evo da nas cvijeta ubije u pojam:
moja "placete li pred djecom" tema je nastala nakon takvog iskustva,tantrum + udaranje same sebe....
N. nije pokazivala naznake da ce imati tantrume,krenuli su oko 2ge god (do tada je bila san snova,milo,preblago i susretljivo djetesce) a kad sam pokazala snimku jednog ispada prijateljici ostala je u soku i rekla: ma da,nikad od N ne bi rekla...jer njena,od rodjenja puno zahtjevnija cura nije nikad imala tako zestoke reakcije i ispade...
kut ne prakticiram,u vrticu sam svjedocila metodi kut + pljeskanje djece osobi koja ide u kut,odnosno stolicu koja je izdvojena u dnu prostorije...
to je ocito posramljivanje pred ostatkom (mijesana je grupa,stariji mozda kuze tu ironiju i upute teta:amo sad pljesak,bravo Karmen,u kut...moja bi jos mogla pomislit da se pljesce jer je ova nesto dobro napravila),ostala sam sokirana da tako nesto osobe educirane za rad s djecom mogu napravit!
ja sam provala grlit,ignorirat,posljednje sto radim jest da je zamolim da ode u svoju sobu i dodje kad se smiri...kad ona ne ode,ja izadjem iz prostorije....
nakon 10-15 min mi dodje i kaze:smirila sam se.... i ponasa se ko da nista nije bilo...