Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Info o meningitisu, pliz!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Info o meningitisu, pliz!!!

Molim vas ako znate...

Naime, ja sam prehlađena već nekoliko dana; jaka upala grla, sinusi se cijede k'o ludi, imala sam temperaturu 2 dana (do 38,6), ali uz sve to ide i GLAVOBOLJA :? Klasika, boli čelo, oči (kao kod upale sinusa), ali boli me i vrat/"glava otraga, dolje". E sad vrat i stražnji dio glave me boli više kao kad se nepravilno zaležiš ili kao da je natučeno (ne znam bolje objasniti); kad nagnem glavu i sl. Dr. je radila provjeru tog savijanja glave, ali ja sve to mogu iako boli (kao kad je npr. mišić upaljen, a ti ga koristiš). Temperatura je u međuvremenu pala, vadila sam krv, sedimentacija je navodno povišena, ali dr. kaže da je to s obzirom na upalu grla/sinusa normalno, leukociti su 9,5. Ona mi kaže da bi sve to bilo puno više i gore u slučaju ne daj Bože meningitisa. Nažalost, nije mi baš zvučala ziher, a bacila mi je bubu u uho... Pliz, ako znate i možete (da li su te pretrage OK, da li su vrijednosti normalne za prehladu, to što je pala temp.) riješite me sumnji (mislim, da ne moram objašnjavati da sam priiilično loše volje oko svega toga i ne mogu se baš opustiti...)

Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja ti samo mogu reci da sam ja imala meningitis s 8 godina i da vrat i glava otraga ne bole kao da si se zalezala, nego boli kao da ce eksplodirati i totalno je ukoceno, stvarno ne mozes uopce pomicati glavu, tj. barem ja nisam mogla. Osim toga sam vrlo obilno i cesto povracala. I to je bio blazi oblik meningitisa. Bila u bolnici 10 dana, nadobivala se infuzija i to je bilo to.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

daisy2005, ako te frka (i ako stanujes u ZG) od do hitne u zaraznu. Mene je tamo lijecnik opce prakse poslao kad je posumnjao na meningitis (imala sam iste simptome kao i ti), ispostavilo se da imam gadnu gripu ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mamasita ti je dobro napisala.
    Uz povraćanje još uglavnom smetaju svjetlost, buka,.....
    I temperatura ti ne bi tek tako pala.
    Prepipaj si vrat da nemaš nekakve bolne otekline (limfni čvor, gnojna nakupina,......) pa te možda zbog toga boli. Možda si ga i samo zaležala, pogotova ako ti se to već događalo.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nemaš meningitis, jer da imaš, sad sigurno ne bi mogla bit na forumu
    Ozbiljno, ne bi se mogla ustati od bolova u glavi, povraćala bi sve, imala bi i osip, koji nisi spomenula, pa pretpostavljam da ga nemaš. Vjerojatnije je upala sinusa ili neki zakašnjeli vid gripe.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daisy, imala sam prije 10ak godina gadnu upalu sinusa, takvu glavobolju nisam nikad prije ni kasnije osjetila.
    od tad sam počela intenzivno radit da si popravim zdravlje i više se nije u takvom obliku nikad ponovilo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Joj cure, puno vam hvala i veeelika Ma glavobolja me zbunila, jer me stvarno ovako nije boljela. Bebač mi je prehlađen već tjedan dana, a vidim da mi je imunitet u zadnje vrijeme očito loš, a i sinusi si mi u zadnjih par mjeseci svako malo stvarali probleme... Kroz tjedan dana počinjem raditi pa pretpostavljam da i to utječe na imunitet... Puno, puno hvala!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •