Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 107 od 107

Tema: Testovi znanja za osnovnu školu - plaćanje!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi nismo imali nikakve štampane testove nikada,uvijek smoprepisivali s ploče,kontrolne u nižim razredima pisali na drugoj strani bilježnice.

u višim prepisivali ( i tak meni se slupale naočale, i velim curi do da mi pročita zadatak, sad nisam ziher jel ona nije vidjela ili jr namjerrno rekla pogrešno pitanjeiz matke,sva srećada su tad nastavnici gledali i postupak a ne samo rezultate, i Cumbo mi priznao zadatak).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kako misliš da prije 30tak godina takvih troškova nije bilo? Ja sam išla u OŠ prije 30tak godina i sjećam se takvih testova/listića koje je kupovala učiteljica, stajali su u školi, a roditelji su slali novac za njih.
    bogme u mom selu toga nije bilo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se isto ne sjećam tiskanih testova, osim tu i tamo iz PiD, a očito su bili loši kao i današnji jer ih se i sjećam po tome što je bilo neko pitanje na koje nitko nije znao odgovoriti pa je učiteljica svima upisala točan odgovor .

A no@ tko zna, možda su se i u vrijeme tvoga školovanja neki roditelji žalili na kupovinu testova, ne možemo to znati, zar ne. Pa očito je većini roditelja i danas prihvatljivo kupovanje testova, kad se tako izglasa na roditeljskom, kod nas se nitko nije žalio.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam išla u običnu novozagrebačku školu. Testova se jasno sjećam i mogu one nižih razreda čak i vizualizirati

Ti kupovni testovi najčešće su bili iz hrvatskog jezika i prirode (i društva). Broj im se (odnosno upotreba) smanjivao prema kraju u OŠ, u srednjoj ih nismo imali.

Sjećam se jasno u 1. razredu iz hrvatskog jezika: bili su u sveščiću formata A-5 (kao neki blokić) tiskani na recikliranom papiru (ili je barem tako izgledalo), za svaku lekciju odnosno cjelinu učiteljica bi otkinula listić iz toga bloka. Bila je A i B grupa tako da je jedan sveščić koristilo dvoje učenika. Sjećam ih se jako jer je tip zadataka bio potpuno drugačiji od onih u knjigama (Put 1,2, 3 i Sunce na prozorčiću)

Iz prirode su testovi nalikovali današnjim završnim testovima na kraju godine. Sjećam se komentara učiteljice prirode/bologije na te testove u višim razredima tj obrazloženja zašto ih neće koristiti - da je tip zadatak poprilično podcjenjivački (kao što ste neke i napisale već)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A no@ tko zna, možda su se i u vrijeme tvoga školovanja neki roditelji žalili na kupovinu testova, ne možemo to znati, zar ne. Pa očito je većini roditelja i danas prihvatljivo kupovanje testova, kad se tako izglasa na roditeljskom, kod nas se nitko nije žalio.
    Pitala sam svoje roditelje: nikome nije padalo napamet žaliti se, podrazumijevalo se da roditelji kupuju udžbenike, listiće i sl.....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kažem ti da se niti kod nas nitko nije žalio, ja nemam pojma što roditelji djece koja idu sa mojom u školu misle o tiskanim testovima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Te listiće iz hrvatskog smo mi rješavali i u školi i doma za zadaću a ne za testove
    Usput u prvom razredu smo imali bezbroj autodiktata, gdi si moral znat svako slovo i interpubkciju, a kad smo pisali diktate, sami smo morali atavljati ,.?!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •