Koje su najsmješnije zablude o trudnoći koje ste do sada čule? Savjeti, baka, budućih baka, susjeda i sl.
Primjerice, ja sam svojedobno dobila savjet da "uopće ne smijem na sunce jer će mi beba ZAKUHATI u plodnoj vodi"![]()
Koje su najsmješnije zablude o trudnoći koje ste do sada čule? Savjeti, baka, budućih baka, susjeda i sl.
Primjerice, ja sam svojedobno dobila savjet da "uopće ne smijem na sunce jer će mi beba ZAKUHATI u plodnoj vodi"![]()
Meni su najsmjesnija predvidjanja spola.Pa su mi u prvoj trudnoci predvidjali sina jer imam "uzak" stomak. Pa su mi u drugoj trudnoci predvidjali sina jer opet imam uzak stomak. Oba puta sam rodila djevojcicu.
![]()
da, klasika...![]()
meni je super ono: ako u trudnoci imas zgaravicu, znaci da beba ima puno kose![]()
to uopće nije zabluda, mi smo živi dokazwildflower prvotno napisa
![]()
Ja sad često znam imati žgaravicu, pa mi je jedna kolegica rekla da znači da beba im apuno kosice. A trudna sam 13 tjedana.
Jedna mi je rekla kak sam se sva raširila pa ću sigurno roditi curu, a druga kako imam lijepo lice i sva blistam i sigurno će biti dečko, a blizanci nisu.![]()
ajme, ovo sa suncanjem jos nisam cula!![]()
a ovo sa kosom, mozda i nije daleko od istine.
nisam imala nikakve mucnine kada sam nosila sergeja i rodio se sa jako malo kosice.
a sa zachom mi je bas bilo muka i rodio se sa zbunom kose na glavi (kad sam ga ugledala rekla sam 'isti jimmy hendrix')![]()
Ne znam kakva je to logika puno kose=žgaravica ali pretpostavljam da kosica bocka želudac. E pa ako je tako onda moja beba ima dlakavu guzicujer je okrenuta glavicom na dole (kao i većina drugih beba).
Možda se nekom ovo sa žgaravicom i poklopilo, ali kod mene baš suprotno:
- u trudnoći s Patrikom užasne žgaravice a od kose ni k do njegove druge godine skoro![]()
- u trudnoći s Fridom nisam imala žgaravice a rodila malu čupavicu
betty boop prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Ako ne povracas onda je djevojcica. :?
...pa i ne znam bašbritta1 prvotno napisa
![]()
Uf, kad se sjetim, prva tri i pol mjeseca wc školjka je bila moja najbolja prijateljica.k2007 prvotno napisa
![]()
bilo mi je za umrijeti od mučnine valjda 6-7 mjeseci
a dobih curu
a za kosu i žgaravicu mislila sam da ću roditi pračovjeka dlakavog koliko me mučila žgaravica
ovo nije smješna zabluda nego, kažu, utemeljena činjenica - da sva tek rođena djeca imaju plave oči, pa da se boja kasnije izmijeni? čula sam da ne mora biti. kakva su vaša iskustva?
Da plave! Moj se rodio sa crnima![]()
Ali on je ionako ličio na Aliena pa ga ne ubrajajte u statistiku![]()
Kaj cu ja onda rodit aliena nisam imala mucnine a ni povracala nisambritta1 prvotno napisa
![]()
![]()
Jedna od suludih besmislica je i ta da ako mesto pozeli trudnica a to ne dobije na djetetovom tjelu ostaje znamanka u obliku onoga sta si je trudnica pozaljela!![]()
I da jos nesto da trudnice nesmijeju sjedit prekrizanih nogu jer tako usporavaju rast bebe!![]()
Cula sam jos stosta kad se sjetim javim vam!
Ako nista drugo bar sam se dobro nasmijala u ovih proteklih 8 mjeseci od kad sam trudna!![]()
ma, od kuda vi izvlacite ovo!?vendela prvotno napisa
![]()
nikad cula![]()
Ovo za prekrižene noge mi je![]()
A ja se čudim zašto me mama sa čudom gledala kako to sjedim dok sam još mogla prekrižiti noge![]()
Sad više i ne mogu i da hoću![]()
Ma moj savjet je najbolji![]()
Svekiji mi nisu dali jesti zečetinu da mi beba ne bi imala zečju usnu![]()
tri trudnoce - tri puta grozne zgaravice - tri puta prognoza da cu rodit jetija - tri puta rodila celavce
a stomak su mi u svakoj od trudnoca svakako okarakterizirali - istovremeno bi bio i uzak, i kockast, i siljast, i spusten, i dignut, i ovaki i onaki...
a istovremeno sam za iste "oblike" dobivala razlicite prognoze: joj, kockast je - cura je; joj, kockast je - decko je... i tako dalje i dalje i dalje...
ja sam se uglavnom zabavljala, spol nismo znali do rodjenja, kad bi me pitali sto je, ja sam uglavnom odgovarala: dijete, naravno, iako bi nam dobro dosao i toster/mikrovalna/friteza 8)
meni ovo nije smiješno jer se zna da ni inače nije "zdravo" sjeditimomze prvotno napisa
prekriženih nogu jer se tako cirkulacija usporava pa odtuda i ova
bapska priča![]()
najčešče umrem od smijeha kad mi netko tako nešto provali ali kad
malo razmisliš ima i nekih istina a pogotovo za ona doba bez UZV i ostalih čudesa
mučnina nisan imala niti malo odnosno u trudnoći mi apsolutno ništa nije smetalo i rodila sam muško,glavato i kosato
ma sve pet za cirkulaciju , ali meni je najdrazi turski sjed cak i sad mada vise nemogu izdrzati dulje od petnajstak minArwen prvotno napisa
![]()
A prije sam sate znala tako prosjedit![]()
meni su svi govorili da povraćanje znači curica, u mom slučaju točno
a što se tiče prekriženih nogu, mene bi gin opomenuo svaki put kad bi me vidio da ih prekrižim, čak i kad bih legla za ultrazvuk, pa onako iz navike ih prekrižila ne preko koljena nego skroz nisko, preko koščice
ma ne znam objasniti, al ono, skroz bezazleno, bar sam ja tako mislila :/
Povraćala nisam, 4 ginekologa mi rekla da nosim dečkića.
Ali što se zečetine tiče, moji su izjavili mrtvi ozbiljni da ni za živu glavu ne smijem jest zečetinu u trudnoći jer ĆE MI DIJETE SPAVAT OTVORENIH OČIJU?!Ja sam na to ispalila ' tako vam ječmenca, dajte mi taj batak, hi-hi, ho-ho ', ali oni su to fakat mislili...
jaoooHobita prvotno napisa
...al kud uvijek ZEČETINA problematična? :shock:
ja sam čula da ako IMA mučnina, curica je a ako nema dečko.
onda, ako je trudnica vesela i dobro raspoložena, dečko je.
kad nešto trudnica zaželi jesti, treba podići ruke u zrak jer inače ako se uhvati za neki dio tijela, na tom će dijelu tijela dijete imati fleku :shock: ja bih onda trebala hodati s rukama visoko u zraku![]()
Ovo sa prekriženim nogama ima veze sa cirkulacijom, pogotovo u trudnoći,
smanjuje se dotok kisika u posteljicu.
A i pogoduje stvaranju celulita![]()
OT, aries čestitam na curici![]()
evo mama mi je upravo prišapnula novu zabludu (ovo je više gatalica):
netko baci rupčić na stol. trudnica ga treba podići jednom rukom. ako ga podigne nježno s dva prsta, bit će curica. ako ga zgrabi cijelom šakom, definitivno dečko![]()
![]()
![]()
...onda ne smijemo zaboraviti čuveni tanjurić ili čašu... ali i dvije različite teze:
- razbijena čaša - dečko
- nerazbijena čaša - dečko :shock:![]()
![]()
jesi sigurna da je to zabluda?wildflower prvotno napisa
![]()
ja sam mislila da su mojoj stavili periku kolko je bila čupava. a žgaravica me ubijala....![]()
ah da...
ako pojedete odjednom tri krafne s pekmezom - bit će dečko...
(mora da je nekaj bilo krivo u receptu za te krafne![]()
)
posoliš trudnicu po glavi (da te ne skuži, naravno)
i ako se u slijedećih par minuta počeše po nosu - dečko!!
to su meni napravili![]()
wuahahahahahaovo postaje sve bolje i bolje.......
A meni sveki na sjedalice stavila na jednu u krpu umotanu vilicu, a na drugu u krpu umotanu žlicu. Ja sam morala izabrati na koju ću sjesti. Ja sam izabrala ovu sa žlicom i kaže ona meni bit će curica. Ja na UZV kad ono stvarno curicaVilica je dečko, žlica je curica :shock:
Ma ovo ja sve zabavnije![]()
![]()
![]()
E da isto fora : ako recimo prvo djete kad progovori prvo zove tatu onda je sljedece sigurno musko a ako zove memu onda je cura![]()
![]()
sjeti cu se ja jos toganaslusala sam se stvarno svega!
i kaj je naj banalnije u cjeloj prici oni koji to sve izvaljuju su smrtno ozbiljni!
![]()
makka prvotno napisa
cure, ovo moram obavezno probat, u dosluhu s MM, i to ovaj tjedan, jer se bliži spolonosni pregled, nadam se, pa javim rezultate!!!pale prvotno napisa
![]()
![]()
a kaj ak se počešem po nosu i sjednem na žlicu? :?
pitam ozbiljno!!!![]()
![]()
![]()
khm, khm, to bi već bio medicinski problem.mamuška prvotno napisa
U prilog svim tim nebulozama ide to da su im šanse za točnu prognozu prilično visoke,
mislim fifti - fifti nije loš omjer![]()
Meni su rekli da ako vidim nešto ružno ne smijem se uhvatiti za trbuh jer će mi beba bit ružna (a kako beba uopće može bit ružna?!).![]()
E da, i ako nešto poželim i uhvatim se za neki dio tijela (slučajno) onda će mi dijete imat na tom mjestu kao biljeg u obliku te moje želje. Moja frendica ima biljeg u obliku školjke i navodno su se njenoj mami jako jele školjke u trudnoći.
Pa onda ces ili imati malog dvospolca ili cae rodit alienamamuška prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
sad sam se sjetila jedne 'ozbiljne' gatalice, kad sam imala nekih deset godina...za sada je na svima koji imaju djecu potvrđena.
uzmete čašu, do pola je napunite vodom. zatim svoj vjenčani prsten zavežete na končić i držite mirno odozgo, tako da prsten u čaši visi par cm iznad vode. ruka se treba sasvim smiriti i onda počinje..... "sam od sebe" prsten će udarati po čaši s jedne na drugu stranu (mislim da je to sin), ili raditi krugove po čaši bez udaranja (mislim da je to za kćer). kad se prsten smiri pa nastavi ponovno, na ovaj ili onaj način, znači drugo dijete...pa treće, itd, dok se ne smiri.
nisam vještica , haha, to sam radila ko klinka, i znam da je uvijek 'upalilo' na ženama koje već imaju djecu (uvijek im pokazalo stvarno stanje). iako inače nisam 'pušioničar' gatalica, ajde ako će vam se dati baš probajte. pa javite. fore radi![]()
ps.meni je gatalica kad sam bila klinka prognozirala dva sina...evo sad čekam prvog![]()