Meni je to isto puno previse ucenja.
za drugi razred i jos dijete u boravku.
Meni je to isto puno previse ucenja.
za drugi razred i jos dijete u boravku.
Mene je bolno podsjetilo na mog sina s kojim sam nakon boravka još imala homeschooling do kraja četvrtog razreda, svaki dan. Taj ništa u školi nije bio u stanju zapisati, loše je čitao itd. da ne tupim. Ovaj moj nije baš lagao, ali je znao ponešto prešutjeti (pa mi sad recite razliku...). Bili smo vječito umorni i on i ja jer je popodne trebalo nadoknaditi sve ono što je propustio u školi (a učiteljica je imala više posla s drugim zaista problematičnim učenicima i nije imala vremena ni prostora za bistro i mirno dijete koje nije čitalo ni pisalo).
Osim toga, grizao se i samoozljeđivao do krvi sve dok nismo uvjerili učiteljicu da ima objektivnih problema. Sva sreća pa smo zbog starijeg sina imali iskustva sa Suvagom - odveli tamo maloga na pregled i gle čuda - elementi disleksije, blabla... I puno smo radili s njim doma. Puno. Možda i previše, nemam pojma. Nije to bilo dodatak na školu, to je bilo sve ono što je on u školi propuštao.
ALi on je "progledao" tj. poboljšao vještinu čitanja do prihvatljive razine tek krajem četvrtog razreda. Prije nije uopće mogao čitati titlove filmova, a i danas mu je to teško. Iako je odličan učenik, nema 5,0 upravo zbog tog visokog faktora greške.
Zbog svega ovoga mislim da bi ovo dijete trebao pogledati logoped. Nisu joj roditelji našli osobu da s njom radi tek tako, jer nema pametnijeg posla. Čini mi se da ima razloga. Ako nije disleksija, mogu biti u pitanju smetnje koncentracije, kratak interval pažnje itd.
Meni se čini da je to previše učenja za tu dob. Kaj ima učiti cijeli dan na početku drugog razreda? Ja bih rekla da je mala preopterećena s tak ozbiljnim pristupom.