Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Lupkanje u trbuhu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Muči me činjenica kako to da sam prije cca godinu dana 6 mj. pila Heferol, da bi se željezo nakon cca pola godine bez tableta opet toliko spustilo da opet moram uzimati Heferol...Od kud toliki manjak željeza, prije sam krivila obilne menge, a one su sada stvarno mizerne...Morat ću prvom prilikom porazgovarati s dr., nejde mi se samo zbog toga k njoj...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Muči me činjenica kako to da sam prije cca godinu dana 6 mj. pila Heferol, da bi se željezo nakon cca pola godine bez tableta opet toliko spustilo da opet moram uzimati Heferol...Od kud toliki manjak željeza, prije sam krivila obilne menge, a one su sada stvarno mizerne...Morat ću prvom prilikom porazgovarati s dr., nejde mi se samo zbog toga k njoj...
    Željezo pada ne samo kod menstruacija, nego i bilo kakvih drugih bolesti. zutaminuta je u pravu - može biti nekakvo unutarnje krvarenje, ali ako nemaš krv u stolici (crnu stolicu) vjerojatno nije ništa takvo...

Čak i viroza ili bakterijska upala može utjecati na pojavu anemije. Često je to nakon operacija (moja mama je nakon operacije kralježnice imala tako nisko željezo da je morala dobivati mjesecima injekcije B12 - najmanje pola godine, možda i dulje). Ja sam prije par godina isto imala veselje (zbog autoimune bolesti bila na kortikosteroidima). Eto, ima uzroka raznih...

Ako sumnjaš na parazite (ali bilo bi dobro provjeriti i druge uzroke) možeš uzeti Paraprotex kapsule. Ja to povremeno uzmem, recimo jednom u 2 godine, kad se sjetim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    To je bila moja priča - Heferol koji privremeno digne željezo, feritin bez pomaka, par mjeseci nema Heferola - sve isto - feritin šaka jada, željezo opet ajme meni. A added bonus gastro-crijevni problemi (i dodatan izvor krvarenja - erozivni gastritis i hemeroidi, powered by Heferol, među inim stvarima). Mislim da se željezo u kontinuitetu ne smije uzimati više od 3 mjeseca (baš zbog tih gastro-crijevnih problema). Tj. čula sam za takav stav, ali ne znam crno-bijelo reći. Nije se ni meni "samo" zbog željeza išlo dr-u, i uopće pilo željezo jer kao "tako ja cijeli život". Dok nisam dospjela baš u loše stanje, stalno nervozna i premorena. Ja sad živim "time of my life" - po prvi put imam dvoznamenkasto željezo. Divno je tako živjeti. Ali, u pozadini kod mene je ipak neka hemato dg (ništa strašno) koja se morala iščačkati.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.01.2019. at 11:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •