Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
Da me dijete koje prvi put ide negdje bez roditelja nazove (bez da traži učiteljicu) ako me želi čuti, da mi pošalje koji sms ili sliku sa puta...da mi napiše navečer sms ili nazove da čujem kako je provela dan...da, u stvari nema nikakve potrebe, osim želje da budeš u kontaktu sa svojim djetetom. Naravno da neki to možda ne smatraju potrebnim ili ne žele, pa mogu ne dati djetetu da nosi mobitel. Dok to ne treba uskraćivati onima koji to žele.
Kad je moj prošle godine išao prvi put u školu u prirodi, dobili smo upute da djeci nabavimo telefonske kartice (bilo ih je malo teže nabaviti, jer ih više nitko ne kupuje, ali to je druga priča ) i imali smo dogovoreno vrijeme kad će me nazvati s telefonske govornice u domu.
Ali mnogim roditeljima to nije bilo dosta, pa su odbili preporuku učiteljice da se mobiteli ne nose. I tako je većina djece nosila mobitele i igrala igrice na njima (a imali su loše vrijeme, pa su puno bili u zatvorenom).
Moj tada još nije ni imao mobitel, pa ga nije ni mogao nositi, i nemam dojam da mu je nešto falio (osim što nije mogao igrati igrice). A nije mu falio ni kontakt sa mnom, jer me nakon drugog dana više nije ni nazvao sve do povratka, imao je važnijeg posla