne miogu sad trazit post s moba. Mslim da nisam.ja sam shvatila da se radi o dosadi ili strahu.

Pokusavam dokucit razlog jer nisam shvatila iz posta od Elly.
    al se ogradjujem ujedno jer nemam dijete te starosti.
    pisem s moba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Istodobno smo pisale spajalice.

je vjerujem.

samo pokusavam gledati primjere oko sebe.mi smo pos naselhe.novo naselje puno djece i mladih obitelji.do skole je pjeske 2 munute svi se poznajemo.
    i puno nasih prijatelha dhecu salju sami u skolu tako se i vracaju. S ekipicom prvo malo trckaranja po nasem trgicu onda svatko doma.
    jako ih puno ima koji kad krenu u skolu krenu ostajat i sami vani.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lili, ja bas ne kuzim da trebas imati neki poseban razlog da pricas s djetetom dok ide doma.
    Da cujes sto je radila u skoli, em cujes jel ima ćukaca na cesti i sl.

Pa i da se dosadjuje?!
    Bojim se onog vremena kad ce zvati nekog drugog, a ne samo mamu

I potpisujem spajku, jedno je ovako, drugo je kad sedmogodisnjak ide sam van. Nije to nista cudno sto ne idu.
    Osim u primorsko goranskoj

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I potpisujem spajku, jedno je ovako, drugo je kad sedmogodisnjak ide sam van. Nije to nista cudno sto ne idu.
    Osim u primorsko goranskoj
    Anci, jel ja tebe dobro kužim, tebi je čudno da se sedmogodišnjaci igraju sami vani ?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa iz razreda moje kceri se me igraju sami. I zato kazem da nije neobicno da ih nema.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod mene u naselju se igraju sami, i nisam baš nasigurnija koliko je to dobro.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Anci, jel ja tebe dobro kužim, tebi je čudno da se sedmogodišnjaci igraju sami vani ?
    i ja se tome cudim.
    Anci ne nisam post od Elly citala na taj nacin.Meni se nazirao u pozadini strah majke i zelja da je u kontaktu zbog straha.
    Doma se sasvim lijepo uzivo moze prepricati dan.

u manjim gradovima mislim da je posve nirmalno da se skolarci igraju vani sami.Meni je to normalno i u zg bar u mom kvartu

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se počeo sam igrati u parkiću kada je krenuo u školu, tako će i F. Parkić je ispred zgrade. Po kvartu je slobodno počeo lutati puno kasnije (ono, da izađe van a da ja ne znam točno koordinate svakog koraka). No, i sada s četrnaest, po ljeti, jako rijetko ostaje vani kad padne mrak (istina, osim kad je u primorsko goranskoj ).
    On je sada veliki, ali i dok je bio mlađi nismo se puno zvali. Ali ima pravilo koje bezpogovorno poštuje, još uvijek - nakon škole ide se ravno doma, nema zujanja. Dodji doma, ostavi torbu, nazovi me da hoćeš van i onda tek smiješ dalje!
    Posljednje uređivanje od Bubica : 06.02.2015. at 20:54

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lili, ne bih se upuštala u rasprave, stvarno. no i da je strah i želja da roditelj čuje/provjeri dijete, u čemu je problem? ne želim ni zvučati "vidjet ćeš ti" ali možda, da, vidjet ćeš ti kad dođeš u te godine
    no, opet, nismo svi isti.
    osim toga, nekako mi nema smisla raspravljati jel se netko treba/ne treba čuti s djetetom preko dana?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

moji se povremeno igraju sami. parkć mi je točno ispod prozora. kad se pojave nedoumice ili se netko naljuti dođu kući. kad su svi, društvo broji 8 članova i svi su slične dobi(6-9 godina).
    meni se sada čini da je to za njih super ali vrijeme će pokazati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lili, a što ne bi popričali dok čeka bus, ne kužim, šta fali
    ja iz posta od elly nisam dobila dojam nekog straha. više možda neki njihov "ritual", kako da se izrazim, ono - čujemo se kad dođeš na stanicu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lili, ne bih se upuštala u rasprave, stvarno. no i da je strah i želja da roditelj čuje/provjeri dijete, u čemu je problem? ne želim ni zvučati "vidjet ćeš ti" ali možda, da, vidjet ćeš ti kad dođeš u te godine
    no, opet, nismo svi isti.

osim toga, nekako mi nema smisla raspravljati jel se netko treba/ne treba čuti s djetetom preko dana?
    slazem se Anci.Covjek ne zna dok ne dodje u takvu situaciju.

iako zivjeti u RH i Italiji vjerujem da je stvarno nesto posve razlicito i da je vani puno nesigurnije i za odrasle a kamoli za djecu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo danas imali sluzbeni rucak i pocela prica o djeci.pa ova kolegica prica kako je djetetu 4.razred skola jako blizu al da se oni polomise oko organizacije tko da ide po dijete dovode ga odvode.
    valjda sam bila pod dojmom

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni bas dode toplo oko srca kad Elly prica da razgovara s kceri dok ceka bus ❤
    I nije mobitel nista lose. Moja je drugi razred i danas me trebala jedan sat cekati. Skolska knjiznica nije radila, otisla je u gradsku i javila mi da me tamo ceka. Mirna ona, mirna ja.
    A mobitelski bonton se uci. I uci sparati (koliko god mobitel i sparanje zvuci nespojivo).
    Zna da se u skoli ne vadi mobitel, ali to isto treba uciteljica moderirati. Uzalud joj ja pricam da ne vadi mobitel ako frendice vade. Nadam se da ce uciteljica jednom oduzeti mobitel pa ce vidjeti da to sto joj pricam nije urbana legenda :D

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mom je jednom igrica javila da je moze igrati, a on je zaboravio iskljuciti ton. Od tad ga nosi samo kad ga ja zamolim npr. Situacija koju sam gore navela. Zna me nazvati s moba drugih prijatelja, pa sam mu rekla da.to koristi u nuznoj sili jer trosi tudji novac. Zapravo sve je onako kako je i Lutonjica pisala ne znam da li na ovom ili nekom drugom topicu.
    Ali da mobitel ima prednosti od kad nisu u boravku ima, pod uvijetom da ga ponese

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Mom je jednom igrica javila da je moze igrati, a on je zaboravio iskljuciti ton. Od tad ga nosi samo kad ga ja zamolim npr. Situacija koju sam gore navela. Zna me nazvati s moba drugih prijatelja, pa sam mu rekla da.to koristi u nuznoj sili jer trosi tudji novac. Zapravo sve je onako kako je i Lutonjica pisala ne znam da li na ovom ili nekom drugom topicu.
    Ali da mobitel ima prednosti od kad nisu u boravku ima, pod uvijetom da ga ponese
    Hahaha
    i M. je u tom klubu. On jedini ( u skoli , valjda) ne nosi mobitel. Osim iznimno , a tada ga najcesece ne mogu dobiti na njega jer je na vibri ili je prazan. To je bas cudno jer on ima ovisnicku crtu sto se igrica tice, ali ove na mobitelu mu valjda nisu neke. Godinama mu pokusavamo objasniti da primarno mobiteli sluze za : 1. telefoniranje
    2. slanje poruka
    3.upisivanja brojeva prijatelja koje onda mozes nazvati ako ih trebas

ali neeeeee, on ima mobitel 3 godine i niti jedan unesen broj osim mog i tatinog.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    slazem se Anci.Covjek ne zna dok ne dodje u takvu situaciju.

iako zivjeti u RH i Italiji vjerujem da je stvarno nesto posve razlicito i da je vani puno nesigurnije i za odrasle a kamoli za djecu.
    Ovo uopce ne bih komentirala jer usporedbe i konkretne zakljucke moze vuci samo netko tko je zuvjeo u obhe drzave duze vrijene.
    A i onda to ovisi o kvaetu, drustvu i slicnom.

Takodjer ne vidim potrebu da se odnos na razini slaganja i zelje da se
    na telefon cuje roditelj-dijete pretvara u kvazi-psihoanalizu dosadjivanja (valjda bih to trebala iscitati kao njene razmazenosti?!) ili straha.
    Takodjer i "organiziranja" drugih sto treba "sasvim lijepo uzivo" a ne na mobitel.

Hvala curama koje su iscitale moj pos bas onako kako sam ga napisala.
    Mozemo se vratiti na temu, bez tog nekog iscudjavanja?
    Ne zanima me raspravljati se.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprostite na tipfelerima, pisem s moba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Elly
    nemoj se ljutiti ja sam samo probala shvatit napisano al iskreno nisam shvatila.Nesto sam ocito pobrkala iz starih postova o tom prijevozu busom.Nema veze.nije ni bitno.

svako dobro ti zelim!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da se vratim na temu.ja nemam pojma kako cu rjesit svoj problem s davanjem moba djetetu.
    shvacam sve prednosti imanja istoga a opet imam takvu averziju prema mobitelima i silnoj tehnologiji kojoj su te male glavice izlozene....uh....

da im bar skola bude preblizu ili predaleko pa ce mi bit lakse odlucit.
    uostalom bitna je ta zlatna sredina da ga se koristi u skladu s odredjenim pravilima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.02.2015. at 19:52

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bas dode toplo oko srca kad Elly prica da razgovara s kceri dok ceka bus ❤
    I nije mobitel nista lose. Moja je drugi razred i danas me trebala jedan sat cekati. Skolska knjiznica nije radila, otisla je u gradsku i javila mi da me tamo ceka. Mirna ona, mirna ja.
    A mobitelski bonton se uci. I uci sparati (koliko god mobitel i sparanje zvuci nespojivo).
    Zna da se u skoli ne vadi mobitel, ali to isto treba uciteljica moderirati. Uzalud joj ja pricam da ne vadi mobitel ako frendice vade. Nadam se da ce uciteljica jednom oduzeti mobitel pa ce vidjeti da to sto joj pricam nije urbana legenda :D
    Ovako i ja mislim ...
    I naglasak na ono: Mobitelski Bonton Se Uči!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    predzadnja recenic?!

Jel ti to ozbiljno???

Kod nas u kvartu se najnormalnije igraju vani djeca sama vec od 7-8 godina.pa ne mozemo zivjet u vjecnom strahu i tako djecu odgajat.istina mi smo pitomi kvart u Zg s puno mladih obiteljipuno nas se pozna.
    U centru grada? Sada kada je malo starija i dogovori se s curama iz razreda da se nađu je OK, ali mene bi definitivno bilo strah pustiti samoga mlađega van ( promet, nasilje i sl). Ja sam odrastao na periferiji Zg (Dubrava) i tada mi je bilo normalno da se djeca igraju do 8,9, navečer sama vani, sada ni u ludilu ne bi tako pustio moje klince ( npr sada u šetnji s psom jedno vrijeme se jako morala izbjegavati jedna livada jer je bilo hrpa odbačenih šprica), nešto tako ja nisam nikad doživio kao kikić. Moji idu van s klincima iz škole i vrtića ali u puno kontroliranijim uvjetima nego što sam ja izlazio i definitivno moraju imati mobitel s sobom. Inače mislim da sve dosta ovisi o kvartu gdje se živi, tako da je to teško generalizirati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj firefox prvotno napisa Vidi poruku
    U centru grada? Sada kada je malo starija i dogovori se
    s curama iz razreda da se nađu je OK, ali mene bi definitivno bilo strah pustiti samoga mlađega van ( promet, nasilje i sl). Ja sam odrastao na periferiji Zg (Dubrava) i tada mi je bilo normalno da se djeca igraju do 8,9, navečer sama vani, sada ni u ludilu ne bi tako pustio moje klince ( npr sada u šetnji s psom jedno vrijeme se jako morala izbjegavati jedna livada jer je bilo hrpa odbačenih šprica), nešto tako ja nisam nikad doživio kao kikić. Moji idu van s klincima iz škole i vrtića ali u puno kontroliranijim uvjetima nego što sam ja izlazio i definitivno moraju imati mobitel s sobom. Inače mislim da sve dosta ovisi o kvartu gdje se živi, tako da je to teško generalizirati.
    je slazem se s tobom.vvremena su se nazalost na gore promijenila u smislu sigurnosti djece i bezbriznosti nas roditelja.

Na igru djece od 8 god vani sam i mislila u kontroliranijim uvjetima.

Jos cu im nabavit mob u prvom osnovne ako ovako nastavite s argumentima
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.02.2015. at 18:05

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    moja da
    od pete

al ne vidim poveznicu s mobitelom
    poveznica je da se vremena mjenaju, da nije loše znati gdje ti je dijete koje ulazi u pubertet ( rekao sam već: droga, narkići, Luka rajić - nasilje na cesti, promet), ako može diskretno doprinijeti sigurnosti tako da nosi mobitel u školu i ondje ga drži ugašenim pod satom ja sam apsolutno za.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj firefox prvotno napisa Vidi poruku
    poveznica je da se vremena mjenaju, da nije loše znati gdje ti je dijete koje ulazi u pubertet ( rekao sam već: droga, narkići, Luka rajić - nasilje na cesti, promet), ako može diskretno doprinijeti sigurnosti tako da nosi mobitel u školu i ondje ga drži ugašenim pod satom ja sam apsolutno za.
    ja se slažem da nije loše znati i da je mobitel koristan.
    mene zanima koliko se to vremena mijenjaju kad je riječ o sigurnosti i jel istina da je danas opasnije nego prije? mit ili stvarnost?
    meni se čini da je obratno. trebalo bi vidjeti statistike. čini mi se i da broj ovisnika opada.
    broj ubojstava pada. kao i broj ostalih kaznenih djela.
    broj stradalih u prometu? nemam sad vremena tražiti, ali unatoč većem prometu, nekako mislim da i to pada - pojasevi, autosjedalice, sigurnije ceste...
    koliko je taj osjećaj nesigurnosti produkt medija i bombastičnih naslova?
    koliko toga da smo stariji?
    ne volim te paušalne izjave - danas su opasna vremena, sigurnost djece je danas manja...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Naravno da danas nisu bezbrižnija vremena nego što su bila recimo 70-tih, samo kad se uzme u obzir koliko nas je bilo onda, a koliko danas, previše nas je po 1 m2 i veća trenja su neizbježna. A konkretno promet, pa i nije teško zamisliti koliko je auta i kakvih bilo npr. po zagrebačkim ulicama neke 1975, a koliko ih je danas, ulice su uglavnom bile poluprazne. Fićek, stojadin, peglica, su uglavnom vozili gradom. I tu i tamo koji mercedes nekog gastarbejtera, a i on se vukao po cesti u usporedbi sa današnjim i onim najslabijima. Većina zapadne hemisfere nekad nije imala aute, danas ih nema manjina. Život je bio kudi i kamo sporiji nego što je danas u svakom smislu.

A globalno, zavisi kako tko gleda. Tada smo imali hladni rat, Vijetnam, Kubu, seksualnu revoluciju, u pola Europe socijalizam, Margaret Thatcher, danas imamo hladni rat, Pakistan, teroriste, elektronsku reveluciju, cyber mobing, EU, Obamu, prve ratove zbog klimatskih promjena. Kriminala, ubojstava, samoubojstva je bilo uvijek samo što nas danas ima više pa i njih ima više, po 1 m2.
    Osim toga postoje velike razlike u demografskim kretanjima u povijesti pojedinih država, i njihovih gradova i to samo u Europi, a gdje tek promatrajući globalnu demografsku sliku, ali svejedno, matematika je jednostavna, generalno gledajući mi rastemo, a resursi se smanjuju što po prirodi stvari dovodi do sve većih trenja i nestabilnosti u toj globalnoj slici.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da danas nisu bezbrižnija vremena nego što su bila recimo 70-tih, samo kad se uzme u obzir koliko nas je bilo onda, a koliko danas, previše nas je po 1 m2 i veća trenja su neizbježna.
    konkretno, u rijeci, je bilo više stanovnika 1971, pa onda 1981. godine nego danas. pol jugoslavije je radilo u riječkim tvornicama i luci.
    a i prirodni prirast je negativan već duže vrijeme.

http://www.mup.hr/UserDocsImages/sta...ilten_2012.pdf
    evo, našla sam i statistiku prometa.
    unatoč više automobila, broj nesreća je manji bio 2012. g. nego 1981. g. isto kao i broj stradalih u prometnih nesrećama, a broj smrtno stradalih je 2012. g bio 393 osobe, dok je 1980. g taj broj bio 4 puta veći - čak 1603 osobe.
    što je percepcija
    to kao kad bozanić kaže kako broj abortusa nikad nije veći i predstavlja prijetnju. a broj abortusa nikad manji.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Cvijeta, jesu li te stare statistike za SRH ili za SFRJ? (Sitno mi na mobitelu).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nesreće na hrvatskim cestama

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne može se paušalno ocjenjivati niti sa jednog kraja, u tom je fora. Što se tiče prirasta, rekoh već postoje velike razlike u demografskim kretanjima u povijesti i država i gradova, pa je ipak velika razlika govoriti o sigurnosti lokalno ili globalno jer može ispast paušalno. 70-tih nas je bilo 3,5 milijardi, danas nas ima 7 milijardi, za narednih 10 godina prema procjenama bit će nas 8, a za narednih 50 godina oko 10 miljardi. Da li će takav rast stanovništva dovesti do veće sigurnosti, a vidjet ćemo. To što Hrvatska i još neke europske zemlje stoje na mjestu prirastom ili imaju trend negativnog prirasta i još nekim stvarima ne znači da stoji i ostatak svijeta, a nitko nije pusti otok pa neminovno ono što se događa globalno ima implikacijei lokalno, kad tad. Recimo kao ulazak i Hr u NATO. Povlači sa sobom i prava, ali i dužnosti i globalne rizike.

A što se tiče konkretno prometa, u Njemačkoj je recimo 1980. na autoputima bilo gotovo jednako nesreća sa stradalim osobama kao i 2012. Po naseljenim mjestima i gradovima usprkos ograničenjima brzine većinom 50km/h, brojke su također približne, iako sa laganim padom u odnosu na 1980.. Drastičan pad u odnosu na 1980 je u nesrećama po cestama van naseljenih područja, seoske ceste, drumovi i slično.
    adac-statistik, zahlen,fakten
    Ono što jeste u drastičnom padu u sve tri kategorije je broj smrtno stradalih u tim nesrećama. Makar opet ako govorimo o vjerojatnosti da mi dijete udari auto dok prelazi cestu, a s obzriom na gustoću današnjeg prometa, pogotovo u velikim gradovima, ne znam baš da je ta vjerojatnost danas manja.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je suludo raspravljati treba li djeci mobitel
    treba, naravno da treba
    ne možemo se naprestano pozivati na vrijeme našeg odrastanja i kako bi svoju djecu otpravili u to vrijeme
    sigurno je našim roditeljima bilo stresno, ne zbog mobitelja jer ih nije bilo ali iz bilijun drugih razloga je
    I onda se duvalo ljepilo i bježalo i izvodile benavije, ko je bio za njih...

naša djeca jednostavno žive u drugačijim društvenim okolnostima, oni su cyber generacija
    I gdje ćeš onda djetetu zabraniti mobitel ili laptop, kako?
    osim toga, ja želim da mi dijete ima mobitel jer se tako dogovaramo oko organizacije aktivnosti, oko promjena u dolascima i odlascima
    pod satom nema mobitela, to je pravilo
    stišan je u torbi
    a sasd, pametno i racionalno korištenje mobitela, e to je druga priča
    moja zna bome zabrazditi pa kad piše zadaću poviriti kad stignu poruke na viber, pa ide odgovarati, pa to oduzima vrijeme...ž
    onda se trudimo nači kompromis, makni telefon dok se rješavaju obaveze
    a bome, znala sam ga i konfiscirati na neko vrijeme
    pa ga turim u ormar među pulovere i tamo stoji ušuškan i siguran dok se obavze ne odrade...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jesi pročitala članak peterlin?
    nije bilo nezadovoljnih roditelja. niti grdnog natezanja. piše da su naišli na odličnu suradnju. viš da je bilo i ovih koji su od škole tražili da još koji dan zadrže mobitele od klinaca.

a ova slika koju si stavila me beskrajno nervira od kad se mota po internetu. osim ako slika poručuje da se danas više nose leće nego naočale.
    ja sam na zadnjoj sjednici VR postavila pitanje ograničenja upotrebe mobitela u školi
    navela primjere škola gdje nastavnik može učeniku uzeti mobitel ako ga koristi pod nastavom, i da roditelji moraju doći po njega
    ravnateljica je rekla neš u stilu da ne ništa ne može
    jer su imali problema s roditeljima kada su pokušali djeci uzeti mobitel
    ja sam rekla da djeca na satu snimaju profesore, stavljaju te snimke na wpp, viber
    bez komentara
    jedna mama s VR je rekla da ona želi da su joj djeca stalno dostupna

i to je do

upravo ta slika koja te nervira
    je bih rekla da je slika pravi odraz stanja

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni netko mora objasniti čemu služi VR kad je to 99% jednomsjerna komunikacija, a na primjedbe ili prijedloge roditelja reakcija 0. U velikoj većini škola.
    To slijeganje ramenima, ništa se ne može.... grrr Za naše novce s našom djecom hrdaju jabuke i zabole ih uvo. Zamisli bilo koju drugu branšu da im daš zakonsku obavezu pohađanja klijentima, a mogućnost otkaza zaposlenicima teži nuli. Idealno za uništiti svaku struku.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni netko mora objasniti čemu služi VR kad je to 99% jednomsjerna komunikacija, a na primjedbe ili prijedloge roditelja reakcija 0. U velikoj većini škola.
    To slijeganje ramenima, ništa se ne može.... grrr Za naše novce s našom djecom hrdaju jabuke i zabole ih uvo. Zamisli bilo koju drugu branšu da im daš zakonsku obavezu pohađanja klijentima, a mogućnost otkaza zaposlenicima teži nuli. Idealno za uništiti svaku struku.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sori na duplom postu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cijeli sustav je na leđima časnih iznimaka koje trgaju od posla da iskompenziraju idiotski sustsv koji potiče jedino samouništenje tog istog sustava.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne bih rekla da je tu problem u školi
    već baš u onoj slici koja cvijetu beskrajno nervira

nastavnici su tu u lošem položaju
    jer su im ruke jednostavno vezane
    kod nas je nedavno jedan učenik napravio štetu
    roditelji su pozvani
    svjedoci su rekli, puno njih, da je to napravio namjerno
    mama je rekla "ne, moje dijete to niej htjelo, slučajno se dogodilo"
    i odbila platiti štetu
    ne samo to, već i odbila potpisati odgojnu mjeru
    tako da je dijete nije dobilo
    i nikom ništa
    šteta je plaćena iz, ionako jadnog, školskog budžeta

u isto vrijeme je drugo dijete isto napravilo štetu, čak i ne namjerno, već nepažnjom
    roditelji su došli i platili

i koja je tu poruka?
    da su oni budale

a napisala sam da se i jedna mama na VR pobunila, da ona želi da njena djeca imaju mobitel
    i gotovo

i što sada na nastavnik napravi?
    što da napravi kada ga neogojeni mulac snima i taj video stavlja na društvene mreže?
    uzme mobitel?
    i riskira tužbu roditelja
    znajući da škola neće stati iza njega?

i onda se čudimo da nastavnici nemaju motiva za rad
    dajte najte

stavite se u njihovu kožu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i joj, pliz, nemoj o tome kako mi njih plaćamo da ne rade ništa
    na to dobijem gepavicu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne bih rekla da je tu problem u školi
    a napisala sam da se i jedna mama na VR pobunila, da ona želi da njena djeca imaju mobitel
    i gotovo

i što sada na nastavnik napravi?
    što da napravi kada ga neogojeni mulac snima i taj video stavlja na društvene mreže?
    uzme mobitel?
    i riskira tužbu roditelja
    znajući da škola neće stati iza njega?

i onda se čudimo da nastavnici nemaju motiva za rad
    dajte najte

stavite se u njihovu kožu
    kako škola nije kriva ako se ne zauzme za zaposlenike?
    čemu služi VR ako jedna mama kaže i to je to. Tko vodi taj sastanak? Zašto uopće postoji ako je ravan peškariji trla baba lan?
    stavljam se u kožu onih koji preuzimaju odgovornost riješavaju stvari surađuju s czss i rade s djecom i roditeljima kao s ljudima.
    mama mi je 40 godina u razredu i odrasla sam u zbornici defakto...
    suosjećam ali moraju se pokrenuti
    Mislite da je Rodina slika rodilišta kod nas realna? E pa ni škole ni vrtići nisu ništa bolje.
    A zašzo bi i bile kad se nitko ne buni. Ni zaposlenici ni korisnici.
    Posljednje uređivanje od pikula : 08.03.2015. at 13:55

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Joj aleks. Ravnateljica je rekla da su imali problem a roditwljima. I? Kojih problema? Tko je rekao da nema problema i da sve mora ici glatko? Ona je tu valjda i da rijesi koji problem. Mislis da u skolama koje dobro funkcioniraju nema problema? I nema ludih i nabrijanih roditelja? A s tim tuzbama se debelo pretjeruje, da mi je doc do podatka koliko je tih tuzbi protiv ucitelja po sudovima. Mos mislit. Ljudima se neda zahebavat po sudu i trosit novce za ozbiljnije stvari sad ce tuzit uciteljicu radi mobitela.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dobro kaze pikula. Jedna mama se pobunila. I? Ona je sto tocno da je njeno misljenje tako vazno?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zašto? Loše su plaćeni, poniženi, uvjeti za rad katastrofa, selekcija negativna sve to ide svojim tokom. Nisu krivi osobno nastavnici, ali meni je dosta da mi trećina prihoda odlazi na poreze i prireze a kad trebam pedijatra za školsko dijete ili ne želim s bebom čekati satima moram ga platiti, ako hoću da dijete zna nek platim instrukcije itd. Plaćamo duplo. Zašto? Kad na kraju nitko nije zadovoljan

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njeno mišljenje o odraz većine
    koliko mogu ovdje vidjeti većina je ovdje protiv zabrane korištenja mobitela u školi

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ima odličnih škola, profesora, bolnica, doktora, naravno.
    Samo me ljuti što situacije kao ova koju ti opisuješ prevažu i voljela bih za dobro svih da se to ne prihvati kao normalno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko nije spominjao tužbe na sudu
    već da ti neka budala dođe i radi ti scenu u školi
    netko će imati živaca izboriti se s tim
    većina više nema volje za ispravljanje krivih drina

mah
    u pravu ste
    problem je u inertnim i nezainteresiranim nastavnicima

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    njeno mišljenje o odraz većine
    koliko mogu ovdje vidjeti većina je ovdje protiv zabrane korištenja mobitela u školi
    ovdje, ali ne i u stvarnom zivotu.
    Imao je MM neki dan monolog na roditeljskom i bio jedini u stavu.

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •