Ja ne mogu vjerovati da učenici smiju koristiti školski wifi
Ja ne mogu vjerovati da učenici smiju koristiti školski wifi
Svaka čast, ali tu treba skinuti kapu osoblju škole koje je svjesno pristalo na grdno natezanje s nezadovoljnim roditeljima...
Jer danas nažalost stvari stoje ovako: http://www.nadlanu.com/upload/thumbs...3909_670x0.jpg
Kažem vam ljudi - klinci nisu nikakav problem, nego odrasli.
jesi pročitala članak peterlin?
nije bilo nezadovoljnih roditelja. niti grdnog natezanja. piše da su naišli na odličnu suradnju. viš da je bilo i ovih koji su od škole tražili da još koji dan zadrže mobitele od klinaca.
a ova slika koju si stavila me beskrajno nervira od kad se mota po internetu. osim ako slika poručuje da se danas više nose leće nego naočale.
Ja to gledam iz svojih cipela (prema iskustvu iz škole u kojoj su moja djeca)... Kod nas bi NEKI roditelji odmah skočili u obranu svog djeteta i urušili cijeli sustav (a to i rade - eto baš sam jučer dobila poziv jedne nezadovoljne osobe da podržim hajku na profesora xy, pa sam to otklonila, blago rečeno).
ja sam na zadnjoj sjednici VR postavila pitanje ograničenja upotrebe mobitela u školi
navela primjere škola gdje nastavnik može učeniku uzeti mobitel ako ga koristi pod nastavom, i da roditelji moraju doći po njega
ravnateljica je rekla neš u stilu da ne ništa ne može
jer su imali problema s roditeljima kada su pokušali djeci uzeti mobitel
ja sam rekla da djeca na satu snimaju profesore, stavljaju te snimke na wpp, viber
bez komentara
jedna mama s VR je rekla da ona želi da su joj djeca stalno dostupna
i to je do
upravo ta slika koja te nervira
je bih rekla da je slika pravi odraz stanja
I ja bih rekla zašto ja ne volim ovu sliku koja se često povlači u ovakvim raspravama. Zato što se fokusira na problem, a ne na rješenje, koje se nazire uvijek u jednoj od dvije krajnosti, zanemarujući cijeli niz mogućih nijansi između. Loše je i jedno i drugo. Rješenje je u tome da svi dionici ove priče sjede skupa. I to je po meni budućnost prema kojoj idemo i trebamo ići nakon što smo iskusili obje krajnosti. Nije bilo dobro kad su odrasli (u ovom slučaju učitelji) bili autoriteti koji se ne smiju ni na koji način propitkivati. Nije dobro, naravno niti kad oni nisu autoriteti.