Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 375

Tema: Mobitel u školi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Mobitel u školi

Potaknuta jednim člankom, zanima me vaš stav o nošenju i korištenju mobitela u školi.

Da li bi trebalo u Pravilnik škole integrirati zabranu korištenja mobitela u školama?
    Iz više razloga: ometanje nastave, prepisivanje i šalabahteri, varanje na testovima, snimanje i slikanje druge djece, zlouporaba takvih slika i zapisa....
    Da li bi u takvim slučajevima nastavnik/profesor mogao/smio oduzeti mobitel do dolaska roditelja...(mislim, sada po zakonu ne smije oduzeti mobitel, ako se ne varam).

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Da li bi trebalo u Pravilnik škole integrirati zabranu korištenja mobitela u školama?
    Iz više razloga: ometanje nastave, prepisivanje i šalabahteri, varanje na testovima, snimanje i slikanje druge djece, zlouporaba takvih slika i zapisa....
    Da li bi u takvim slučajevima nastavnik/profesor mogao/smio oduzeti mobitel do dolaska roditelja...(mislim, sada po zakonu ne smije oduzeti mobitel, ako se ne varam).
    Smatram da bi bilo korisno zabraniti mobitele u školama.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i to smo pokrenuli na Vijeću

ajme, da vi čujete ta roditeljska "opravdanja"
    ja ne mogu vjerovati kako smo mi uopće preživjeli, a kamoli izrasli u koliko - toliko normalne ljude. a sve bez mobitela.

djeca bi itekako poslušala autoritet, da im se kaže.
    ali, roditelji ne daju.

i, što je najbolje, USRED sata pišu djeci poruke i zovu ih.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i to smo pokrenuli na Vijeću

ajme, da vi čujete ta roditeljska "opravdanja"
    ja ne mogu vjerovati kako smo mi uopće preživjeli, a kamoli izrasli u koliko - toliko normalne ljude. a sve bez mobitela.

djeca bi itekako poslušala autoritet, da im se kaže.
    ali, roditelji ne daju.

i, što je najbolje, USRED sata pišu djeci poruke i zovu ih.
    !"#$%
    Nakon tema o prehrani, mobbingu i mobitelima, zaključujem da nije prolem u sustavu, već u roditeljima moronima.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zabrana! Bez ikakve rasprave.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam za, samo kako to provesti?
    da djeca uopće ne nose mobitele u školu?
    teško
    većina roditelja ne bi na to pristala, žele biti u kontaktu s djetetom
    da se na početku svakog sata mobiteli odlože u neku kutiju?
    hoće li natavnici preuzeti odgovornost za tuđe mobitele?
    to su aparati od par tisuća kuna
    nek se razbije, ogrebe......

dobra ideja, ali teško izvedivo
    samo na nivou škole
    jedino da se na nivou ministarstva donese odluka, a u to sumnjam

moja V je jedna od rijetke dijece koja nemaju mobitel u razredu, ako ne i jedina
    zasad se ne buni, a moram priznati da sam nekoliko puta zvala na mobitel njenih frendica da joj nešto kažem
    ne pod satom, naravno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavno. Kod kćeri u školi zabranjena je upotreba mobitela pod satom. Ako to rade-jednom ih se opomene. Slijedeća upotreba pod istim satom rezultira oduzimanjem istog, nosi ga se ravnateljici i samo ga roditelj može doći podići. S tim pravilom upoznata su djeca i roditelji. Jednom joj se to dogodilo: otišli smo po njega tek za dva dana. Više joj nije palo na pamet. Čak i mene upozorava u koje doba dana joj smijem poslati poruku da joj sluuuučajno ne uzmu zbog toga.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavno. Kod kćeri u školi zabranjena je upotreba mobitela pod satom. Ako to rade-jednom ih se opomene. Slijedeća upotreba pod istim satom rezultira oduzimanjem istog, nosi ga se ravnateljici i samo ga roditelj može doći podići. S tim pravilom upoznata su djeca i roditelji. Jednom joj se to dogodilo: otišli smo po njega tek za dva dana. Više joj nije palo na pamet. Čak i mene upozorava u koje doba dana joj smijem poslati poruku da joj sluuuučajno ne uzmu zbog toga.
    nama ravnatelj tvrdi da je to nemoguće
    da je zabranjeno djetetu nešto oduzeti

a opet... znam da se to u drugim školama radi

moje dijete je jedino u razredu koje mobitel ostavlja u ormariću
    i zato je pod odmorima izolirana jer svi igraju igrice, a ona stoji i čeka ne bi li s nekim riječ progovorila
    Posljednje uređivanje od apricot : 15.10.2014. at 08:25

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama ravnatelj tvrdi da je to nemoguće
    da je zabranjeno djetetu nešto oduzeti

a opet... znam da se to u drugim školama radi
    naša razrednica uredno oduzme, iako je sama rekla da to ne bi smjela
    i mislim da je u pravu, iako time možda krši kakav pravilnik

a glede bolesti, povraćanja, glavobolje... ta ista "stroga" učiteljica, zove isti tren sa svog mobitela čim se dijete požali, pa makar i po cijenu da izmišlja (bilo je i takvih), ali ne želi riskirat da joj dijete završi na hitnoj...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    ovako je i kod nas. i ovo je i pravi put, meni se čini. nikakve zabrane, ormarići i sl. neka se nauče koristiti mobitel pravilno. pod satom - ugašen.
    a zašto ne bi mogao oduzeti mobitel?
    da se ne ošteti? a kako će se oštetiti na putu od učitelja do ravnatelja?
    mislim, to su uvijek iste bezvezne isprike onih kojima se neda bakćati s djecom.

moj j nikad nema mobitel (kao i mama mu :D ) al to nije ništa pohvalno ni u mom ni u njegovom slučaju jer danas očekuješ da svi imaju mobitel. i samo nervira i moram zvati njegove frendove ako mi nešto hitno treba. m nema uopće mobitel, niti ga traži.

i na kraju, maria, svaka čast!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovako je i kod nas. i ovo je i pravi put, meni se čini. nikakve zabrane, ormarići i sl. neka se nauče koristiti mobitel pravilno. pod satom - ugašen.
    a zašto ne bi mogao oduzeti mobitel?
    da se ne ošteti? a kako će se oštetiti na putu od učitelja do ravnatelja?
    mislim, to su uvijek iste bezvezne isprike onih kojima se neda bakćati s djecom.
    mislim da smo već višekratno pisali zašto se ne može uzeti mobitel. a i sami pišete da zaista ima svakakvih roditelja
    vjerovala ti ili ne svašta se može dogoditi.
    primjerice mladoj profi na zamjeni "nestao" je mobitel iz kutije vrijedan 5-6000kn. ženu je skoro hitna odvezla.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    zaista ima svakakvih roditelja
    da
    meni prije nekoliko mjeseci priča šogorica kako su se klinci SUPER dosjetili pa slušalice prekriju kosom, a ovi im iz stražnjih redova čitaju odgovore (maturanti)
    i bila je sva zbunjena kad sam joj rekla da ću prijaviti i nju i dijete

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    da djeca uopće ne nose mobitele u školu?
    teško
    većina roditelja ne bi na to pristala, žele biti u kontaktu s djetetom
    da se na početku svakog sata mobiteli odlože u neku kutiju?
    hoće li natavnici preuzeti odgovornost za tuđe mobitele?
    to su aparati od par tisuća kuna
    nek se razbije, ogrebe......

dobra ideja, ali teško izvedivo
    samo na nivou škole
    jedino da se na nivou ministarstva donese odluka, a u to sumnjam

moja V je jedna od rijetke dijece koja nemaju mobitel u razredu, ako ne i jedina
    zasad se ne buni, a moram priznati da sam nekoliko puta zvala na mobitel njenih frendica da joj nešto kažem
    ne pod satom, naravno
    Kod nas je kakti zabranjeno korištenje mobitela za vrijeme nastave.

ALI kad sam na vijeću tražila da isključe ili bar zatvore školsku wifi mrežu - odbili su.

Ne treba mi nitko tumačiti razlog: lakše je za vrijeme odmora izaći na kraj s klincima od kojih je 2/3 na mobitelima i ne skaču po školi, nego kad ne mogu na internet, pa se mlate...

Inače, prva bih potpisala zabranu korištenja mobitela u školi. I rješivo je - nek ostave kod dežurnog profesora na ulasku u školu. Ili nek imaju ormariće u kojima bi mobiteli bili spremljeni + čuvanu garderobu.

Ali to je u mnogim školama ne toliko neizvedivo koliko nepoželjno. Od vrha.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je kakti zabranjeno korištenje mobitela za vrijeme nastave.

ALI kad sam na vijeću tražila da isključe ili bar zatvore školsku wifi mrežu - odbili su.

Ne treba mi nitko tumačiti razlog: lakše je za vrijeme odmora izaći na kraj s klincima od kojih je 2/3 na mobitelima i ne skaču po školi, nego kad ne mogu na internet, pa se mlate...

Inače, prva bih potpisala zabranu korištenja mobitela u školi. I rješivo je - nek ostave kod dežurnog profesora na ulasku u školu. Ili nek imaju ormariće u kojima bi mobiteli bili spremljeni + čuvanu garderobu.

Ali to je u mnogim školama ne toliko neizvedivo koliko nepoželjno. Od vrha.
    Kako to misliš dežurni profesor bi prikupio 300 - 800 mobitela na ulazu u školu? I tko bi ih i kako vraćao? Tko bi bio odgovoran ako se oštete ili nestanu?
    Mnoge škole još niti nemaju ormariće ako imaju tko bi ih čuvao? Pretpostavljam da bi trebalo zaposliti "čuvara".

Roditelji nikad zadovoljni. Kod nas je ideja "s vrha" da se ograniči upotreba mobitela pod odmorima i da se izađe kad vrijeme dozvoljava na dvorište upravo kako bi učenici bili aktivniji i makli se od gadgeta. Postoji otpor od strane učitelja koji su dežurni u svim mogućim situacijama (pa zapravo nemamo djece bez nadzora na što se toliko žalite na forumu) i zapravo im je tlaka preuzimati još odgovornosti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš dežurni profesor bi prikupio 300 - 800 mobitela na ulazu u školu? I tko bi ih i kako vraćao? Tko bi bio odgovoran ako se oštete ili nestanu?
    Mnoge škole još niti nemaju ormariće ako imaju tko bi ih čuvao? Pretpostavljam da bi trebalo zaposliti "čuvara".

Roditelji nikad zadovoljni. Kod nas je ideja "s vrha" da se ograniči upotreba mobitela pod odmorima i da se izađe kad vrijeme dozvoljava na dvorište upravo kako bi učenici bili aktivniji i makli se od gadgeta. Postoji otpor od strane učitelja koji su dežurni u svim mogućim situacijama (pa zapravo nemamo djece bez nadzora na što se toliko žalite na forumu) i zapravo im je tlaka preuzimati još odgovornosti.
    Mislila sam zapravo da bi GARDEROBA riješila problem. Ne samo što se tiče mobitela (moji klinci sve žive stvari vuku svaki put kad im trebaju, nemaju gdje ostaviti ni tenisice i opremu za tjelesni preko tjedna), a kako je tek putnicima - teško mi je i zamisliti. Ali jasno mi je da je puno toga neizvedivo. No, srećom, moji su na kraju osnovne škole, riješit ćemo se i tog jada (ne generaliziram, ali razred mlađeg sina mi je stvarno popio svu krv u ovih 6+ godina, ostala je još godina i pol i to ima malo veze sa školom kao takvom, a više sa sastavom razreda).

S druge strane - puno toga se može kad se želi. Kod starijega je postojala ta kutija s mobitelima, ali moj stariji u nižim razredima nije nosio mobitel jer ga nije trebao. Klinci koji su putovali, nosili su mobitele.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.10.2014. at 09:55

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

meni je drago kada ide s mobitelom u školu, naravno da treba poštovati neka pravila u školi, zabrana korištenja na nastavi i sl., ali konkretno ona ima pješke dosta do škole, i ja zaista volim da mogi znati gdje je. Argumenti da smo mi preživjeli bez mobitela mi baš nisu nešto, to je bilo drugo vrijeme,ali samo primjer: ja sam odrastao u Zg i mi smo se igrali do kasno u noć(9-10h, po ljeti kao klinci), da li bi danas neko pustio u kvart djete od 9-10 godina da se samo igra ( droga, promet, kriminal,nasilje). Hvala ali meni je draže da znam gdje je i da ako treba mogu doći po nju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj firefox prvotno napisa Vidi poruku
    meni je drago kada ide s mobitelom u školu, naravno da treba poštovati neka pravila u školi, zabrana korištenja na nastavi i sl., ali konkretno ona ima pješke dosta do škole, i ja zaista volim da mogi znati gdje je. Argumenti da smo mi preživjeli bez mobitela mi baš nisu nešto, to je bilo drugo vrijeme,ali samo primjer: ja sam odrastao u Zg i mi smo se igrali do kasno u noć(9-10h, po ljeti kao klinci), da li bi danas neko pustio u kvart djete od 9-10 godina da se samo igra ( droga, promet, kriminal,nasilje). Hvala ali meni je draže da znam gdje je i da ako treba mogu doći po nju.
    predzadnja recenic?!

Jel ti to ozbiljno???

Kod nas u kvartu se najnormalnije igraju vani djeca sama vec od 7-8 godina.pa ne mozemo zivjet u vjecnom strahu i tako djecu odgajat.istina mi smo pitomi kvart u Zg s puno mladih obiteljipuno nas se pozna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    predzadnja recenic?!

Jel ti to ozbiljno???

Kod nas u kvartu se najnormalnije igraju vani djeca sama vec od 7-8 godina.pa ne mozemo zivjet u vjecnom strahu i tako djecu odgajat.istina mi smo pitomi kvart u Zg s puno mladih obiteljipuno nas se pozna.

Ajde super da se Špansko toliko promijenilo. Meni je u sječanju kao kvart sa dilerima, ovisnicima i lokalnim teen bandama na svakom koraku. Možda ih doduše nema po parkićima gdje su mali klinci, ali zato kampiraju oko škola.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    predzadnja recenic?!

Jel ti to ozbiljno???

U centru grada? Sada kada je malo starija i dogovori se s curama iz razreda da se nađu je OK, ali mene bi definitivno bilo strah pustiti samoga mlađega van ( promet, nasilje i sl). Ja sam odrastao na periferiji Zg (Dubrava) i tada mi je bilo normalno da se djeca igraju do 8,9, navečer sama vani, sada ni u ludilu ne bi tako pustio moje klince ( npr sada u šetnji s psom jedno vrijeme se jako morala izbjegavati jedna livada jer je bilo hrpa odbačenih šprica), nešto tako ja nisam nikad doživio kao kikić. Moji idu van s klincima iz škole i vrtića ali u puno kontroliranijim uvjetima nego što sam ja izlazio i definitivno moraju imati mobitel s sobom. Inače mislim da sve dosta ovisi o kvartu gdje se živi, tako da je to teško generalizirati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj firefox prvotno napisa Vidi poruku
    meni je drago kada ide s mobitelom u školu, naravno da treba poštovati neka pravila u školi, zabrana korištenja na nastavi i sl., ali konkretno ona ima pješke dosta do škole, i ja zaista volim da mogi znati gdje je.
    X-am ovo.
    Moja nema pjeske, ali ima busom, i ima i podugo cekanje busa. Ako je sama na stanici, pricamo dok ne dodje bus.

Od Bozica ima smartphone i WhatsApp, i koristi ga na razuman nacin, ne pretjeruje, tj. doma ga ostavlja u dnevnom boravku i uzima u ruke kad sve zavrsi, a ni onda ne visi na njemu. Nakon 21h nema slanja poruka (nisu svi kulturni, neki salju i kasnije, no ona iskljuci ton da ju ne smetaju).

WA joj se pokazao korisnim i u vezi skole: imaju grupu sa razrednicom u kojoj komuniciraju u vezi skole, zadace, pojasnjenja... Ona je s njima stalno u kontaktu, npr. sad je u inozemstvu na skolskom izletu i svaku vecer im se javi da vidi kako su.
    Oni mogu pitati sto je za zadacu ako nisu u skoli, poslati si sve tako... komotno je i zgodno.
    I na srecu, svi su pristojni i nema nepotrebnih (negativnih) sadrzaja.
    Na taj nacin su se nekako bolje povezali, i bas su dobar, slozan razred (ovdje se radi o mijenjanju skole pa stoga i razreda kad se prelazi u vise razrede).

Naravno, pravila su i dalje ista: gasenje mobitela na ulasku u skolu, nema paljenja na velikom odmoru, paljenje mobitela tek po zavrsetku nastave i izlasku iz skole.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma kakvi mobiteli u školi, ja bih to odmah zabranila, da me tko pita

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas je zabranjena upotreba mobitela od ulaznih vrata skole, a fotografiranje i snimanje učenika i na dvorištu. vrlo jednostavno funkcionira. svi su o tome obavješteni na prvom roditeljskom. kad tw vide s mobitelom usmena pa pusmena oponena pa ukor klasika. mene doduše živcir kaj onda mala kad joj je bilo zlo u boravku mora prvo s učiteljicom raspravit koliko joj je zlo i kak joj je zlo i onda me ne nazovu nego mi dijete dođe doma zeleno. rekla sam joj gle ak ti je zlo piši sms u zahodu i nek dobiješ ukor ak treba. mislim učiteljica je super al malo mlađahna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je zabranjena upotreba mobitela od ulaznih vrata skole, a fotografiranje i snimanje učenika i na dvorištu. vrlo jednostavno funkcionira. svi su o tome obavješteni na prvom roditeljskom. kad tw vide s mobitelom usmena pa pusmena oponena pa ukor klasika. mene doduše živcir kaj onda mala kad joj je bilo zlo u boravku mora prvo s učiteljicom raspravit koliko joj je zlo i kak joj je zlo i onda me ne nazovu nego mi dijete dođe doma zeleno. rekla sam joj gle ak ti je zlo piši sms u zahodu i nek dobiješ ukor ak treba. mislim učiteljica je super al malo mlađahna
    pikula, pa to ti je to
    svatko ima neki svoj doživljaj hitnosti
    da mene dijete nazove da joj je zlo, ja bih rekla: zbog toga me zoveš?! šic na nastavu i primiri se.
    a ti bi zbog toga dolazila u školu.

zato i kažem, ne znam kako smo svi mi preživjeli to školovanje bez mobitela.
    valjda nama nikad nije bilo zlo.
    Posljednje uređivanje od apricot : 15.10.2014. at 08:27

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pikula, pa to ti je to
    svatko ima neki svoj doživljaj hitnosti
    da mene dijete nazove da joj je zlo, ja bih rekla: zbog toga me zoveš?! šic na nastavu i primiri se.
    a ti bi zbog toga dolazila u školu.

zato i kažem, ne znam kako smo svi mi preživjeli to školovanje bez mobitela.
    valjda nama nikad nije bilo zlo.
    ma nije nastava vec boravak plus bus i dođe doma u pol5. predugo i navečer je zakurila već sva zdehidrirana jet se frkala po toj školi cijeli dan evo još kuri odonda

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

to su gluposti
    kakvi mobitelji u školi, kakvi bakrači
    ako je djetetu loše ili bilo što da se dogodi, pa škola će sama kontaktirati roditelje

i ovo, pod odmorom igraju igrice umjesto da se međusobno igraju
    tužno
    dokaz kako je tanka linija između mudrog raspolaganja tehnološkim dostignućima i potpadanja pod negativan utjecaj

u našoj školi ne smije se imati mobitel pod nastavom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja znam koristiti mobitele u nastavi

kad objašnjavam frekvenciju i period

( to ispadne šou program kad im zadam da u 30 sekundi napišu što dulju poruku ) itd ( ne odajem svoje tajne hahahah )

a često kad trebaju potražiti neki pojam ili znanstvenika onda isto vade mobitele i pretražuju net .

liberalna sam, nikad nikom ne zvoni pod nastavom ,a mobiteli su u pernicama pa nema igranja .

sve je stvar dogovora

a pod mojim satom imaju toliko posla da se ne mogu ni okrenuti susjedu a kamoli nešto drugo

isto tako puštam djecu na wc i piti vode

kad skuže da imaju tu slobodu više im nije zabavno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajmo biti konstruktivni!
    na kojem nivou bi to trebalo zabraniti?
    preko ministarstva ili preko JLS, koji su vlasnici škola?

možemo li pronaći primjere dobre prakse, ali ne na nivou pojedinih nastavnika, nego škole?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ajmo biti konstruktivni!

možemo li pronaći primjere dobre prakse, ali ne na nivou pojedinih nastavnika, nego škole?
    Na nivou Ministarstva treba tražiti stav, preporuku, mišljenje, pa s tim pred škole, neka uvedu kao pravilo. Uvijek im je lakše boriti se s roditeljima kad kažu "Ministarstvo je reklo, tražilo.."

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sad tek vidim Marijin post.
    To je odličan primjer

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajmo biti konstruktivni!

Ti to ozbiljno misliš?!! Totalna zabrana mobitela u školi?

Mislim da je u današnje vrijeme - kada želimo uvoditi tablete i sl gadgete u nastavu umjesto papirnatih udžbenika - takva ideja promašena.

Postaviti jasna pravila i ograničiti upotrebu pod nastavom čini mi se razumnije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mrzim to reći, ali... vidjet ćeš

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mrzim to reći, ali... vidjet ćeš
    Ma znam to, samo se čudim povremeno.

(off topic, ali da se pohvalim, jučer su nas tete na roditeljskom obavijestile da uvode zdrave rođendane jer su roditelji novoupisane djece to tražili i one to podržavaju Dio roditelja je bio sretan, dio je bio smrknut, ali nisu se bunili).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zabranu je jako teško isposlovati jer nema uporišta u zakonu.
    Ograničiti ubotrebu, da.
    Kao recimo u avionima, bolnicma blizu nekih aparata i sl.
    Mislim da je puno bolje uvesti pravila korištenja mobitela.
    Što se tiče situacija kada je djetetu zlo, za to ne treba mobitel.
    Nastavnik je dužan-dužna nazvati roditelje.
    Kad je mojem djetetu loše, uvijek me nazove ili razrednica ili ako nje nema u školi; pedagogica.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zabrana mobitela na nastavi, ne u školi
    osim ako to nastavnik izričito ne traži, kao u marijinu slučaju

ono:
    djeco, na sljedeći sat ponesite atlas, ktijicu sa špenadlama i mobitel

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

no@, pa ideja je da se tableti uvedu u svrhu učenja i nastave, a ne u svrhu igranja pod satom, slanja poruka i sličnih akcija. Hoću reći, ne vidim poveznicu.

Meni je jako sumnjivo to da se djeci ne može ništa oduzeti (što da netko donese pajser u školu?!) i najviše mi se sviđa ovako kako je u školi kod mim, da kazna za korištenje mobitela pod nastavom bude oduzimanje.
    Ako je to stvarno protiv ne znam kojeg zakona (što mi je vrlo sumnjivo) onda bi bilo normalno izdefinirati jasne kazne.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja (6. razred) ga isključuje prije početka nastave i uključuje nakon nastave. Tako smo se dogovorile i ona se drži dogovora. Trenutno ga ni ne nosi u školu jer nema potrebe, dam joj ga kad ide na talijanski ili na trening popodne.
    Baš ću je pitati ovo što apri kaže, da klinci isključuju ove koji nemaju mobitel u školi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U našem prvom razredu, možda jedno ili max 2 djece ima mobitel, ali jedno dijete nosi i tablet i iphone.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što se tiče odmora, u našoj školi su djeca vani.
    Na dvorištu.
    I igraju se.
    SVi.
    Graničara, cure najčešće odbojku, dečki nogomet.
    I baš ih je gušt gledati.
    Da se u svim školama to omogući kladim se da ni jedno dijete ne bi kratilo vrijeme na mobitelu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Moja (6. razred) ga isključuje prije početka nastave i uključuje nakon nastave. Tako smo se dogovorile i ona se drži dogovora.
    ovako i moja
    i onda nema nikakvih problema
    ne ometa nastavu, a možemo se po potrebi čuti, kao danas - kad je u školi od osam ujutro do pola četiri popodne (njemački je u drugom turnusu)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Moja (6. razred) ga isključuje prije početka nastave i uključuje nakon nastave. Tako smo se dogovorile i ona se drži dogovora.
    U pravilu na prvom satu nove sk.god. ravnateljica skole je rekla da je zabranjeno nositi mobitel u skolu.
    Razrednica je na njenom satu rekla da ona kao koordinatorica snosi odgovornost, ali da je nemoguce zabraniti da dijete nosi mobitel u skolu ako skola ne omogucava prostor gdje bi se taj isti mobitel mogao sigurno odloziti prije pocetka nastave - a jako puno djece idu u skolu gradskim prijevozom ili pjeske.

Ja prva ju bez mobitela ne bih mogla poslati - koristi gradski prijevoz, u povratku skoro 30 minuta cekanja autobusa - jednostavno moram imati mogucnost biti s njom u kontaktu, kad vec nema vise javnih govornica!!.

Medjutim, ona mi kad dodje ispred skole posalje poruku da je stigla, skroz ga ugasi i spremi u dzep u ruksaku; ponovo ga pali tek na bus-stopu dok ceka bus za povratak kuci.
    Ja joj svejedno ne saljem nikakve poruke niti ju zovem dok se ona meni ne javi.

Za slucaj da joj je slabo, zna da bi bilo kao i u nizim razredima - da se treba obratiti profesorima.

Nego, jucer joj je mobitel "posizio" - imala je u kalendaru upisan tatin rodjendan, i bez obzira na to sto je bio ugasen, oglasio je kalendarski alarm . Sreca da je ton bio nizak, i da je nastavnica mislila da zvoni njen. .
    Jutros smo poiskljucivali sve moguce alarme i podsjetnike, zlu ne trebalo.

Skola njene frendice ima ormaric za mobitele - kako ulaze, tako ih odlazu, uzimaju ih ponovo na izlasku iz skole.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svake godine imamo interni natječaj osmisli najkreativniji pokus iz fizike uz korištenje mobitela

velim možda je do mene, ali stvarno do sad nisam imala problema .

moje mišljenje je da su zabrane kontrproduktivne, a svaki nastavnik može osmisliti sat tako da su djeca u poslu svih 45 minuta

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj desetogodišnjak nema mobitel
    nakon jučerašnje nezgode, kad ga nitko nije čekao poslije škole, pa se dijete snalazilo da nazove tatu, razmišljam da mu ga kupim
    mislim da u razredu možda njih par nema ili ne nosi mob u školu

ja sam u svakom slučaju za zabranu upotrebe na nastavi
    i da, ne da su u torbi, nego baš u kutiji
    mislim, što će se dogoditi toj kutiji na razredničinom stolu, ili u njenoj ladici?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni mobitel u teoriji ne smeta. Smatram vrlo korisnim da ga dijete ima, da se može javiti roditeljima (nakon škole).
    Možda postoji mogućnost "ometanja signala mobitela" na prostoru škole?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Razumijem te, noa, i slažem se. Otkad imam školsku djecu, vidim kako puno toga zapravo dolazi od kuće.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne vidim zašto bi nastavnici trebali voditi brigu o mobitelima i skupljat ih u kutiju?!?
    Zašto?
    Svako dijete nek razmišlja, ponaša se i odgovara za sebe.
    Mobiteli, pogotovo neki jesu skupi, ali ima i skupe obuće, odjeće koja spadaju u tu kategoriju pa djeca sama vode brigu o tome i sama odgovaraju za to.
    Zašto natovariti nastavniku brigu o mobitelima?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim zašto bi nastavnici trebali voditi brigu o mobitelima i skupljat ih u kutiju?!?
    Zašto?
    Svako dijete nek razmišlja, ponaša se i odgovara za sebe.
    Mobiteli, pogotovo neki jesu skupi, ali ima i skupe obuće, odjeće koja spadaju u tu kategoriju pa djeca sama vode brigu o tome i sama odgovaraju za to.
    Zašto natovariti nastavniku brigu o mobitelima?
    x

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naša škola nema dvorište, npr
    nema ništa
    iz škole direktno na ulicu
    tako da je zabranjeno bilo kakvo okupljanje ispred

pa su djeca osuđena na školske hodnike

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša škola nema dvorište, npr
    nema ništa
    iz škole direktno na ulicu
    tako da je zabranjeno bilo kakvo okupljanje ispred

pa su djeca osuđena na školske hodnike
    ja bi prvo zabranila ovakve škole!

ne razumijem prijedloge da se zabrani korištenje mobitela za vrijeme nastave, pa nije li to samopodrazumijevajuće? Nema šanse da kao nastavnik ne skužiš da ti neko dijete prčka po mobitelu, ako si u razredu, ako si među njima...
    moj je 8. razred, uopće ne nosi mobitel u školu, ne treba mu jer je škola blizu, a očito mu ne treba niti da bi preživio par minuta odmora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ga nosi u školu, stišan je u torbi, i mislim da ga ne vadi iz torbe na odmoru nego ga cijelo vrijeme drži u torbi jer ne uključuje internet pa nije interesantan. S time da njih ima 4 razreda u generaciji i dosta se druže međurazredno pa ih je za priču uvijek puno zbog toga često i užinu ne stigne pojesti. Koristi ga kad nas treba nazvati u vezi neke organizacije. A par puta kad se loše osjećala uvijek nas je do sada zvala učiteljica/profesorica da dođemo po nju.
    Ja ne znam zapravo koliko se koriste mobiteli i kakva je prava situacija u školi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Upotrebu mobitela za vrijeme nastave trebalo bi zabraniti (osim kad se koristi u nastavne svrhe, kao kod marie), ali meni se čini da je problem mobitela širi od razreda.
    Gledam svog sina, mobitel je dobio za 10. rođendan, bio je debelo zadnji u razredu, svi su ga imali već duugo prije njega.
    Da se mene pitalo, ne bi ga dobio ni tad, ali nisam ja jedina koja o tome odlučuje

Otkako ga je dobio, teško ga je odlijepiti od tog ekrančića. S tim da on ne telefonira, a poruke šalje minimalno. Nego ga koristi kao igraću konzolu. I ne samo on, nego valjda i 90% drugih dečki u razredu (za cure ne znam, mislim da su one malo kreativnije u zabavi, ali nisam sigurna).
    On ga nosi doduše u školu, ali ga drži isključenog u torbi (postavili smo to kao pravilo). Baš mi jučer kaže učiteljica da ga dosad nikad nije ni vidjela s mobitelom u rukama, znači, drži se dogovora. Ali zato doma...

Slažem se da je problem veći u starijim razredima, kad koriste mobitele kao šalabahtere, za potajno snimanje i slične psine. Moj još nije došao do tog nivoa, nadam se da ni neće. U tom smislu, stvarno bi bila bolja potpuna zabrana mobitela u školi.
    Samo, bojim se da je upotreba gadgeta (ne samo mobitela) toliko raširena, da djeci opasno smanjuje i koncentraciju i sposobnost rješavanja zadataka i problema, i interval pažnje. I to je problem širi od njihove upotrebe na nastavi.

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •