Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
M.koji ima opakih problema sa koncentracijom, sa kojim su se jedva radile zadace jer je odbijao vjezbanje najmanja ocjena do 5 razreda iz testa je bila trojka u kojij se radila geometrija ( a njemu je grafomotorika jako losa).
Osobno ne vidim nista lose u povremenoj slabjoj ocjeni ( M je i tako imao more jedinca zbog zadaca loool ) , ali testovi do 5 razreda su jako lagani. Pa dijete koje vjezba kod kuce ( po meni i previse vremenski) , koje po tvrdnji roditelja zna sve usmeno, dobiva trojke iskljucivo iz pisanih testova ( i gradiva koje razumije i vjezba) meni to za zabrinuti.
ne zbog ocjena, nego zbog toga ako sad vec postoji problem , nece to bas dobro biti u visim razredima
...
Evo, sirius je to sve lijepo napisala u jednoj rečenici. Tako i ja mislim - ima tu neki problem koji nije SADA jako vidljiv, ali dijete je počelo dobivati loše ocjene krajem prvog razreda - to ukazuje da neki kamen u cipeli ipak postoji. Nitko se ne zabrine zbog jedne trojke, ali ... bolje sad provjeriti nego se poslije češati iza uha kad krene ozbiljnije gradivo.